Reklama

Reklama

Stroj času

  • USA The Time Machine
Trailer 1

VOD (1)

Dnes tady, zítra jinde. Když George (Rod Taylor) sedí za ovládacím pultem svého nového vynálezu, patří mu všechen čas na světě. Vynalezl stroj času, který ho dokáže přenést z roku 1899 do válkou zpustošeného 20. století a pak následně i do roku 802701. V tomto čase, mírumilovní Eloiové čelí své ponuré budoucnosti jako kořist podzemních Morlocků… dokud nezasáhne cizinec z minulosti, který cestuje časem. Za režisérský knipl této klasiky Stroj času od H. G. Wellse se posadil průkopník speciálních efektů George Pal, jehož celovečerní a krátké filmy získaly dohromady sedm Oscarů a zvláštní ceny. Vzniklo tak oblíbené dobrodružství plné vizuálních zázraků, od jaderné destrukce Londýna (doplněné lávovými erupcemi) až po pestrobarevné cestování časem. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (75)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Doteď jsem viděl jen The Time Machine(2002) s Guy Pearcem a tenhle film se mi až tak nelíbil. Na tuhle filmovou verzi z roku 1960 už se ale chystám pěkně dlouho. A to nejen díky The Big Bang Theory jelikož si stroj času „z tohohle filmu" zahrál i v jedné z epizod seriálu. Nakonec musím konstatovat, že tahle verze u mě jasně vítězí a té verzi z roku 2002 s Guy Pearcem dává jasně na prdel. A to ve všech ohledech. Začátek je lehce ukecanější ale nenudí. Rod Taylor je sympaťák a jakmile sedne do stroje času začíná zábava která končí až se závěrečnými titulky. Nebo alespoň já se nenudil. Líbilo se mi jak to bylo zpracovaný. Nakonec ani ti Morlockové nevypadali tak zle(rozuměj směšně). Takže za mě parádní dobrodružný Sci-Fíčko který si ode mě odnáší zasloužený 4hězdy. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Klasické dobrodružství, které doplácí na legrační kostými Morlocků a tupost Eloiů s dokonalými účesy. Být tyto dva elementy (které jsou pro tento příběh bohužel klíčové) méně směšné, zbylo by skvělé viktoriánské dobrodružství přesně tak, jak si ho Welles vysnil. Cestovatel v čase i jeho stroj mají totiž to správné kouzlo, které bych od podobného filmu očekával. Špatné triky, masky (ale i chování Eloiů) důvěryhodnosti filmu z dnešního pohledu dost snižují. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Solidne sci-fi o cestovani v case so síce naivne podanou ale pôsobivou myslienkou. Trikova stranka je aj po rokoch pôsobiva a Oscar to vyhralo rozhodne zasluzene. Hlavny hrdina je charizmaticky, takze mu fandite, ale vzhladom na to, ze nam cely film rozprava ako flashback, tak sa o neho prilis nebojite. Az do skoku do megavzdialenej buducnosti o nejakych 800.000 rokov film slape ako hodinky. Bohuzial tato buducnost pôsobi dost absurdne. Az tak velmi mi nevadilo, ze zaporaci Morlokovia maju celkom komicke masky a ani svojimi schopnostami velky strach nebudia. Ovela viac ma srali kladni Eloiovia, ktori su cely cas apaticki. Proste tupi dobytok na porazku. Nic ine si ani nezasluzili a bolo mi celkom luto, ze ich hlavny hrdina zachranil. Ale na druhej strane ho chapem. Weena bola fakt pekna. Keby bola tato cast lepsie vymyslena, tak by som kludne dal 5*, ale bohuzial sa mi prilis nepacila, tak davam 3*, s tym, ze aj po rokoch to je stale film, ktory stoji za to. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Další z možných adaptací díla H.G.Wellse, která mě okouzlila ze všech dosavadních shlédnutých nejvíce. Touha člověka dosáhnout za určitou hranici, kam ještě plno lidí nedospělo a být ten první, kdo se dostane dál :) Nejvíce se mi líbilo prvních sto let, které George projel ve svém stroji a dále po roce 1960, kdy ani sami členové filmového štábu netušili, jak to bude dá ;) po roce 2000 to byla spíš sranda, ale rozhodně chválím, že se "cestovatel" podíval až o několik tisíců let dále a tímpádem mi poskytl pohled, který jsem si nedokázala ani představit. Jediným negativem byla Yvette Mimieux, jejíž herecké "umění" bylo spíše děsem, ale přisuzuji to její filmové postavě, která se chovala zcela naivně a nevědoucně. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Spousta děr, spousta naivity, legrační souboje i legrační masky, ale je to prostě zatraceně dobré. Možná tomu pomáhá ten lehký verneovský nádech. Sice už si Wellsovu knihu tak dokonale nepamatuji, ale ač se jí dějově film drží poměrně věrně, zdá se mi, že ideově se posouvá kousek jinam – morloci už nejsou tím vykořisťovaným proletariátem, jak si je pamatuju. A to je fajn. Mam chuť tam poslat plný počet. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (19)

  • Když George dorazí do roku 802701, jeho stroj času ukazuje datum 12. října. George se tudíž objevil v "Novém světě" symbolicky na výročí Columbova objevení "Nového světa" - Ameriky. (Caszidy)
  • Film získal v roce 1961 Oscara za vizuální efekty, tentýž rok byl také nominován na prestižní cenu Hugo. (Caszidy)

Reklama

Reklama