Reklama

Reklama

Přeludy

  • USA Visions
Trailer 2

Poté, co se těhotná Eveleigh přestěhuje se svým manželem na vinici, aby začali nový život, začíná mít halucinace a v jejím životě se objevují přeludy. (Indigo Film)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (74)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Film sám o sobě ani téma mě vůbec netáhlo. To co změnilo můj názor a zároveň bylo impulsem pro jeho puštění bylo jméno Jim Parsons. Sheldon v hororu ? To mi ho vyndej. No ikdyž tam hrál všehovšudy 3 minuty stále jsem čekal jeho Bazinga. Od filmu jsem nic nečekal, spíš jsem ho viděl na podprůměrnej hororovej biják. Musím ale uznat že byl dobře zvolenej výběr lokace, kamera byla taky slušná a i zvuková stránka filmu nebyla špatná. Ale vadilo mi pomalý tempo vypravění. Který i přes 83 mínutovou stopáž bylo místy ubíjející. Sem tam se vyskytla nějaká ta vydařenější scéna, ale určitě jich mohlo být víc. Sledujeme duchařinu ? Halucinace ? Či jiný vidiny hlavní hrdinky ? Nebo snad odevšeho trochu ? Na tohle chtěl Greutert diváky utáhnout. Myslím si, že pointa je celkem průhledná ( už tady byla a rozhodně krvavější ), ale její obhájení bylo promyšlený a já musím smeknout. Jako není to nic extra, ale rozhodně mě to neurazilo. Ba naopak jsem celkem překvapenej. Čekal jsem to daleko horší. Solidní průměr. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Mladá žena sa ešte stále spamätáva z tragickej autonehody, pri ktorej zavinila smrť dieťaťa. So svojím mužom sa presťahuje do vinárskeho sídla v nádhernej oblasti a podarí sa jej otehotnieť. S príchodom do nového domu však začne mať desivé vízie, ktoré jej začnú ruinovať celý život. - Český preklad zase nesklamal a prezradil celú pointu filmu. V podstate mu znemožnil urobiť na mňa nejaký strašidelný dojem, pretože keď má niečo názov Přeludy a začne sa diať niečo strašidelné, musí byť aj tomu najväčšiemu idiotovi jasné, že sa v reále nič nedeje. Neprekvapil ma perfektný vizuál, ktorý som bral ako samozrejmosť, keďže viem, že Jason Blum by do svojej produkcie nepustil len tak niečo. Hudba je tiež celkom príjemná, čo môže u hororu vyznieť trochu hlúpo, ale keďže je celý o tehotnej mamičke, úplne sa sem hodila. Námet je dobrý a dokonca sa dobre vydaril aj záver, čo sa u takýchto hororov často nestáva. Postavy boli tiež príjemné a hodili sa k tomuto hororu. Páčilo sa mi nádherné vinárske prostredie a považujem za škodu to, že sa neodohrávalo viacero scén v exteriéroch, veď Přeludy nemusela mať len vnútri domu. Nebudem už vypisovať čo všetko bolo príjemné. Proste je to pre mňa klasický 3* horor ideálny pre dlhý zimný večer s celkom pokojnou a príjemnou atmosférou. + herec z I Spit on Your Grave ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Potom čo je Eveleigh priamou účastníčkou ťažkej autonehody pri ktorom zomiera malé dieťa, nadobúda jen manžel David presvedčenie, že v jej počiatočnom stave tehotenstva, bude najlepším riešením zmena prostredia. Z mnoha možnosti, ktoré sa manželom naskytli, padá voľba na krásny dom uprostred viníc. Keď už sa zdá, že Eveleigh opätovne nadobúda stratenú sebadôveru, nastáva v jej živote k ďalšej traumatizujúcej skúsenosti. Počas noci ale i dňa ju začínajú prenasledovať rôzne hrôzostrašné vidiny vďaka ktorým stráca prehľad o tom, čo je realita a čo sen. Ako tu už ale býva zvykom. Všetko má svoje príčiny. Nikdy som nebol a nikdy ani nebudem nadšený zo snímkov, ktoré sa čisto spoliehajú na efekt "zvuku". Síce vás občas mikne, no faktom ostáva, že je to lacná náhrada toho, čo divák od snímku naozaj očakáva. V podstate by sa dalo povedať, že samotný tvorcovia šetria na tom, čo má horor obsahovať. Proste a jednoducho povedané - OJEB. No a presne takýto je "Visions". Za veľa peňazí Vám aj tak nič nepredvedie. Ja osobne sa môžem z vysoka vysrať na herecké obsadenie, myšlienku, prostredie či pekný dom, keď nedostanem to, čo od hororu očakávam najviac. Nie, že by sa občas nepohli nejaké stoličky, ale pre mňa je to žalostne málo. Záver bez prekvapenia síce ponúka celkom vydarené "DeJavu", ktoré kadečo vysvetlí, no aj tak to nezmení môj názor, že tento mysteriózny thriller v žiadnom prípade nie je hororom, a už vôbec si nezaslúži vyššie hodnotenie ako je - 50% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Greutert si i tady udržel sebou nastavenou laťku a ani v tomto případě mě jeho film nijak neurážel a občas i bavil. Strašení tu místy funguje, párkrát jsem se lekl, byť jsem věděl, že to přijde, a potěšilo i rozuzlení, které jsem nečekal. Vyvedl se i casting na čele se sympatickou Islou Fisher a i když táhla jiná jména, především Jim Parsons či Eva Longoria, ani v tomto ohledu zklamán nejsem. Sice snadno zapomenutelný, ale i tak sympatický malý horor. 65% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Zkušený fanda hororů sice tuší, že film šije na diváka pěknou boudu a všechno bude nakonec jinak, než se zprvu jeví. Přesto pointa dokáže překvapit a z mojí strany převládá spokojenost. Vyděšená těhulka Isla Fisher je fajn, hudba je lahůdková a atmosféra vinic velice dobrá. Jedině snad škoda těch průhledných (hudba, ticho, baf) a dost zbytečných scare jumpů v první polovině. ()

Galerie (40)

Reklama

Reklama