Reklama

Reklama

Na návštěvě

  • Česko The Visit (více)
Trailer 1

Becca a Tyler jedou na týden k prarodičům na odlehlou pensylvánskou farmu, kde brzy zjistí, že se staršími příbuznými něco není v pořádku. V domě platí podivná pravidla a jejich chování je stále děsivější. Děti musí vzít rozum do hrsti, aby se vrátily domů živé. (Magic Box)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (599)

misterz 

všechny recenze uživatele

No áno, poslať svoje deti samé len tak rodičom, s ktorými sa už dlho nebavíme, asi nie je najlepší nápad. To si treba pamätať. Ďalší z dlhého radu hororových thrillerov, ktorý sa v prvom rade snaží hrať na atmosféru. Tá je zároveň aj to najlepšie, čo film ponúka, nemôžem sa však ubrániť pocitu, že sa v tomto smere dalo urobiť viac. Kvázi až posledná polhodinka robí z tohto snímku hororovú parádičku, to je polhodinka, ktorá vážne stojí za to. Na druhú stranu, koniec som si predstavoval trocha inak. 70/100 ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Po delší době film, který mě zavedl mimo "bezpečnou zónu" a vyvolal ve mně nepříjemné pocity. Což je podle mě nejrelevantnější indikátor opravdu povedeného hororového filmu. Netrvalo mu to navíc ani třicet minut, protože už u té hide and seek hry jsem byl lehce vykolejenej. Film vypráví o dvou sourozencích, kteří jedou na prázdniny k babičce a dědečkovi, se kterými se nikdy neviděli. Vztahy v rodině totiž nejsou nejlepší, v minulosti se něco stalo a matka sourozenců utekla z domova. Teď to ale vypadá, že prarodiče chtějí svá vnoučata alespoň jednou vidět. Děti s tím souhlasí a chtějí z návštěvy udělat dokumentární film. Postupně ale začíná být zjevné, že s babičkou a dědou není něco v pořádku. Může za to pouze obyčejná stařecká demence, nebo je ve hře něco víc? Co ty až nepřirozeně působící noční pohyby a umanutost babičky, která po vnučce chce, aby zalezla do pece? :) The Visit je především castingové trefa do černého. Jak důchodci, tak děti jsou naprosto přesvědčiví - prarodiče působí ve strašidelných sekvencích hrozně creepy, drobotina zas slouží jako velmi sympatický a vtipný průvodce děním. S tím souvisí i zábavnost celého filmu - ačkoli se ve své podstatě nejedná o komedii (ani s přívlastkem "hororová"), najde se zde plno míst, kde se člověk může zasmát. Prostě horor se smyslem pro černý humor. Bát se nemusíte ani found footage / mockumentary formy - obraz není nijak zásadně rozklepaný, tvůrci se naopak snaží komponovat moc pěkné záběry. Zkrátka a jednoduše velké díky Blumhousu za resuscitaci Shyamalana, který mimochodem letos zažívá velmi dobrý rok (zaujal již seriál Wayward Pines). Snad tahle spolupráce bude pokračovat a Ind u podobných látek zůstane. 9/10 ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Stále jsem jen mírný optimista, ale zodpovědně prohlašuju, že tento film u mě fungoval na všech úrovních. Napětí, lekačky, humor, styl, vizuál, potřeba dalšího zhlédnutí. Co mám dál psát? Že Shyamalan natočil tak kvalitní snímek po těch všech svých nepodarcích, je šok, který vypadá trošku jako jeho klasická pointa. 100%!!!!! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Tyler a Becca sú dvaja malý súrodenci, ktorý jedného dňa odchádzajú na týždeň do Callifornie k starým rodičom. Nebolo by na tom nič nezvyčajné, keby sa doposiaľ nikdy v živote nestretli. Vzťahy v rodine totiž naštrbil útek ich matky, ktorá v mladosti nejeden krát nerešpektovala ich výchovu. Nakoľko však prejavili záujem spoznať svoje vnúčatá, pričom by bolo dobré raz a navždy staré hriechy zahodiť za hlavu, rozhodnú sa bez dozoru matky, ktorá v rovnakom čase podniká niekoľko dňovú dovolenku s priateľom, predsa len vycestovať. No a keďže si chcú Tyler a Becca prvé okamihy strávené po boku starých rodičov navždy zachovať, pobyt dokumentujú za pomoci kamier. Už čoskoro sa ale obaja presvedčia, že zisťovanie detailov o ich famílii nebolo najšťastnejším riešením. Starý rodičia už dávno nie sú tým kým bývali. Hm ... na snímok prevažne nasmerovaný divákovi z generácie teen, vôbec nie zlý počin. "The Visit" je po atmosferickej stránke veľmi dobre zvládnutý horor, ktorý ponúka niekoľko podarených pasáži. Zimomriavky sa dostavili, pričom pár skutočne vydarených lakačiek taktiež potešilo. Samotné rozuzlenie napriek tomu, že divák očakával háčik, príjemne prekvapilo, takže o mimoriadnom sklamaní nemôže byť ani reč. Ďalším plusom je herecký kasting, ktorý bol trefou do čierneho. Toto sa naozaj podarilo a ja som rád, že som po dlhej dobe videl horor (za euro!!), ktorý moju dušu pookrial - 70%. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Ten pocit, keď niekto spraví presne to, čo celý čas tvrdíte, že by mal spraviť. Shyamalan inak ako kedy predtým, Shyamalan restart. Zaprvé, máloktorý horor takto pracuje s emóciami, pričom si to nevšimnete a neletíte mu. Zadruhé, tak obyčajné a neobjavné, a pritom tak originálne! Ako fakt, spomeňte si na úplne poslednú scénu. Už ste niekedy v horore podobnú videli, bez toho, že by to zároveň vo vás vyvolávalo pocit trápnosti? A práve naopak, nechcem spoilerovať a ťažko to rozpoznať, ale ten pocit bol nielen fajn, on bol presne a stopercentne na tej vlne, na ktorej ho autor zamýšľal. Úplná parádička ()

Galerie (20)

Zajímavosti (14)

  • Režisér M. Night Shyamalan prozradil na Twitteru, že si připravil tři verze filmu. Jedna z nich byla čistě komedie, druhá čistě horor a třetí, kterou nakonec použil, byla něco mezitím. (hansel97)

Související novinky

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

20.02.2023

Jakkoli to po tragické sérii ještě tragičtějších filmů Stalo se (2008), Poslední vládce větru (2010) a Po zániku Země (2013) nevypadalo, známý režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) přece… (více)

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno