foto

Bonnie Hunt

  • nar. 22.9.1961 (54 let)
    Chicago, Illinois, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Inteligentná, so zmyslom pre humor. Takto charakterizuje herečku a scenáristku Bonnie Hunt väčšina jej kolegov z branže. Táto blondínka sa narodila 22.9.1961 v írskej katolíckej rodine Alice a Boba Huntovcov. Ako sama spomína, v rodnom dome v Chicagu nikdy nepoznala samotu, keďže vyrastala spolu s troma bratmi a tromi sestrami. Jej školské roky a tiež spájajú s Chicagom, po cirkevnej základnej škole pokračovala v štúdiu na St. Ferdinand Grammar School a na neskôr aj na dievčenskej Notre Dame High School. Počas študentských rokov istý čas pracovala ako sestrička na onkologickom oddelení v jednej z chicagských nemocníc.

V polovici 80 rokov založila spolu s kamarátkami Holly Wortell a Joan Cusack ženský improvizačný kabaret „An Impulsive Thing“, ktorý pravidelne vystupoval v chicagských baroch. Ich vzrastajúca popularita mala za následok to, že si Bonnie všimli viacerí producenti a režiséri, čo položilo základy pre jej budúcu kariéru herečky.

Po komédii UNDER THE BITMORE CLOCK (1986), dostala vedľajšiu úlohu v oscarovom RAIN MANOVI (1988), čo znamenalo viac než solídny štart. Dva roky pracovala na seriáli GRAND (1990), ktorý získal BMI TV Music Award za najlepší hraný sitcom. Prevažne detským divákom bola určená rodinná komédia o bernardínovi BEETHOVENOVI (1991). Účinkovala aj v jej pokračovaní o rok neskôr. Vedľajšie úlohy sa jej ušli aj v dobrodružnom filme JUMANJI (1995) s Robinom Williamsom, dráme s Tomom Cruisom JERRY MAGUIRE (1996), či v ďalšom úpešnom filme THE GREEN MILE (1999), odkiaľ si ju môžeme pamätať ako manželku dozorcu Paula Edgecomba (Tom Hanks).

Špeciálnu kapitolu kariéry Bonnie Hunt tvoria animované filmy. Svoj hlas prepožičala viacerým postavičkám z filmov ako A BUG'S LIFE (1998), MONSTERS INC. (2001), MATER ANF THE GHOSTLIGHT (2006) alebo CARS (2006).

V rokoch 2002-2004 nakrúcala vlastný sitcom LIFE WITH BONNIE, ktorý jej vyniesol nomináciu na cenu Emmy za najlepšiu herečku v hlavnej role, a svoj komediálny talent predviedla aj ako filmová manželka Stevea Martina v dvoch pokračovaniach komédie CHEAPER BY THE DOZEN.

Aj keď sa ešte v roku 1988 vydala za finančníka Johna Murphyho, už dlhší čas žije táto zanietená fanúšička chicagských Cubs sama.

Mark "atlee" Norman

Herecká filmografie

2018 Toy Story 4
2017 Cars 3
2016 Zootropolis: Město zvířat
2013 Univerzita pro příšerky
2011 Auta 2
Havajské prázdniny
2010 Toy Story 3: Příběh hraček
2009 Hurricane Season
The Alyson Stoner Project
2006 Auta
Burák a Bludička
Let Go (TV film)
2005 Dvanáct do tuctu 2
Loggerheads
2003 Dvanáct do tuctu
2002 Life with Bonnie (TV seriál)
Ukradené léto
2001 Příšerky s.r.o.
2000 Vrať se mi
1999 Náhodné setkání
Zelená míle
1998 Přátelé
Život brouka
1997 Subway Stories: Tales from the Underground (TV film)
1996 Jerry Maguire
Odejít jako vrah
1995 Bonnie Hunt Show, The (TV seriál)
Jumanji
Navždy spolu
1994 Italské námluvy
1993 Beethoven 2
Building, The (TV seriál)
Dave
For Goodness Sake
1992 Beethoven
1991 Davis Rules (TV seriál)
1990 Grand (TV seriál)
1988 Rain Man
1986 Under the Biltmore Clock (TV film)

Dokumentární

2006 Miracles and Mystery: Creating 'The Green Mile'
2000 Intimate Portrait: Minnie Driver (TV film)
Walking the Mile
1999 Miracle of the Green Mile, The (TV film)
1987 Biography (TV seriál)

TV pořady

2008 The Bonnie Hunt Show (TV pořad)
2003 ABC's 50th Anniversary Celebration (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
The 55th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2001 Good Day Live (TV pořad)
Project Greenlight (TV pořad)
2000 Mark Twain Prize: Jonathan Winters, The (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
1993 Noční show Davida Lettermana (TV pořad)
1992 Gomorron (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)

Režijní filmografie

2013 Pět příběhů šílenství (TV film)
2006 Let Go (TV film)
2002 Life with Bonnie (TV seriál)
2000 Vrať se mi

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace