Reklama

Reklama

Krvavá pomsta

  • USA In a Valley of Violence (více)
Trailer

Samotář Paul a jeho pes Abbie se vydávají na cestu do Mexika přes Denton, kdysi prosperující hornické město bohaté na těžbu zlata, dnes zaprášený zapadákov. Souboj mezi Paulem a synem místního šerifa, zakřiknutým Gillym, odstartuje sled tragických událostí. Město se pomalu propadá do násilí a krveprolití, které nikdo nedokáže zastavit. (Canal+ Action)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (62)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Tak bohužel. Další krok vedle od Westa, co naplat, že točíte na 35 mm film a úvodní titulkovou sekvencí vzdáváte poctu Leoneho spaghetti westernům, když toporné dialogy často šustí papírem, zápletka je přímočaře nezajímavá a některé herecké kreace vyloženě slabé (Ransone, Karen Gillan). Jenom Taissa Farmiga to ustála se ctí. Místo aby se West posouval, tak spíše mizí v propadlišti dějin. Jak se dělá velká westernová věc za malé peníze a s živými postavami se podívejte v Bone Tomahawk. 5/10. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ďalší "tak trochu iný" moderný western. Chvíľami sa to snaží o spaghetti atmosféru (hlavne hudbou), ale väčšinou je to indie bizarnosť na hrane paródie. Mňa to však bavilo, lebo tie postavy a dialógy nie sú celkom márne, má to svižné tempo a celkovo je tam ten pocit "takto nehrdinsky sa to mohlo odohrávať na skutočnom Západe". ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Dávam 4, hoci je to objektívne za 3. Ti West vie spraviť atmosféru aj vie spraviť zaujímavé postavy. Len v zásade neprináša nič nové. Pár odkazov na klasiku, ale žiadny presah. Dokonca v niektorých scénach zbytočné obkecávačky. Dialogóvo nie je West na takej úrovni ako Tarantino, ani nikdy nebude. Škoda, že sa o to stále snaží. Nerozpráva priestorom, nerozpráva obrazom. Rozpráva kecami. Niekedy to funguje. Inokedy to spomaľuje. Finálna retribution mohla byť sofistikovanejšia a krvavejšia. Bez rozdielu na to je ale Paul v podaní Ethana Hawkea skvelým hrdinom. Dokonca by som si s ním vedel predstaviť sériu, hoci niektoré jeho motivácie, neboli podľa môjho názoru až tak výrazné. Bez rozdielu na výtky vyššie ma to bavilo. A Taissa Farmiga bude raz lámať všetky mužské srdcia. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

West se snad poprvé vydal mimo hororový rámec a dopadlo to nad očekávání dobře. V zásadě se jedná o klasický koncept. Možný SPOILER. Cizinec přijíždí do městečka, kde se dostane do konfliktu s místními, ti mu provedou nepěknou věc a tak zákonitě přijde odplata. Jenže tady se míchají klasické westernové prvky s těmi parodickými a místy film zabrousí až na hranu absurdity, takže jsem občas nevěděl, co si pořádně myslet a ortodoxní žánroví fandové budou nejspíš na mrtvici. Nicméně i tak mě to docela bavilo a to i díky hercům, protože se tu sešla docela slušná řádka známých jmen. Být to tak o dvacet minut kratší, hodnotil bych i výše. 65% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

John Travolta a Ethan Hawke vo westerne? Shut up and take my money! Bohužiaľ vám ale garantujem, že si po 4 - 5 mesiacoch na nič z tejto snímky ani nespomeniete. Nieje tu nič originálne. Žiadny nápad. Všetko sme už videli inde a lepšie. Réžia úbohá. Aj výkony hercov boli čisto priemerné. Scenérie jedna veľká nuda. Rovnako strieľačky a akcia. A je tu absencia pekných žien. Čo bolo dobré boli zbrane (aspoň na tom si dali záležať), kostýmy (hlavne ženské) a ku podivu aj hudba (respektíve melódie). Miestne hodnotenie je správe a adekvátne. Nieje to ani super ani podpriemerné. Čistý čistulinký priemer. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie prebiehalo v Novom Mexiku v meste Santa Fe a ranči Cerro Pelon, na rovnakých pľacoch ako aj western Silverado (1985). (Real Tom Hardy)

Související novinky

Westerny jsou zpět

Westerny jsou zpět

22.02.2015

Velkorozpočtové westernové žánrové mixy v podobě Osamělého jezdce a Kovbojů a vetřelců si nepochvalovali diváci ani kritici, ale jinak tento tradiční americký žánr rozhodně neskomírá. V různých… (více)

Sinister se vrací

Sinister se vrací

17.08.2014

První Sinister byl před třemi lety velký hororový úspěch. Film s rozpočtem 3 mil. dolarů utržil z amerických kin milionů téměř padesát a pokračování tak bylo jen otázkou času. To je odklepnuto již… (více)

Reklama

Reklama