Reklama

Reklama

Isabelle Huppert získala dve zo šestnástich nominácií na najvyššiu francúzsku filmovú cenu Cézar, z toho jednu za fantastický psychologický thriller Elle. V ňom sa život ľadovej kráľovnej Michèle, ktorá vedie prosperujúcu spoločnosť na výrobu videohier, obráti naruby, keď ju v jej luxusnej vile znásilní neznámy muž. Namiesto nahlásenia zločinu na polícii sa neochvejná Michèle vydá na vlastnú päsť vypátrať násilníka. V majstrovskom erotickom thrilleri Paula Verhoevena očakávajte sarkazmus, sociálnu kritiku, napätie a predovšetkým výkon Isabelle Huppert, ktorej bola úloha šitá na mieru. (HBO Max)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (229)

H34D 

všechny recenze uživatele

Paul Verhoeven pokračuje v tom, co on a Cronenberg umí tak dobře - vyprávět o odvracené straně lidskosti. Ve středu dění je již sám o sobě zajímavý charakter dominantní ženy v brilantním podání Isabelle Huppert a kolem ní je hned několik drobných a neobyčejných podzápletek, které pečlivě vykreslují život okolo. Filmu nechybí špetka zvrácenosti, vášně i surovosti, které jsou Verhoevenovi vlastní. S těmito instrumenty pracuje režisér zkrátka skvěle a výsledkem je 130 minut nenudící "drama" v pravém slova smyslu. 8/10 ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Rozkošná úchylnosť. Vo svojej podstate je to ultra-čierna situačná komédia. Úprimne nerozumiem tomu zaškatuľkovaniu ako "psychologický thriller". Samotná psychológia hlavnej hrdinky je len konštruktom na povrchu. Je len katalyzátorom všetkých tých absurdných scén a jej konanie je zásadne účelové. A to nie je kritika ale konštatovanie. Všetko smeruje do precízne vygradovaných šokujúcich scén, ktoré skôr či neskôr doplní nejaký gag alebo hláška. Hitchcock nakrútil Psycho ako čiernu komédiu, pri Elle je tento Verhoevenov zámer ešte zrejmejší. ()

Reklama

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Perverzné, ujeté, zvrátené, to sú tunajšie komentáre a každý to chváli do nebies. Tak potom aj vy ste asi zvrátení. Dopozerať do konca bolo utrpením. Vráskavá starena tam ukazuje kozy, sexuje alebo masturbuje na okne. Neštíti sa ukázať všetko, veď na ženu po šesťdesiatke sa to náramne hodí. Jej matka nad hrobom je tiež sexuálne aktívna. Jej dementný syn má priateľku, ktorá porodí černocha a jeho ani nenapadne, že to nie je jeho dieťa. Navyše nám tu pridali kvázi kriminálnu zápletku, ktorú rozlúšti malé dieťa za 5 minút. Film je zároveň vulgárny a násilný. Ďalší novodobý francúzsky odpad. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,STUD NENÍ DOSTATEČNĚ SILNÁ EMOCE, ABY NÁS OD NĚČEHO ODRADILA“... /// Elle je emancipovaná MILFka, která jde s dobou. Zřejmě proto necejtí potřebu nahlásit zprznění ve vlastním domě (no… ještě má i jinej důvod, ale…). Verhoeven si s námi (zase konečně) hraje. Rozehrává (pomalu) vztahový drama, ve kterým nahlížíme do jejího soukromý. Aby to prej nebyla nuda (což ovšem není), pro jistotu přidává stalkera. Takovej sexem naplněnej kousek rušnýho života, kterej má (zase) vypovídat něco o duševním rozpoložení ženský duše. Sice je to víc dramatický než trhrillerový, ale mně se tenhle pohled „do nitra“ a pod sukni líbil. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu "Oh...", kterou v roce 2012 napsal Philippe Djian, neznám. 2.) Chcu slyšet ten příběh o pánovi, kterej dělal dětem křížek na čele. 3.) Sousedka má furt rozbitou držku. 4.) Thx za titule „dragon-_-“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem z letošních filmů, které se v nějaké kategorii nominovaly na Oscara, docela nadšený. Platí to i o snímku "Elle", kde Paul Verhoeven ukazuje, že ani v 78 letech mu vůbec nic nechybí a je režisérským mistrem, který dovedl Isabelle Huppert ke skvělému výkonu. Moderní, drsný, ale přitom nesmírně zajímavý film. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (5)

  • Oficiální vyslanec francouzské kinematografie na 89th Academy Awards 2017. (Hal_Moore)

Související novinky

Paul Verhoeven točí lesbický thriller

Paul Verhoeven točí lesbický thriller

08.08.2018

Režisér Paul Verhoeven (RoboCop, Hvězdná pěchota) se do paměti filmových fandů nadosmrti zapsal jako autor kultovních pecek Total Recall s Arnoldem Schwarzeneggerem či erotického thrilleru Základní… (více)

74. Zlaté glóby - výsledky

74. Zlaté glóby - výsledky

09.01.2017

Bezkonkurenčním vítězem letošních Zlatých glóbů se stal muzikál La La Land. Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu film sedmkrát nominovala a sedmkrát ocenila. Nejlepší film - komedie nebo… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama