Reklama

Reklama

Zvonilka a tvor Netvor

  • USA Legend of the NeverBeast (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Zvonilka a tvor Netvor je dalším ze strhujících dobrodružství Zvonilky a jejích vílích kamarádek. Veselá a talentovaná víla Chovatelka Fauna věří, že nelze soudit růži podle trní a že každý živý tvor je v jádru dobrý. A tak se spřátelí se záhadným tvorem, který je podle prastarých legend známý jako tvor Netvor. Zatímco Zvonilka a její vílí kamarádky nevědí, co si mají o záhadném zvířeti myslet, strážci Hvězdné roklinky, vílí Skauti, se rozhodnou magického tvora ulovit dřív, než přivolá na jejich společný domov zkázu. Fauna musí poslechnout své srdce a zariskovat, aby s pomocí svých vílích kamarádek záhadného tvora Netvora zachránila. (Falcon)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (67)

Genero 

všechny recenze uživatele

Jednoho dne jsem dlouze nasál několik doušků dobře vychlazeného lahvového piva a pronesl směrem k paní Generové: Zítra vezmu dítě do biografu. Dávají Spongeboba. Kalhoťáka. Ať můžeš naklidit, navařit, vyprat cejchy a vycídit vidličky a nože. Druhý den ráno mě vzbudilo tiché cupitání dětských nožek: Táto, já bych raději šla na tu Zvonilku. Tady jsou dvě možnosti. Buď odmítnout a vystavit se těm nepříjemným akustickým projevům dětí, jako je vzlykání, pištění a pláč, nebo svěsit ramena a ustoupit. O šest hodin později kupuji v kině Hutník dva lupeny na Zvonilku a taky cukrkandl, pišingry a nějaké ty cocy coly. Vestibul je plný lidí a trochu mě překvapuje, že většina lidí nemá víc jak metr třicet. Vcházíme do sálu, odklízím zbytky popcornu ze sedačky po svém předchůdci a pohodlně usedáme. Za chvíli celý sál zhasne a ze tmy se jen ozývají tenké hlásky: Mamííí, já se bojím! V té chvíli si uvědomuju, že jsem asi jediný tatííí ze všech větších či menších přítomných. No potěš. Film začíná. Roztomilé víly, ptáčkové, motýlci, zajíčkové, přesně jak jsem očekával. Někdo někoho zachraňuje. Někdo se chce s někým skamarádit. Tvor netvor je hodný ňouma a jmenuje se Raf. Nudím se. Dozvídáme se o temném proroctví a katastrofě, kterou Raf způsobí. Nějak to souvisí se smrtí a armagedonem. Narostou mu křídla a rohy. Vida, vypadá jako křeček Antona La Veye. Konečně něco zajímavého. Závěr epický jako od Emmericha a dopadne to celkem špatně, žádný happy end. Výborně. Za tři. ()

Eeve 

všechny recenze uživatele

No ty bláho...z čarovného, milučkého animáku tu máme, stále čarovný, ale akčný animák :) Čo možno poniektorým malým detičkám bude vadiť, ale povedzme si pravdu, celá táto séria nie je pre najmenšie deti určená, zas toľko jednoduchého humoru tu nie je, preto si myslím, že to ocenia medzi inými hlavne dospeláci...ako ja :) V (veľké bohužiaľ) poslednom dieli Zvonilkiných dobrodružstiev si užijeme hlavne dobrodružstvá Fauny - už pri kraťase Veľké hry som spomínala, že by som vôbec nebola proti, ak by tvorcovia venovali každej jednej víle samostatný filmík, pretože by bolo určite o čom hovoriť :) Nuž, aspoň v poslednom dieli sa mi to ako tak splnilo. Samozrejme Zvonilka, a všetky ostatné kamarátky zdatne sekundujú, čo si ale budeme hovoriť, prím hraje Fauna a Raf, to je jasné. Menšie sklamaníčko prišlo ale hneď v úvode, keďže nám všetkým predpokladám hneď začala chýbať "stará", menej namaľovaná Fauna vo svojich spoľahlivých nohaviciach s dlhokánskym zapleteným vrkočom. No nič, upgrade nedopadol zas tak strašne. Ďalej nám tu tvorcovia predstavia, podľa mňa staronový druh víl - Skauti. Chápem, prečo sú tu, no mne to pripadalo už príliš - neustále pôsobili ako nezničiteľné komando, resp. hneď mi pripomenuli Charlieho anjelov :) A to hlavne samozrejme Nyx ako Rambo. V tomto smere sa asi trochu príliš tlačilo na pílu. Každopádne príbeh ako taký, i keď v niektorých smeroch plný klišé, bol krásny, strhol, i keď sme všetci vedeli, ako sa to skončí snáď od začiatku. Pravda je, že to končí slzavým údolím asi u každého, od detí po dospelákov, i keď nasledovali krásne titulky, pridala by som tam ešte zopár kúsok pozitívnych scén. No beriem to ako aj rozlúčku s celou sériou, tak možno je to aj na mieste :) Takisto musím vyzdvihnúť opäť prekrásnu hudbu, tentoraz inšpirovanú zrejme africkými rytmami a hudbou, než írskymi rytmami, ako to bolo v predošlých častiach. Krásne to oživilo atmosféru. A už len taký dôvetok - zdá sa to len mne, alebo tvorcovia sa v tej poslednej časti poriadne "vyřádili" a poprihadzovali tu niekoľko scén inšpirovaných z iných filmov - vidíte tam niekde scény z Godzilly alebo Nekonečného príbehu? :) ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Nějaká třičtvrtěhodinka klasicky milá Zvonilka, na zbývající půlhodinku však tvůrce zřejmě někdo hodně naštval (tipuju cílovou diváckou skupinu), takže malým dětem začínají vstávat chlupy a následující noc bude zřejmě jejich největším kamarádem rozsvícená lampička. První z příběhů vynikaly tím, že osazenstvu Hvězdné roklinky hrozilo vždy jen takové drobné nebezpečí, vesměs byly poučné a hravé. Ty časy jsou pryč. Co na tom, že výsledek znovu hýří barvami a skotačivými vílami? Chybí příběh, chybí výraznější songy. Hlavní hrdinkou navíc znovu není Zvonilka, jak by se mohlo zdát z názvu, nýbrž víla Fauna. Doporučil bych návrat na samotný začátek. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Z tohoto filmu z vílskej série cítiť ešte trochu viac to, že je určený pre dievčatá. Občas koketuje až s feminizmom. Víly-strážkyne zachraňujú nielen zviera a víly, ale dokonca aj vílovcov. Prekvapujúce, dokonca nerozumné je aj to, že hoci v názve je Cililing, aspoň teda tom slovenskom, tak príbeh ide úplne mimo nej a do popredia vysúva inú vílu. Inak ide o typického zástupcu disneyovských animákov s krásnou 3D animáciou, troškou humoru a fantazijného sveta. Škoda, že záver až príliš tlačí na pílu čo sa týka citov a hoci sa mi príbeh väčšinou páčil, vcelku pôsobil viac na efekt. Preto iba za 3, ale veľmi silné. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale ty filmy se Zvonilkou mi přijdou celkem fajn. Není to velké umění, o to ani nejde. Ale ty příběhy mají přesně to, co mají podobné příběhy pro děti mít. Je tu napětí, je tu zábava, jsou tu možná trochu i slzy a také zajímavé dějové linky, které nenudí. Navíc ta krátká stopáž je prostě příjemná. Já jsem se u snímku bavil a příjemně mi utekl. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (1)

  • Hvězdná roklinka a vílí domy jsou inspirovány tureckou Cappadocií. (Terva)

Reklama

Reklama