Reklama

Reklama

VOD (1)

Film Mr. Holmes přináší nový pohled na světově nejproslulejšího detektiva. Příběh je zasazen do roku 1947. Stárnoucí Sherlock Holmes se vrací ze své cesty do Japonska, kde se při hledání vzácných rostlin se silnými regeneračními schopnostmi stal svědkem zkázy způsobené jadernou válkou. Nyní si užívá odpočinku ve svém odlehlém venkovském domku na pobřeží, kde žije pouze ve společnosti hospodyně a jejího dospívajícího syna Rogera, a své poslední dny naplňuje chovem včel. Holmes, kterého pomalu začíná zrazovat paměť, vkládá do chlapce všechny své naděje při rozplétání okolností prastarého nevyřešeného případu, kvůli němuž musel odejít do důchodu. Zároveň touží získat odpovědi týkající se tajemství života a lásky - dřív, než bude příliš pozdě. (Cinemax)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (175)

baribal 

všechny recenze uživatele

Mr. Holmes a jeho včely. McKellen je jako stařík skvělý a když by mu tvůrce filmu udělil v ději více toho "sherlockování", bylo by to užasné. Škoda naopak je, že více než cokoli jiného je toto film o stáří a senilitě, která ztrpčuje Holmesovi život. K lepšímu dojmu by postačila lepší zápletka a rozuzlení, nemám problém že je film o zapomnětilvosti, ale mám problém, když nejslavnější detektiv maximálně tak pozná rozdíl mezi včelou a jiným hmyzem. Plno důvodů proč film vidět a proč nevidět.. nakonec spíše doporučení, protože i ta atmosféra se celkem povedla.. takže asi že palec nahoru. ()

joeybarbaro2 

všechny recenze uživatele

Jak tady jeden můj kolega uvedl, že je přesherlockováno. Není to pravda. I já osobně jsem fanoušek Holmese a tohle se mi líbilo. Kdyby to bylo i u nás jdu na to do kina. Sir Ian McKellen je skvělý a celkově film po všech stránkách. Bylo vidět, že se tvůrco snažili. Mr. Holmes, kterému je přes 90 let má propletené dějové linie jako v Pulp Fiction a za chvíli opravdu bude vypadat jako Drákula. Nakonec vše dobře do sebe zapadá a já jsem spokojen. Odešel jsem z obývacího pokoje s úsměvem. 80 % ()

Reklama

venison 

všechny recenze uživatele

Komorní drama v anglickém stylu o starém geniálním skoro senilním dědouškovi, který je osamělý a začne si budovat pevné pouto s chytrým synem své hospodyně.. A shodou okolností je ten dědoušek zároveň slavný Sherlock Holmes, který si nemůže vybavit, proč díky jednomu případu ukončil svou detektivní kariéru.. Poetické, prázdninově pomalé, ale zároveň je to velmi milá podívaná, která klasické fanoušky Holmese pravděpodobně zklame.. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Starý rozklepaný vyřízený Sherlock, to není asi to, co bychom chtěli vidět, ale i to patří do Holmesova životopisu. Této role se zhostil Ian McKellen, a to navýsost dobře, jak už je u něj obvyklé. Starý muž, který si nic nepamatuje a stále touží vyřešit svůj poslední případ, vzpomenout si jak to vlastně tenkrát bylo, jen na tom už mu v životě záleží. Nakonec je to všecko ale úplně jinak a to je dobře. Zpočátku depresivní, pak ale především laskavý příběh o stáří, samotě a přátelství. Skvělý herecký výkon. 75% ()

Mikarda 

všechny recenze uživatele

Všichni kritici, kteří se u filmu tak náramně nudili, by se měli zamyslet, co oni budou dělat až jim bude 93 let. Budete skákat s padákem? Šplhat na Matterhorn? Nechci vám brát iluze, ale budete rádi, když se ráno úspěšně zvednete z postele, dáte si snídani a půjdete zkontrolovat včely/slepice. Tento film byl výborný! Obsahuje (smutnou) realitu a nejmenuje se Mr. Holmes jen tak z legrace. Život osamělého génia je prolínán s náročným případem, dedukcí a samozřejmě nesmí chybět detektivova typická čapka a dýmka. Film ma sice pomalejší tempo, ale nuda to určitě není. Především na tyto studené sychravé večery je to vhodný film, u kterého se pod dekou přitulte ke své drahé polovičce a užívejte si společně strávený čas. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (9)

  • Původně se snímek jmenoval podle novely Mitche Cullina "A Slight Trick of the Mind", autoři filmu však později název pozměnili na jednodušší Mr Holmes. (oje)
  • Film bol premietaný na filmovom festivale v Berlíne už vo februári 2015. (Zdroj: variety.com) (chesterko)

Reklama

Reklama