Reklama

Reklama

The Canal

  • Austrálie The Canal (více)
Trailer

VOD (1)

Filmový archivář David (Rupert Evans) zažívá poslední dobu těžké časy, protože má podezření, že jeho žena Alice (Hannah Hoekstra) ho podvádí s Alexem (Carl Shaaban), jedním z jejích pracovních klientů. Toto napětí je ještě umocněno, když David dostane v práci od Claire (Antonia Campbell-Hughes) archivní záběry, které ukazují, že jeho dům byl v roce 1902 dějištěm brutální vraždy. Postupně je stále více neklidný a zmatený, sleduje manželku do nedalekého vodního kanálu, kde zjistí, že opravdu má poměr s Alexem. Když se Alice krátce poté ztratí, David se stane hlavním podezřelým z jejího zmizení. Jak policie pokračuje v pátrání, čím dál více je přesvědčena, že David zavraždil svou ženu a snaží se najít důkaz, který by ho usvědčil. (Nivenx)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (170)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

OBSAH: Hlavní postavou filmu je David, který se svou rodinou bydlí v domě, ve kterém kdysi došlo k brutální vraždě. Zpočátku se tím nezabývá, ale když se začínají dít podivné věci, rozhodne se zjistit pravdu. To vyvolává posedlost, která by mohla zničit nejen jeho, ale i jeho blízké. MÉ HODNOCENÍ: Tak nějak jsem si v horrorech zvykl na spoustu krve, na naháněčky v zapadlých lesích, na mutantní kanibaly... :-) V tomto filmu je neuvidíte. Ale musím pochválit mrazivou hudbu, sympatické herecké obsazení, dobrou kameru a občas i to napětí. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Napokon ma prekvapilo, aký výrazný má tento film realistický základ. Žiadni duchovia ani démoni, len zlé sny, halucinácie a prehlbujúca sa psychóza. To všetko patrí k skutočnému životu. Aj tragické udalosti na miestach, kde sa stali, majú tendenciu stať sa znova. Najmä, keď človek nájde súvislosť a niečo hrozné sa dozvie, psychicky ho to poznačí. Aj hlavný hrdina mal podobný problém, čo našťastie nebolo hneď jasné. Film mal sympatické herecké obsadenie a fungoval ako celok. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Velmi slušné. The Canal je zřejmě prvním a snad né posledním solidním hororovým zástupcem z Irska. Atmosféra je po většině času až drtivě silná a znepokojující doprovázena slušným nenudícím tempem, mrazivými výjevy a alespoň pro mě konečně perfektně vysvětlená pointa bez žádného "domýšlení" . Byť málokdy tomuhle hororovému subžánru mohu přijít na chuť, zde jsem si vychutnával každý detail i záběr. Tohle určitě bude v Top 10 letošního roku. 75% ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Začátek mě zrovna 2x neoslnil a bál jsem se, že název filmu mi bude sedět k jednomu zdejšímu hodnocení...no naštěstí se stal malej zázrak a hned potom co se dozvíme co je s Alicí se film probere z polospánku a začne to bejt fááákt hustý. Atmosféra začne dýchat z každý scény a člověk dumá jestli hrabe hlavnímu hrdinovi, nebo se to fakt děje a nebo ještě jestli mu nehrabe z toho co se kolem děje...odpověď na tuto otázku dostanete a záleží jen a pouze na Vás jak si jí vyložíte protože film viděli i dva kámoši a každej jsme na to měli úplně jinej názor. Já zastávám možnost cé, ale každého věc. Každopádně irové se zase jednou vytáhli a já jsem rád, že tento film nemusím posílat do odpadu. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nemohu než vlastně zrecyklovat již zde několikrát popsané. Kanál je především předvídatelné strašení . Zpočátku flegmatická duchařina se však postupně stává rozzuřeným cholerikem, který na Vás dští jednu povedenou strašidelnou scénu za druhou. A byť irstá stoka do jemně zatuchlého žánru nepřináší nic nového, zpívá onu obehranou písničku sexy chraplavým kontraaltem zkušené šansoniérky. Slušně odvedené řemeslo, navíc vyšperkované až překvapivě přesvědčivými herci. A finální tečka, díky které přece jen dostává trochu na frak i ona servírovaná předvídatelnost, mne vede až ke čtyřem spokojeným hvězdám. Viděno během Challenge tour 2015: 30 dnů se světovou kinematografií ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Vo filme je možné si všimnúť, že v hoteli i v domácnosti rodiny Williamsových sa vyskytujú rovnaké obliečky značky Ikea, konkrétne ide o Emmie Land obliečky. (Miagy)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno