Reklama

Reklama

Reggie (Reggie Bannister) sa stále nevzdáva, dlhé roky je posadnutý jediným - nájsť priateľa Mikiho (A. Michael Baldwin), ktorý sa pred rokmi stratil a konečne sa pomstiť démonickému Dlháňovi (Angus Scrimm), ktorého ešte dlhšie rovnako márne prenasleduje. Aj teraz, v púštnej pustatine narazil na jeho démonické gule a zviedol s nimi neľútostný boj.  Ale je to všetko pravda? Reggie sa odrazu prebúdza na vozíčku, vedľa neho je dlho hľadaný Mike a má pre Reggieho samé zle správy, pred nedávnom ho totiž našli potulovať sa v púšti, okrem toho mu lekári diagnostikovali demenciu a navyše mu Mike historkám o jeho dobrodružstvách neverí. Fakt je jeho život v niekoľkých posledných desaťročiach len ilúziou, alebo je to len ďalšia lesť v podaní jeho najväčšieho nepriateľa? (beso74)

(více)

Recenze (49)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Poslední díl Coscarelliho opusu magnum, kde už však přenechal režii někomu jinému, mi dlouho unikal. Návrat po dlouhých letech a rozpočet nižší než na kdejaké céčko od Asylum, možná se není čemu divit, že Coscarelli, jenž si přál epické završení nakonec rezignoval i na režii.  Škoda. Na druhou stranu, ač není pátý Phantasm, žádným zázrakem, pořád je to vcelku z hovna upletený bič, kde se realita už definitvně hroutí sama do sebe a zůstává vlastně jen Dlouhán s vědoucím úsměvem a hláškou : "Každý Dlouhán potřebuje svou zábavu".  V konečném vysvětlení celého  "phantasmického všehomíra" vlastně dokonalé a podtržení tohohle prohlášení návratem černé Rocky v závěru mne vede k opět slušné čtyřce.  Tall Man rulez! ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Na poslední Phantasm jsem čekal opravdu dlouho a po shlédnutí dokonce i chápu poměrně nízké hodnocení a případné rozčarovaní zdejších uživatelů, protože Phantasm: Ravager není dokonalý film, naopak má obrovské množství nedostatků, ale já při sledování cítil jak mě zalévají vlny nostalgie a každou špatnou minutu si neskutečně užíval... ()

Reklama

malylada 

všechny recenze uživatele

Nebudu zastírat, tahle série kultovního hororu pro mě znamená více, než mnohem známější Pátky 13tého a podobně. Každý díl se točil po x letech a vždy znamenal jakousi nostalgii. O tomto pátém dílu se mluvilo dlouho a osobně to byl nejočekávanější horor letošního roku. Nedělal jsem si nějaké iluze o kvalitě, neboť Phantasm nepatřil k těm komerčně úspěšným hororům. Nicméně trošku zklamaný jsem, přece jen ta lacinost z toho jde znát, ale scénář je chaoticky a studio si mohlo více pohrát s filmem. Děj a triky jsou kámen úrazu, ale na druhou stranu vidět všechny herce po x letech zanechává stopu na srdíčku. Reggie táhne celý film jako za mlada a má své momenty a čekal jsem to celé horší. Akce je pořád dost a jako fandovi díky za to.......5/10 ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Sakra, tak tohle bolelo. Z Reggieho se nám stal stařeček v pyžamu a papučích - to se vzhledem k jeho věku dá celkem pochopit. Horší je však skutečnost, že pokročilá demence ho nutí stále a dokola bojovat proti Tall Manovi a jeho ďábelským přisluhovačům i přes to, že se nachází v důchoďáku. Sorry za mírnej spoiler, ale čtenáři jistě rádi odpustí. Pro fandy téhle dlouholeté série je fajn vidět všechny (doslova a do písmene) starý ksichty zase pohromadě a naposled si užít těch pár lítajících odšťavovačů mozkoven, ale tim to dost možná končí. Nehezký CGI boří původní minimalistickou náladu a každičkou zajímavější scénu naruší otravný přepínání mezi realitou a přeludy. Takhle si konec prostě nepředstavuju. Takže mě omluvte, vážení. Jdu si dřepnout do koutu, brečet jako beruška a zkusim si vymyslet vlastní, lepší konec. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Najdlhšie očakávaný, no zároveň aj očakávateľne najslabší PHANTASM, ktorému 4* rád doklepnem z nostalgického potešenia. A možno je lepšie, že sa séria končí v takomto menšom štýle, než keby sa ju pokúsili komerčne vydojiť / zrebootovať, ako to býva pri iných hororových značkách. Mňa to stále bavilo, štýl predchádzajúcich filmov sa nestratil a ako taký malý trip do minulosti to bolo dosť fajn, takže kritizovať nebudem. Ten film sám o sebe nemal ľahkú cestu a je úprimne cielený na fanúšikov, bez toho, aby bral nejaké všeobecné divácke ohľady. Aj keď ani predošlé Phantasmy vlastne neboli nejako divácky prívetivé a dejovo uhladené. Takže pozor.. Balls are back ;) ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Prvý zo série, ktorý nebol natočený krstným otcom Phantasmu Donom Coscarellim. Ten sa podieľal iba ako spoluautor scenára. (Paldiny)
  • Film bol venovaný pamiatke Angusa Scrimma, ktorý stvárnil "Tall Mana" vo všetkých piatich filmoch. (BlackTom)

Reklama

Reklama