Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární závoďák Blesk McQueen z ničeho nic zjistí, že ho nová generace závodních aut poslala mimo závodní dráhu, kterou nade vše miluje. Zpátky do hry mu může pomoci pouze mladá automechanička Cruz Ramirezová, která však sama pomýšlí na vítězství a inspirace od Doktora Hudsona Horneta. Slavný závoďák s číslem 95 musí ve Zlatém pístu všem dokázat, že nepatří do starého železa. (Falcon)

(více)

Videa (37)

Trailer 3

Recenze (263)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Důstojné rozloučení s jednou z nejpromyšlenějších (nejen) Pixarovských sérií. Tématika mě jako snad každého kluka už jako malého uhranula a originalitu jsem dokázal ocenit již v tak útlém věku. Jak už je ale nastaveným pravidlem, zrovna osudově třetí díl je již jen tím riskem s vidinou zisku, který nechvalně těží z úspěchu svých předků. Mě ale dost štvala odvaha narvat do nového dílu co nejvíce inovace a co nejvíce se přizpůsobit dnešnímu dětskému obecenstvu, které je afektováno světem technologií zdaleka mnohem více než jsme byli my, jen před deseti lety ve stejném věku. A tak beru trochu rozporuplný poslední velký animovaný závod za ‘sladkou’ tečku na závěr a doufám, že nikdy nepřijde nápad značku dále křísit. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Je naozaj na počudovanie, že Pixar má najviac pokračovaní popri najlepšej tvorbe ( TOY STORY ), paradoxne v tej najhoršej ( AUTÁ ). Ale biznis je biznis. Je však otázne, či si detičky popri otravovaní rodičov kvôli zakúpeniu nejakého toho Autíčka, všimli aj príbeh, ktorý si myslím, že je morálny, poučný a korektný, ale asi veľmi nie pre prvý stupeň základnej školy. Myslím si. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Sebereflexivní Pixar. S výjimkou názvu ve filmu nic neupomíná paskvil jménem Auta 2. Animace je tradičně špičková a český dabing výborný. Děj je sázkou na jistotu, tedy variací na první díl. Je ovšem až pozoruhodné, jak nedramaticky díky tomu působí veškeré závodní sekvence. Miliardář Sterling nám ve filmu objasní, jak Pixaru funguje celý tenhle byznys s Auty, přičemž v závěru je Sterling zřejmě jedinou zápornou postavou filmu. Tímto nám tedy scenáristé Pixaru dopředu ozřejmili, že přijdou další pokračování a proč. A zase to těm padouchům vyjde. :-/ ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Logické vyústění trilogie, které po slabší dvojce vrací značce směr a zároveň ji zakončuje tak, jak se pro správné sportovní drama sluší a patří. Humoru sice oproti jedničce výrazně ubylo, dramatu naopak přibylo a vlastně to i dává smysl, vzhledem k tomu, že stejně tak, jako jedna generace dospěla s Toy Story, další to má takto s Cars. Troufám si až říci, že třetí díl je především pro ně, protože na poměry dětského animáku je trojka překvapivě pomalá, navrací se ke komornímu pojetí jedničky a vlastně dokonce zachází ještě o kousek dál. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Na pokračování Aut jsem se moc netěšila, i když jsem všude na internetu četla, že se to hodně podobá prvnímu dílu, tak ne. První díl je prostě jedinečný a v tomhle filmu se většina věcí opakuje ze starších dílů, takže nic nového ani originálního. Navíc mě mrzelo, že moje oblíbené postavy nedostali více prostoru, například Burák. Bylo mi jasné, že se to neobejde bez nových postav, ale prostor tam mohli nechat i těm starším. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (19)

  • Ve filmu se objevily nové postavy ztvárněné dalšími auty. Smokey, učitel a trenér starého doktora Hudsona je ztvárněn Hudsonem Pickup z roku 1946. Bývalá závodnice Piston Cupu Louise Nas je ztvárněna Nashem Ambassador z roku 1949. Natalie Certain, pracovnice Racing Sport Network je zase moderní Tesla Model S. Zlý školní autobus Miss Fritter na demoliční derby je zase ztvárněn modelem International Harvester Loadstar z roku 1967 (Martin_Happy)
  • Nehoda Bleska McQueena z úvodní části filmu se měla původně odehrávat za denního světla - tvůrci však čas konání závodu posunuli na večer. (michal1279)
  • Karosérii závodníka Jacksona Hroma vyvíjeli animátoři z Pixaru společně s automobilovými designéry společnosti Ford. Snažili se přitom o to, aby Hromův tvar byl co možná nejvíce protikladem Bleska McQueena (Hrom má ostře řezané linie na rozdíl od McQueenových zaoblených, apod.), a aby v porovnání s ním a celou novou závodní generací působil McQueen zastarale. (ČSFD)

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

07.11.2014

Pixar nám příští rok nabídne hned dva originální filmy. V hlavě bude příběhem pěti emocí malé holčičky a The Good Dinosaur nám představí apatosaura s dobrým srdcem. Od roku 2016 se ale Disneym… (více)

Reklama

Reklama