Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

První česká cestovatelská reality show. Po africké cestě v roce 2009 vyráží cestovatel Dan Přibáň vstříc novým dobrodružstvím po Jižní Americe. Tentokrát se výprava rozšířila na dva trabanty, polský fiat a stařičkou Jawu 250. Mezinárodní posádka složená ze čtyř Čechů, dvou Poláků a jednoho Slováka se řídí heslem: Když se chce, tak to jde! Tento tým snů projel za čtyři měsíce 20 tisíc kilometrů tím nejkrásnějším a nejnáročnějším, co může Jižní Amerika nabídnout. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (153)

char_t 

všechny recenze uživatele

Tuhle cestu jsem sledoval "živě" na facebooku, takže jsem se na tohle rozpohybování známých fotek hodně těšil. A je to paráda - Dan Přibáň se nejen naučil líp projíždět divočinu, ale taky líp točit cestopisy. Tam, kde Hedvábná stezka nudila a Afrika dostala pátou hvězdu spíš za sympatie a s přimhouřenýma oběma očima, tohle už je bez kompromisů a bez váhání za pět plných. Takže kam příště? :-) ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Dálky voní a touha po dobrodružství je velká. Trabanti to ve mě znovu vyvolali. Stačí odvaha, pár švestek v báglu, mapa a můžete odjet, kam jen chcete. Existuje tolik možností, až si kolikrát nedokážeme zvolit ani jednu jedinou. Proto jsou potřeba seriály jako je tenhle, které pozvednou lidského ducha a i to kinematografické srdíčko během sledování nad tou jednoduchostí a krásou zaplesá. Není to žádná náročná podívaná, ani hraní si na cokoli, je to ukázka toho, že "když se chce, tak to jde". Kdyby se dávaly peníze raději na takovéto projekty ... smekám před účastníky jihoamerické anabáze (včetně těch na kolech) a přeji mnoho zdaru a tvůrčích sil do dalších dobrodružství! 100% = 5/5 ()

Reklama

bouncer 

všechny recenze uživatele

K "Trabantům na cestách" jsem se dostal až v téhle seriálové podobě, ale je to pecka. Fajn parta lidí, hezky natočené a sestříhané, úžasné lokace a přístup k cestě. Přidat k Trabikům Malucha a Jawu byl geniální nápad, poláci bavili neskutečně a ještě jsem se dozvěděl, čemu říkají "český film" a jak ztratit pas na 10 způsobů :-) ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

U tohoto 12-ti dílného cyklu platí všechno přesně tak, co jsem psal už u zkrácené filmové verze, jen v mnohem větší míře, protože do těch zhruba pěti hodin se přece jen vejde o něco víc věcí. A díky tomu je to jak větší zábava, tak větší napětí, více se sžijete se členy expedice a prostě to prožíváte a fandíte jim ještě o něco víc. Já si to sledování užívám a přesně něco takového bychc chtěl někdy zažít, protoe tohle je ten nejlepší cestopis. Adrenalinová nádhera s překvapivě velmi pěknou úvodní znělkou. 100%. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Po dokonalé africké expedici tento seriál poskočil kvalitou produkce ještě o míli vpřed aniž by ztratil své upřímně nadšenecké kouzlo. Chytlavé až běda. Dokonalá kamera. S objektivně nesympatickou posádkou se (opět) naprosto perfektně sžijete a budete vám připadat, že jste si Jižní Ameriku projeli s nimi. Klobouk dolů. ()

Galerie (179)

Zajímavosti (9)

  • Píseň ze seriálu je „Trrrabant“ a pochází z hudební dílny skupiny Wohnout. (sator)
  • Posádka absolvovala celou trasu bez GPS navigace. Orientovali se pouze podle map. (Stanley619)
  • Motorkář Marek Slobodník si během cesty dvakrát vykloubil rameno. Poprvé mu jeho kolegové rameno nahodily zpátky. Podruhé už musel do nemocnice, kde dostal dvouměsíční sádru. Po třech dnech si sádru sundal a vrátil se zpět na motorku. (Stanley619)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno