Reklama

Reklama

VOD (1)

Film Mr. Holmes přináší nový pohled na světově nejproslulejšího detektiva. Příběh je zasazen do roku 1947. Stárnoucí Sherlock Holmes se vrací ze své cesty do Japonska, kde se při hledání vzácných rostlin se silnými regeneračními schopnostmi stal svědkem zkázy způsobené jadernou válkou. Nyní si užívá odpočinku ve svém odlehlém venkovském domku na pobřeží, kde žije pouze ve společnosti hospodyně a jejího dospívajícího syna Rogera, a své poslední dny naplňuje chovem včel. Holmes, kterého pomalu začíná zrazovat paměť, vkládá do chlapce všechny své naděje při rozplétání okolností prastarého nevyřešeného případu, kvůli němuž musel odejít do důchodu. Zároveň touží získat odpovědi týkající se tajemství života a lásky - dřív, než bude příliš pozdě. (Cinemax)

(více)

Videa (7)

Trailer 4

Recenze (175)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Přestárlý (93 let) mrzutý Holmes na prahu senility se s pomocí mladého nadaného chlapce snaží vzpomenout a uvést na pravou míru pětatřicet roků starý případ, po němž odešel do ústraní. Nešokující a celkem fádní pointa ovšem jen těžko ospravedlňuje jeho splín. Ono celkově nedostáváme žádnou stylovou nebo oddechovou podívanou, jelikož McKellen ztvárňuje úpadek brilantního intelektu snad až příliš věrohodně. Kromě světlých deduktivních momentů mi trefná přišla poukázání na rozdíly mezi "reálným" a fiktivním slovutným detektivem, jak jej zpopularizoval dr. Watson; jinak mě tato unylá psychologická sonda zrovna nevzala. 5/10 ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Ta čtvrtá hvězdička je pouze za skvělého Gandalfa, protože jinak to byla, sice hezky udělaná, ale scenáristicky prázdná, báchorka o dědkovi a klukovi, kteří chovají včely. Nemůžu říct, že jsem se nudil, ale když film skončil, tak jsem jenom pokrčil rameny a šel dělat něco jiného, aniž bych na snímek potřeboval vzpomínat. 70% ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„POKUD UMŘETE, CO SE STANE SE VČELAMI?“ … „NEMÁM PONĚTÍ. ČLOVĚK NEMŮŽE VYŘEŠIT VŠE“… /// Třiadevadesátiletej stařec a jeho svět, ve kterým se snaží léčit selhávající paměť pomocí žlutodřevu peprnýho, stará se o včely a jeho jediným posluchačem je malej kluk. Krátký flashbacky z návštěvy Hirošimy a ze vzpomínek na dávný případ, slouží divákovi k úniku z farmy, na který žije s hospodyní a jejím synkem. Pomocí nich je vyprávěn případ o záhadě lidské povahy, který tak skýtá možnost nahlédnout do duše Holmesovi… Fajn je Milo Parker, ale jinak jde o komorní a nudný drama, který je hereckou exhibicí Sira Iana Murraye McKellena. A kdyby tady nebylo těch několik fantastickejch (Sherlockovskejch) dedukcí, mohl by to bejt film vo jakýmkoliv starci, kterýho jediným posluchačem je malej kluk. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu „A Slight Trick of the Mind“, kterou v roce 2005 napsal Mitch Cullin, číst nebudu. 2.) Jedu jenom senilní filmy. 3.) Thx za titule „Erza12358“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Sherlock Holmes žije vo svojom pokročilom veku 93 rokov mimo mestskú civilizáciu, kde sa o chod statku i príbytku spoločnými silami stará pani Munroová so svojím synom Rogerom. Od jeho detektívnej práce kedy prišiel na "kĺb" nejednému prípadu ubehlo viac ako 30 rokov, no presto všetko je tu jeden, posledný, ktorý mu nedopraje pokojného spánku. Bol totiž príčinou jeho predčasného odchodu do dôchodku. Spomenie si čoraz senilnejší starý pán, ktorého začína prenasledovať strata pamäti, čo sa stalo s manželkou pána Kelmota, ktorý ho požiadal, aby vyšetril príčiny veľmi zvláštneho správania jeho milovanej partnerky? Na môj vkus až príliš pomalé tempo. Príbeh je síce silný, pričom sa skladá z viacerých skladačiek, no bohužiaľ u mňa samotnom nedokázal vzbudiť taký záujem, aby som bol k "sile" hlavnej postavy so zvučným menom natoľko ohúrený, aby som udelil vyššie hodnotenie ako 3 hviezdy. Teda až kým sa v záverečnej 15 minútovke neuzavreli ďalšie z "príbehov", ktoré vyvolali rôzne neočakávané pocity (nechcem naznačovať). Na pána Holmesa som sa veľmi tešil, no a napriek tomu, že som očakával úplne niečo iné, spokojnosť sa nakoniec predsa len dostavila. Divák by však nemal dúfať v žiadnu akciu, ale mnoho dialógov s hlbokými myšlienkami. Pekný film. ()

MajklCZsk 

všechny recenze uživatele

Jak koukám, tak na ČSFD se to dlouhou dobu nese pouze rozmazlenci blockbuster titulů, jako by nebylo místo pro filozoficky poetický film s pomaloučkým tempem. Panu Holmesovi je již 93, a tak není divu, že film se ubírá takto. Sledujeme tři linky. Hlavní, kdy je tedy Sherlocku Holmesovi 93 let a dožívá na venkově, se svojí hospodyní a jejího syna Rogera. Poté máme vedlejší - poslední případ a návštěva v Japonsku. Všechno se to táhne velice melancholickým a smutným tónem a filmu to neuškodilo! Čili Verbale a jiná individua, trhněte si nohou! ()

Galerie (37)

Zajímavosti (9)

  • Film bol premietaný na filmovom festivale v Berlíne už vo februári 2015. (Zdroj: variety.com) (chesterko)
  • Původně se snímek jmenoval podle novely Mitche Cullina "A Slight Trick of the Mind", autoři filmu však později název pozměnili na jednodušší Mr Holmes. (oje)

Reklama

Reklama