Reklama

Reklama

Šťastné údolí

(seriál)
  • Velká Británie Happy Valley
Trailer
Velká Británie, (2014–2023), 17 h 52 min (Minutáž: 57–60 min)

Scénář:

Sally Wainwright

Hudba:

Ben Foster

Hrají:

Sarah Lancashire, Siobhan Finneran, Shane Zaza, Charlie Murphy, James Norton, Ishia Bennison, George Costigan, Joe Armstrong, Steve Pemberton, Adam Long (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(18)

Britský seriál s poněkud ironickým názvem Šťastné údolí, oceněný v roce 2015 prestižní cenou BAFTA, v sobě kombinuje žánr procedurálního krimithrilleru s vypjatým vztahovým dramatem. Děj se odehrává v malebném Calder Valley v Západním Yorkshiru, jehož neutěšená sociální realita je s krásou okolní krajiny v příkrém kontrastu. Tady slouží Catherine Cawoodová, sedmačtyřicetiletá policejní seržantka, která se stále vyrovnává se sebevraždou osmnáctileté dcery Becky. A když už se zdá, že trauma překonala a pomalu začíná opět žít svůj život, dozvídá se, že se z vězení vrátil Tommy Lee Royce – muž, odpovědný za Beckyinu tragickou smrt. Catherine má teď jediný cíl. Potrestat násilníka, který toho má však na svědomí mnohem víc, než policistka tuší. (Česká televize)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (99)

InJo 

všechny recenze uživatele

Strhující kriminální drama s rysy moderní antické tragédie. Dostat (skvěle napsanou a bezchybně zahranou) hlavní postavu stárnoucí protřelé policajtky (a zdaleka nejen ji) během pouhých pár epizod do takových s*aček, aniž by to zavánělo neúnosným scénáristickým konstruktem, tomu říkám výtečně odvedená práce. Šťastné údolí vyniká realistickým uchopením, výbornými charaktery (hlavní záporák v podání Jamese Nortona je opravdu excelentní sviňák) a hlavně perfektně propletenými dějovými liniemi, v nichž skvěle fungují jak komplikované rodinné a vztahové vazby, tak i vše související s ústřední kriminální zápletkou. S01: 90 %; S02: 80 %; S03: 90 % ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hodnotím po shlédnutí obou sérií a musím konstatovat, že Happy Valley není seriál, který by měl konkrétní myšlenku, jako že spíš oceníte prostředí městečka Halifax, které se nachází na severu Anglie. Bohem zapomenuté město, kde nikde nic není...jen pár magorů, nějaká ta vražda a jedna životem ošlehaná tetka, která je poměrně šikovná na pohled a k vostřejšímu slovu taky nemá daleko. Bavilo mě to. Vnímal jsem těch 12 epizod jako kdybych někomu vlezl do obýváku. Navíc ale s nějakou příběhovou kostrou, která tu ale podle mě hraje druhé housle. Vše ostatní si pro sebe bere ponurá atmosféra podpořená nehostinnou, ale stále zelenou krajinou, která jak kdyby z oka vypadla Skotsku nebo Irsku. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Podobné překvapení jako byl loni seriál Broadchurch, navíc Happy Valley jde, co do vykreslení charakterů, věrohodnosti počínání postav a hlavně co do emocionálního napalmu, ještě dál. Protože tohle je, vážení milovníci serošů z produkce BíBíSí, neskutečná pecka! Sarah Lancashire je ode dneška můj největší hírou a Happy Valley strčí, co do krásy, do kapsy celej Londýn, Manchester a Edinburgh dohromady. Navíc ten přízvuk, Aj fokn lov it :-) Jinak čsfd zase jednou klame, těch dílů není tři, ale naštěstí jednou tolik. Za druhou řadu bych se vůbec nezlobil, protože tohle byl nejlepší seriál letošní sezóny (ano, lepší i než novej Doctor). ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že Fargo ve mě nějakou výraznější stopu nezanechalo, neměl jsem potřebu porovnávat. Z mého pohledu to byla příjemně nepříjemná přehlídka obyvatel jednoho anglického maloměsta, kde se pod relativně poklidným povrchem skrývají osobní dramata, která pomalu vyplouvají na povrch ve chvíli, kdy je unesena dcera jednoho z místních podnikatelů. Není příliš co vytknout. Atmosféra klasicky televizně britská, postavy propracované, příběh výborně napsaný i dobře zrežírovaný. Problém jsem neměl ani s herci, přičemž Sarah Lancashire byla naprosto famózní. Na plný počet tomu něco chybělo, ale i tak u mě vládne velká spokojenost. 85% ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Britové ovládli seriálové bitevní pole! Vědí, jak na strhující příběh, co s postavami (žádné černobílé mustry typu limonádového Joeho, kdepak), naženou na plac fůru známých i neznámých lidí a vytvoří atmosféru, kdy divák sedí s vypoulenýma očima, objímá si kolena přitisknutá k bradě a zcela bez zábran volá: tam nechoď! Volej okamžitě posily! Prostě nářez, který zkouknete raději rychle než pomalu a zapomenout.. nemáte šanci. ()

Galerie (288)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama