Reklama

Reklama

Daredevil - Season 1

(série)
Akční / Krimi / Mysteriózní / Fantasy / Sci-Fi / Thriller
USA, 2015, 11 h 53 min (Minutáž: 49–60 min)

Tvůrci:

Drew Goddard

Předloha:

Stan Lee (komiks)

Hudba:

John Paesano

Hrají:

Charlie Cox, Deborah Ann Woll, Elden Henson, Toby Leonard Moore, Bob Gunton, Vincent D'Onofrio, Peter McRobbie, Nikolai Nikolaeff, Gideon Emery (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Matt Murdock přišel jako malý kluk o zrak. Nyní bojuje s nespravedlností za dne coby právník a v noci jako superhrdina Daredevil v newyorské čtvrti Hell's Kitchen. (Netflix)

Recenze (94)

herr_carter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hell yeaaaah !! Nebo možná doslova "hell´s kitchen yeaaaah". Ať tak či onak, podařilo se mi první sérii seriálu Daredevil shlédnout v rámci víkendu, což svědčí o dvou základních faktech. Seriál je jednak prudce návykový a jednak se u mě zřejmě objevuje nějaká seriózní psychóza a měl bych vyhledat pomoc odborníka. Pokud to ale vezmu vážně, tak jsem byl nadšen tím, že se jedná o komiksovou záležitost s reálnými parametry, hlavní hrdina je člověk z masa a kostí a když spadne z třímetrové výšky, dopadne jako normální smrtelník. Je to tedy spíše klasická kriminálka s promakaným příběhem a nejskvělejším záporákem - jedním slovem paráda..ihned jdu na sérii číslo 2.................moje hodnocení = 9,5 z 10. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série dokonalá není, má slabší díly, místy slabší dej, ale jako celek funguje dokonale. Daredevil nadchne hlavně skvělou atmosférou, příběhem i skvělou hudbou, která je zvolená skvěle. V posledním díle s otevřenou pusou sledujete jízdu, která má rozměry letního bluckbusteru a máte chuť si díl pustit v kině. Zvolený záporák Fisk má charizma, které z něj dělají zrůdu, ale když se podíváte do jeho nitra, můžete ho začít i milovat. Připomínal mi záporáka jako v posledních dvou dílech Avengers nebo skvělého Toma Hardyho v Dark Knight. Jen málo špatného se dá na první sérii najít, převažují kladné pocity. 9/10 = 95% ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavý a ambiciózní pokus o vytvoření mýtu maskovaného hrdiny s patinou temna a osudovosti ala The Dark Knight. Místy to pěkně pomrkává, místy je to jen upištěný seriál plný scénáristických nedodělků, ale nedá se tomu upřít snaha a slušné herecké obsazení. Akce zajímavá, jen by to chtělo trochu lepšího kameramana a střihače. ()

SamVimes

všechny recenze uživatele

Daredevil během svých třinácti dílů nabízí potemnělou, atmosférickou podívanou, jež mistrně převádí hrdiny z kreslených sešitů na obrazovky. Žádné směšné kostýmy, žádné přepálené schopnosti, žádná pohádka pro děti. Nezachraňuje se tady svět, jen jedna zločinem prolezlá čtvrť New Yorku, přesto má divák tíživější pocit, že opravdu o něco jde, než u kdejaké filmové destrukce celých měst. Všichni od Eldena Hensona přes Aylet Zurer až po Rosario Dawson ztvárňují ve vedlejších rolích šťavnaté postavy, Charlie Cox pak nabízí přesvědčivě drsného Daredevila a ještě lepšího Matta Murdocka s jemnou mimikou odpozorovanou od skutečných slepců. Nejzářivější hereckou hvězdou je ovšem Vincent D‘Onofrio jako Kingpin, zatím snad nejlepší padouch od televizního i filmového Marvelu. Je hrozivý, nebezpečný, ale přesto můžeme nahlédnout i do jeho nitra a alespoň částečně mu porozumět. A jeho pomalý nástup (který si seriál díky netflixovskému formátu mohl dovolit) mu navíc dodává daleko větší hloubku a váhu, než kdyby jej tvůrci museli ukázat už v pilotním díle. Daredevil se zkrátka povedl ve všech směrech. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Měl jsem trochu obavy, že nejapně vyhlížející ksicht Charlieho Coxe bude jako pěst na oko. Všechna čest, ve valné většině záběrů si představitel Murdocka opravdu s předlohou sedl perfektně. 13 dílů série je tak akorát, přidat ještě pár dílů, sklouzlo by to do roviny unifikovaných právnických seriálů, kterých na společné anténě spolehlivě okupují celodenní televizní provoz tuny. D'Onofrio jako Fisk = jasná výhra. 80% ()

Galerie (204)

Zajímavosti (20)

  • Klavírní melodie, kterou lze slyšet ve scéně v umělecké galerii, je Chopin's Nocturne op.9 no.1 (Epistemolog)
  • Zbraň, kterou Nobu (Peter Shinkoda) používá v boji s Daredevilem (Charlie Cox), je Kyoketsu-shoge, ninja zbraň skládající se z čepele s dvojitým ostřím a další zakřivené čepele k ní připojené. Čepele jsou připevněny k dlouhému řetězu, který končí kovovým kroužkem. (Epistemolog)

Reklama

Reklama