Reklama

Reklama

Krvavá pomsta

  • USA In a Valley of Violence (více)
Trailer

Samotář Paul a jeho pes Abbie se vydávají na cestu do Mexika přes Denton, kdysi prosperující hornické město bohaté na těžbu zlata, dnes zaprášený zapadákov. Souboj mezi Paulem a synem místního šerifa, zakřiknutým Gillym, odstartuje sled tragických událostí. Město se pomalu propadá do násilí a krveprolití, které nikdo nedokáže zastavit. (Canal+ Action)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (63)

malylada 

všechny recenze uživatele

Už z Johna Wicka víme, že se nevyplácí odkrouhnout domácího mazlíčka chlapíkovi, se kterým si není radno zahrávat. Ethan Hawke se jako dezertér objeví ve skomírajícím městečku a nechtěně se dostane do křížku s naprostým idiotem, který představuje syna místního šerifa v podání Johna Travolty. Western lákal na drsnou atmosféru a syrovější podání, ale dopadlo to tak na půl. Ethan příliš nezapadl do role svým znuděným obličejem. Ostatní herci podali výkony až na hranici amaterismu, což zapříčinily i špatně napsané zdlouhavé dialogy, s výjimkou výborného Travolty, který to zvedl i přes minimum prostoru. Triviální zápletka nepřekvapí a vše podtrhuje závěrečné zúčtování s kumpány, které vypadá jako vystřižené z levného televizního seriálu. Tak trochu jsem měl pocit, že už jsem všechny scény někde viděl, ale v lepším provedení a lepších filmech……..4/10 ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Westernovy becko s Hawkem a Travoltou s bandou noname hercu. V prvni polovine divaka bavi predevsim cviceny pejsek, ktery je ve filmu nejlepsim hercem. To si uvedomovali i tvurci filmu a jelikoz Hawke mozna ne, ale Travolta urcite klauzuli ve smlouve ma (klauzuli rikajici "Ja musim bejt nejlepsi"), pejsek nas opusti. Ano, spoiler. Pak dojde k nahaneni banditu a nevelkolepemu finale. Co jinak rict: Casting je docela hroznej, postavy vetsinou nesympaticky (s vyjimkou staryho Travolty) a mestecko desive prazdny. Film nechtene misty pusobi dost trapne, ale celkove se to da prezit. Prvni pulka docela nuda, kdyz dojde rada na akci, zacne film bavit. Vyjimkou byl sylvestrovsky konec Travolty. Sorry dalsi spoiler. Rejza / Tvurce je pro me neznamy jmeno a ma se jeste hodne co ucit, ale hudebni podkres se mi docela libil. Celkove slabsi prumer. ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Hurá! Třikrát sláva. Western se nám vrátil. Můj oblíbený žánr zažívá skvělé návraty. Na mě film působí hned od začátku old-schoolově a já vzpomínám na Red Dead Redemption. Asi tak na mě působí začátek. Hraje správná westernová hudba, úvodní titulky vypadají jako z roku 1960. Co víc si mohu přát? Ethan Hawke překvapil už loni v remaku Sedmi statečných. Tady jen opět dokazuje, že na hlavní roli má. Můj oblíbený James Ransone hraje zlého floutka parádně. A John Travolta? Ten je prostě úchvatný a jsem rád, že jsem ho po tolika letech měl možnost vidět v dobrém filmu. Příběh na který si jistě bude další druhý stěžovat, je klasickým příběhem o pomstě. Na Divokém západě není pro dobráky místo a ti zlý nechodí daleko pro ránu. Muži, kterému vzali všechno, je pomsta jedinou možnost variantou. Říká se, že „muž, který ztratí v životě lásku, tak už nemá více co ztratit“ že? Paul (Ethan Hawke) se tak vydává za krvavou odplatou, aby se pomstil za to, co ztratil. Jednoduché? Přesto to skvěle funguje. Film má parádní hudbu, tempo, atmosféru a herce. Zapomněl jsem i na hlavní hvězdu filmu. Úžasný pes jako vedlejší postava je vlastně nejlepší zahranou rolí. Svojí roztomilostí zastínil všechny herce ve filmu. Pro mě je In a Valley of Violence skvělým překvapením. Film mě totiž bavil a moc se mi líbil. (80 %) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

John Wick na divokom Zapade. Zabili mu psa a tak ich vsetkych postriela. Lenze kym konecne nastane zaverecna prestrelka, tak to je dost velka nuda. Väcsina postav je neskutocne otravna. Za nieco stoji Hawke ako drsny hlavny hrdina a hlavne Travolta ako celkom rozumny serif, ktory sa snazi chranit svojho nepodareneho syna, ktory zabil Hawkemu psa. Nakoniec najlepsie kusky predvedie neskutocne roztomily pes. Zaciatok je paradny a uvodne titulky fantasticke. Potom nasleduju nekonecne rozhovory s otravnymi postavami a film nakopne uz len zaverecna kvalitne natocena prestrelka. Film mal rozhodne potencial. Videl som starsi western s podobnym nametom, ktory dopadol skvele. Ale tento film je dost slaby. 4/10. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Takhle plochý příběh, který nestoudně vykrádá Johna Wicka, aby člověk dneska pohledal. Mám pocit že to mohlo mít klidně 50 minut délky a dopadlo by to stejně. Tak schválně si to vemte. Ethan přijede do města, tam dá po hubě provokujícímu floutkovi od šerifa, šerif mu domluví, že by bylo lepší kdyby odjel. což udělá. Máme 50. minutu. Jenže ten hejsek s kumpány nelení a jdou Ethanovi ublížit. A to tak že hodně. Zabijou mu psa. Ethan to přežije. Jde se pomstít. Všechny zlikviduje a máme tady konec. Co na tomhle mělo trvat 100 minut nechápu. Protože ve filmu je opravdu pouze a jen tohle. 35% ()

Galerie (51)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie prebiehalo v Novom Mexiku v meste Santa Fe a ranči Cerro Pelon, na rovnakých pľacoch ako aj western Silverado (1985). (Real Tom Hardy)

Související novinky

Westerny jsou zpět

Westerny jsou zpět

22.02.2015

Velkorozpočtové westernové žánrové mixy v podobě Osamělého jezdce a Kovbojů a vetřelců si nepochvalovali diváci ani kritici, ale jinak tento tradiční americký žánr rozhodně neskomírá. V různých… (více)

Sinister se vrací

Sinister se vrací

17.08.2014

První Sinister byl před třemi lety velký hororový úspěch. Film s rozpočtem 3 mil. dolarů utržil z amerických kin milionů téměř padesát a pokračování tak bylo jen otázkou času. To je odklepnuto již… (více)

Reklama

Reklama