Reklama

Reklama

Drak (Jackie Chan) by měl doma studovat literaturu a bojová umění, ale místo toho se poflakuje, vymýšlí vylomeniny se svým kamarádem a sem tam se zaplete do nějaké rvačky. Vede vcelku spokojený život, okořeněný řadou sportovních úspěchů, ale jen do té doby, kdy se náhodou zaplete mezi obchodníky s vzácnými čínskými předměty. Pak musí použít svoje bojové dovednosti, aby dokázal sebe i své okolí ubránit před všehoschopnými zločinci. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (54)

daEmoNickY 

všechny recenze uživatele

nemuzu jinak nez 5*........................bracha:asi od 45 minuty " tyjo to je dobrej film......jesli jackieho team prohraje tak to bude fatk poserale on to vyhraje, ale nevim nevim, zatim vyhrava ale........ty censored husty..........videls to.....videls to.......tyjo drsny souboje..........jo drsny oni je brutalnim zpusobem kopou..........ty vole hej to jsou drsny tricky.............treba film ztraceno v prekladu se me moc nelibi protoze tam...je scena kdy nejakej asiat neco rika a rika 3 minuty neco.....a prekladatelka mu to tomu chlapkovi rekne ve 3 slovech........a von rika....nojo no..........von prohral!...........................jeste neprohrali.........jo censored dobre............videls to tedka...jak to ordrazil..... spoiler - popis vynecham........jo censored to je huste vypl micek a jedne holce do hlavy........hhhhh.......ta marka je uplne nasrana....trefil jsem ji do hlavy.....hhh........jo letecka posta....a zabira to......jo censored letecka posta........spocital jsem to.........spocital jsem rychlost vetru........hhhhhhhhhhh........ty censore to bude nejaka haluz..............ted to ustrihni......hhhhh.............no udelam si dalsi.......hhhhhhhhhhhh.............udelam si dalsi, ty censored....................mezi-dodatek a)......kdo nepoznal tak......................dobrou noc Earl.......dobrou noc Randy..;)....... b) proc sakra nepouziva html lispovsy s-vyrazy c) prisel na to a sel se pochlubit ;).................................................................................asi od 54 minuty.... hmm to bych si nedal, dobre.........splh jenom rukama.......wow........tak u neho se da predpokladat..........boreC.......hhh.............hhhhhh.............(je to lepsi nez ten)....nez co? (nez ten censored film...............opily mistr)(nevim ........me se liby vsechny (pozn.: jackieho?) filmy...............von reziroval opilyho mistra.......(nevim,... ale asi ne....nevim) ..............to jsou drsny sceny teda.............ty vole................uz zase padaaa................tyjo on se drzi na jendom prste, to je borec..........aha.......ja sem myslel ze se drzel jenom jednim prsem...........uz ho chytli..............hhhhh........hlavne nepadne...................hhhh..............muj syn je jiste lepsi.....hhhh.................hhhhhhhhhhhh........hhhhhh...............................................hhhhhh...hej to je drsna nahoda...ten jeho syn mu privede toho spoiler cut...............hhh........hhhhhh.........(to zabradli jsem nekde videl)ty vole.......ty o.......videls jak ho zhodil.........hhhhhh.h..............hhhhhhhhh............. ()

maty39 

všechny recenze uživatele

Jak jsem sledoval Jackieho předchozí klasiky v řadě za sebou během dvou dní, tak je krásně vidět, jak se posouvá Jackieho styl a jak postupně přidává jeho pozdější trademarky. Ať je to větší provázání komedie s akcí ve Fearless hyena, přidání revizit, které se používají při bitkách, jako dýmka v Young Masterovi, role pro své kamarády - Yuen Biao, komediání sekvence jakoby převzaté z vrcholných dob Hollywoodského studiového období (záměna identit) a gagy využívající propriet a ne jen grimasy a idiomů v čínském jazyce, které jsou pro nás nepřeložitelné. Prostě a jednoduše, Jackie se přiblížil západnímu divákovi, ale v akci mu předváděl něco nevídaného. Dragon Lord je zářným příkladem Jackieho posunu v jeho filmografii. Příběh je vlastně nepodstatný. Točí se kolem pašeráků se starožitnostmi, ale hlavní pozornost je upřena na Jackieho, který se snaží vyhnout studiím, běhá za dívkami a dělá různé alotrie se svým kamarádem (Mars). Situační komedie využívá postupy hollywoodských vzorů včetně grotesek (recitace pozie před otcem, blbnutí s puškou, celá sekvence s dopisem a drakem) a akce se neodehrává na náhodném plácku, ale v interiérech. Plus Jackie a jeho tým přidali komplikovanější kaskadérské a akrobatické kousky. Nejzajímavější je, že ve filmu jsou vlastně jen dvě větší bitky (pokud nepočítám sekvenci na střeše při získávání draka) a najdeme je až v závěru. Choreografie je rychlejší a plynulejší s excelentní integrací kaskadérských kousků a zapojení okolního prostředí. Radost pohledět. Unikátní na tomto filmu je, že aby se divák nezačal nudit pouze Jackieho komediálními výstupy, tak na začátku a v prostředku jsou dvě sportovní utkání, které by tam vlastně být nemusely, ale díky bohu za ně. Hlavně druhé utkání ve sportu, co je kombinace fotbalu, nohejbalu a kdo ví čeho je zábavné a skvěle natočené (a údajně to trvalo zatraceně dlouho, než byly natočeny všechny potřebné záběry). Jedna z mých oblíbených Chanovek. ()

Reklama

Puol 

všechny recenze uživatele

Buď JC zbožňujete (ako ja) a film sa Vám páči alebo ho nemusíte a v tom prípade na Pána Drakov budete kydať. K samotnému filmu, v podstate je o ničom, Jackie s kamárátom tropí rôzne hovadiny, balí dievčatá, exceluje v rôzných divných športoch a na konci v dychberúcom súboji 10 m minút dostáva "na butku" údery, ktoré by zložili aj slona, aby nakoniec triumfálne zvíťazil. To proste dokáže len on. V tomto prípade (začiatok jeho hviezdnej kariéry) aj režíroval takže je na čo pozerať. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá akčná komédia s Jackiem Chanom, ktorá patrí medzi jeho priemerné filmy. Má celkom dobrý príbeh o mladíkovi z bohatej rodiny, ktorý sa spolu so svojim priateľom len chcú vyhýbať povinnostiam, aby sa mohli stále baviť, ale nechtiac sa dostanú do problémov so zločincami, ktorí chcú ukradnúť čínske vzácnosti. Spracovanie je ale iba priemerné, film je síce dostatočne zaujímavý celý čas a aj kvôli krátkej dĺžke nenudí, ale hlavným problémom je, že sa tu väčšinu času prakticky nič dôležitého nedeje, stále len dvojica kamarátov robí rôzne hlúposti a to hlavné, teda ich stret so zločincami dostane viac priestoru až v úplnom závere. Akcie je tu dosť málo, čo je škoda, ale tá je výborná. V prvej polovici sa nájdu prakticky len dva zaujímavé športové zápasy, ktoré sú kombináciou rugby a kung-fu, pričom oba sú choreograficky skvelo zvládnuté a nielen Jackie Chan v nich ukáže svoje skvelé atletické schopnosti, ale ani v druhej sa toho moc nenájde, je tu pár maličkostí, niekoľko skvelých kaskadérskych kúskov, no všetko zachraňuje dlhý záverečný súboj, čo je prakticky desať minút dokonalej choreografie, dlhých úsekov bez strihu, množstva skvelých momentov a celé je to podané veľmi tvrdo, hlavne pády z veľkých výšok priamo na zem. Humoru je tu plno, síce nie je úplne zlý, aj na vtipné scény sa pozerať dá, ale ani jeden moment ma výraznejšie nezaujal. Herecké obsadenie je celkom dobré, Jackie Chan je tu v najlepšej forme a nesklamú ani vedľajšie a záporné postavy. Réžia a technická stránka sú pre tento typ filmu viac než dostatočné. Síce kvôli horšie podanému príbehu a malému množstvu akčných scén by som tento film označil len za lepší priemer, ale ten záverečný súboj je tak dobrý a dychberúci, že úroveň filmu dosť zvyšuje. Objektívna kvalita filmu- 66%, film sa páči mne na 72%. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Úvodná športová scéna je skvelá, vizuálne a choreograficky namakaná a aj vtipná. Potom až do konca filmu už len sledujeme trapasenie Jackieho a jeho nablblého kamaráta s ktorým chytá bažanty, balí dievčatá a strieľa z dela v dome svojho otca. Je tu ešte jedna športová sekvencia, ale tá ma už nebavila, to bolo len také nohejbalové pinkanie o ničom. Nakoniec dôjde samozrejme aj na nevyhnutný súboj so zlým majstrom a ten je slušný, len keby sa niečo dialo aj celý čas pred tým. Taká splácanina ktorú čas ohlodal až na kosť a ani vtedy to nebolo bohviečo. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (11)

  • Jedná se o první Chanův film, v němž jsou použity nepovedené záběry z natáčení. (Rominator)
  • Úvodní bojová scéna na dřevěné pyramidě drží s více než 2900 záběry, které byly nasnímány pro vytvoření jediné akční scény, světový rekord. (Rominator)
  • Závěrečný boj Draka (Jackie Chan) s Bossem (Ing-Sik Whang) trval na plátně solidních 12 minut. Ve skutečnosti však natáčení této scény trvalo 4 měsíce. (DaveSmith)

Reklama

Reklama