Uživatelská zóna Přihlásit Registrovat Ztracené heslo

Faceless

Horor / Thriller
Francie / Španělsko, 1988, 98 min

Režie: Jesus Franco
Hrají: Helmut Berger, Brigitte Lahaie, Telly Savalas, Christopher Mitchum, Stéphane Audran, Caroline Munro, Anton Diffring, Howard Vernon, Henri Poirier, Lina Romay

komentáře
 ve filmotéce

Obsah:

Modelka Barbara Hallen je nezvěstná. Její otec najímá soukromého detektiva Sama Morgana, aby ji nalezl. Detektiv se ji vydává hledat do Paříže, kde poslední stopy, co po sobě zanechala, poukazují k plastické klinice doktora Flamanda. Morgan odhaluje děsivé tajemství, na kterém je zbudován úspěch kliniky, i záhadné mizení mladých žen z okolí.   (Chatterer)

Komentáře uživatelů k filmu
profil / všechny komentáře uživatele Koly ****

Pokud se nemýlím, tak jde o moje vůbec první setkání s Francem. No a dopadlo to nad očekávání dobře! Děj příběhu je podivným mixem dramatu a krimi. Horrorové prvky jsou zastoupeny vcelku povedenými a někdy hodně nečekanými gore detaily (viz. jedna z prvních gore scén, kdy hlídač nemocničního vězení usekne jedné nedobrovolné pacientce snažící se o útěk obě ruce). Vůbec mám dojem, že se Franco snažil celý děj rovnoměrně proložit dostatečným množstvím gore detailů aby se divák nezačal nudit. U mě se mu to povedlo, i když si dovedu představit, že jiní diváci při sledování filmu budou skřípat zubama. FACELESS mi prostě sedl. Proto Francovi odpustím, že vpodstatě okopíroval děj skvělého old-school francouzkého horroru EYES WITHOUT A FACE.

profil / všechny komentáře uživatele erl ****

Povedený Franco! Nejvíce mě nadchla osobitá atmosféra (díky skvělé kameře), moc pěkné a zábavné gore , zabiják proti kterému je i Leatherface vysokoškolák a herecký ansábl kde mi nejvíce přirostla k srdci Brigitte Lahaie jako Natalie která se vyžívá ve všem zvráceném a pomáhá svému doktůrkovy vrátit obličej jeho milované sestřičce. K dokonalosti sice ještě kousek chyběl ale přesto jsem velmi spokojený.

profil / všechny komentáře uživatele Iva8bitova *

Neuvěřitelně unavený a utahaný film. Žádné násilí ani sex. Obšlehnutý z Franjuovy klasiky. Bliju.

Hodnocení uživatelů:
oli.G ****