Reklama

Reklama

Fanfán Tulipán

  • Itálie Fanfan la Tulipe (více)
TV spot

Obsahy(1)

Kdepak je mladý bouřlivák Fanfán? Hledá ho celá vesnice v čele s otcem mladičké Marion: Jejich předtucha je správná, v jedné z kupek sena je určitě najdou. Marně se Fanfán snaží o útěk, rozezlený otec jej dostihne a trest by měl být na doživotí. Čeká ho cesta k oltáři s krásnou Marion. Ale přesto, že má tato mladá venkovská dívka všechno, co má mít, Fanfánovi se ještě nechce do venkovského chomoutu. Když mu krásná cikánka předpoví z ruky šlechtickou budoucnost, má hned o důvod víc, proč ze svatby utéct, byť k verbířům. Fanfán udělá všechno pro to, aby se věštba naplnila a on se oženil s královskou dcerou. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (165)

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 5.10.1968, réžia slovenského znenia (ČST Bratislava) = DUŠAN KODAJ, réžia českého znenia (ČST Praha) = BLANKA NOVÁKOVÁ - Dlhé roky sa táto klasika uvádzala s českým dabingom, ktorý som považoval za pôvodný. Po roku 1993 sa však odrazu z hĺbky archívu STV vynoril dabing slovenský z roku 1968. Titulnú úlohu nahovoril IVAN KRAJÍČEK a posunul už tak zábavný film do novej ešte zábavnejšej roviny. V 90 - tych rokoch sa na HBO objavila aj kolorovaná verzia tohto pôvodne čiernobieleho filmu a bol do nej pridaný aj dabing spred roku 1989 ( s KOSTKOM). Som zvedavý aká verzia a s akým dabingom výjde na DVD. - Tak na DVD je PRASOIDNÝ dabing z roku 2009. HNOJ. (19.4.2009) ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

V mojich zahmlených spomienkach z čias keď som bol ešte malý špunt bol tento film úplne super. A s menšími výhradami to platí aj teraz o pár krížikov neskôr. Väčšinu stopáže skvelé tempo, zábavné postavy, krásna Gina, hromada šermovačiek a naháňačiek. Skrátka dobrodružná klasika ako lusk. Odľahčená, zromantizovane naivná, no stále skvelá. Ale aby som len nechválil, tak s blížiacim sa koncom sa mi tá ľahkosť akosi vytrácala a už to nemalo až také čaro. 8/10 ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Další francouzská dobrodružná komediální klasika s výtečnými, šarmantními, krásnými herci, báječnou atmosférou a skvělou režií. Víc než cokoliv je Fanfán dobrodružná komedie, a to naprosto excelentní. Zápletka je boží a film uteče jako voda. Tenhle typ filmů prostě patří k nestárnoucí klasice, a o Fanfánovi to platí tuplem! 85%. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Inteligentní romantická komedie odkazující souboji na němé grotesky a bavící skvělými vtipy, jež zesměšnují heroické školní vyprávěnky o vznešenosti války. Nevím, proč už se dnes netočí něco tak svěže lehkého. Fanfanovi vládne nadsázka pohádky, zatímco dnes se nás tvůrci dobrodružných "komedií" snaží přesvědčit o realitě a pravdivosti svých vyprávěnek, což vždy dopadá tragicky. Viva Fanfan la Tulipe! ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Další z filmů mýho dětství. Jde sice prvotní dějovou linií jenom o pseudohistorický dobrodružně romantický "škvár", přesto je to mnohem hodnotnější, než různé jiné áčkové produkce. Humoru i nadsázky je dost a Gerard je ve vrcholné formě. A hlas Petra Kostky mu opravdu sedí. Gina je krásná a padouši zlotřilí, dobrodružství sice trošku za těch padesát let znaivnělo, ale i tak je na co koukat. Hrdina je hrdina a nakonec opravdu dostane, co mu patří. A je už jen na nás, jestli chomout budeme brát jako trest, nebo jako odměnu. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (13)

  • Scénářem Reného Wheelera a Reného Falleta byl Philipe nadšen. Konečně měl příležitost, kterou okomentoval slovy: 
    "... Vytvořil jsem postavu živou, přirozenou, překypující zdravím. Fanfánovy činy určovala jeho vůle, je to člověk, který je sám tvůrcem svého osudu a není hříčkou událostí, ale sám na ně působí. Díky takovému solidnímu základu mohl jsem k úloze přistoupit a zahrát zdravou a veselou postavu."  Philipe v tomto filmu skutečně takovou postavu vytvořil. Navíc se stal legendu v očích miliónů diváku po celém světě. (Rosalinda)
  • Madame Henriette skutečně byla velkou milovnicí hudby a ovládala hru na různé nástroje. Nicméně navzdory filmu, kde hraje na pianino, ovládala ve skutečnosti hru na violu da gamba. (ajaxx)
  • Při šermířském souboji se Gerard Philipe zranil, ale vykroutil se z toho zcela po svém způsobu: "To nestojí za řeč! A nakonec to je stejně moje chyba, špatně jsem se mu postavil."  Odnesl si rozseklé čelo a propíchnutou ruku. (Rosalinda)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno