Reklama

Reklama

Na návštěvě

  • Česko The Visit (více)
Trailer 1

Becca a Tyler jedou na týden k prarodičům na odlehlou pensylvánskou farmu, kde brzy zjistí, že se staršími příbuznými něco není v pořádku. V domě platí podivná pravidla a jejich chování je stále děsivější. Děti musí vzít rozum do hrsti, aby se vrátily domů živé. (Magic Box)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (599)

mzss1 

všechny recenze uživatele

|65%| Tomuhle počinu jsem se vyhýbal a to s jednoho prostého důvodu. Nemám rád filmy točené ruční kamerou. Prostě to není můj styl, kamera se klepe (což je tedy logické), celé mi to přijde amatérské apod. No, ale tomuhle jsem nakonec šanci dal. Především kvůli režisérovi Shyamalanovi, který natočil dost zajímavých filmů. Co se týče žánru – nebudu tu psát jako ovce, že jsem poznal Shyamalanův styl, že je to jeho rukopis apod. Já bych nepoznal, kdo tohle točil. Přesto jsem relativně spokojený. V rámci možnosti je to natočeno víc než solidně. Už i ta slabší ½ snímku mě bavila. Zaujalo mě herecké duo dětí, kteří to sehráli dokonale. Stejně jako jejich prarodiče. Takže určité scénky mě tu bavili. V 2/2 se to už trochu přiostří + finále ve kterém je pointa. Nepřišla mi nějak šokující, ale povedla se. Rozhodně bych doladil a obohatil scénář, aby to bylo bud pojato drsnějším způsobem (zde bylo jen PG-13) nebo přidat širší pointu s více nápady ve scénáři. Jinak si nemůžu výrazněji stěžovat. Pecka to není, ani ty 4* dát nemůžu, přesto jsem ale spokojený. Nadprůměrná jednohubka, která potěší. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě celkem mile překvapilo. Klady filmu : skvělá kamera, postupně budovaná atmosféra, nějaký ty lekačky a hlavně skvěle obsazení herci, kteří se svých rolí zhostili na výbornou. Mínus je jenom jeden, ale za to zásadní. A tím je finální rozzuzlení, který je sice Shyamalanovský, ale mě osobně moc nesedlo. No, ale je vidět, že se u Shaymalana blejská na lepší časy. Slabší 4 hvězdy ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

S ohledem na Shyamalanovy předchozí zastávky hodně nízký rozpočet, navíc poprvé ve stylu found footage. Znovu (pamatujeme Šestý smysl) předvádí výborný dětský casting, který je velmi vtipnou průvodcovskou dvojkou. Sází na skvělou atmosféru, solidní pointu a hlavně napsal velmi dobrý scénář. Si říkám, zda ta moje tchýně a tchán jsou v pohodě, když jim občas „půjčím“ děti. M. Night Shyamalan to nepoložil. Vždycky jsem poklepávání Indova ramena krotil, v posledních letech hodně bloudil v kruhu a vytrácel se z diváckého zájmu. Třeba takové Stalo se začalo velmi slušně, pár dobrých nápadů, skvělá atmosféra. Ale pak začal hodně požadovat divákovu trpělivost, aby se nesmál tak hlasitě. Nechtěně, samozřejmě. V roce 2015 je všechno trochu jinak. Selfíčková kamerová exhibice je dokonale vymačkaná, pomrkávání na diváka je moc fajn. Pro mě to velmi dobrý návrat je. Mám velkou radost. Navíc se má Shyamalan příště znovu sejít s Brucem Willisem. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento snímok mi odporučil kamarát a tak som do seba hodil pár obľúbených teqilových pív a sťal sa ako činka, než sa čokoľvek začalo diať. Ťažko napísať niečo k deju aby človek nespoileroval, takže skôr len tak všeobecne - nie je to samozrejme plnokrvný thriller, nie je to ani plnotučný horror, je to proste taká shyamalanovská thrillerovo-hororová čierna snímka pre celú rodinu, alebo aspoň pre deti od 12 rokov určite. Shymalan vie, že najlepšie hrôza funguje v náznakoch, takže vo chvíľach, kedy naozaj nevieme, čo sa deje, je film najpôsobivejší. Navyše tu funguje väčšina lakačiek a z niekoľkých scén ma príjemne mrazilo aj doma v izbe a to som zámerne snímku sledoval o 13:00. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $5miliónovTržby USA $65,206,105Tržby Celosvetovo $98,450,062Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,660,934Tržby za predaj DVD v USA $3,256,132║ domáce video od Shyamalana, ktoré je ďaleko pozerateľnejšie než x ďalších, čo ročne vzniká, hlavne s tou hororovou tématikou, tu sa pekne pohral z očakávaniami a ponúkol, príbeh s pevnými nohami na zemi, z časti aj uveriteľný, dejom ktorý na daný druh filmu neponúka nejaké zbytočné nudné pasáže a necháva diváka v napätí a očakávaniach, v pohode priemer /60%/ ()

Galerie (20)

Zajímavosti (14)

  • Pracovní název filmu byl Sundowning, což je název nemoci, jíž trpí babička (Deanna Dunagan) a způsobuje podivné chování po západu slunce. Česky se nemoc nazývá syndrom zapadajícího slunce. (Alfréda)

Související novinky

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

20.02.2023

Jakkoli to po tragické sérii ještě tragičtějších filmů Stalo se (2008), Poslední vládce větru (2010) a Po zániku Země (2013) nevypadalo, známý režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) přece… (více)

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Reklama

Reklama