Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Filmový debut divadelního režiséra a scénáristy Tomáše Svobody vypráví příběh čtyř přátel, vášnivých hráčů vodního póla, kteří společně provozují bazén. Ten jim jednoho dne jako nevyhovující vypustí hygiena a čtveřice se tak rázem ocitá doslova na dně. Jeden z nich pak na dně bazénu začne dokonce i bydlet, když se pohádá s manželkou a uražen odejde z domova. Z nedostatku příležitostí začnou chlapi podnikat jako „hodinoví manželé" a zakrátko si najdou klientelu mezi místními dámami. Každý z nich má svou pravidelnou zákaznici, ale ty mají kromě oprav často i velmi specifická přání a potřeby. To se však pomalu přestává líbit partnerkám a manželkám našich hrdinů... Takto rozehraný příběh pak graduje nečekanou cestou do Tater, kde se vše pořádně zamotá, aby nakonec vše dospělo do zdárného konce, který slibuje nejedno překvapení. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (475)

honajz 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie, kde herci překvapivě nepřehrávají, nejsou za idioty, a některé hlášky jsou vážně dobré („teď jsi skutečně na dně“). Dokonce to má i lidský rozměr. Problém je pro mne v nevyužitém potenciálu mnoha postav (ženy ve spolku, postava Babčákové, Stryková je zde výhradně jen do počtu jako známý xicht ze seriálu) nebo nedotažených liniích (dotažení gay roviny třeba s tím manželem Vlasákové, rovina Čvančarové a jejího manžela ministra v podání Šteindlera - ten se zde jen mihne, a přitom to šlo využít daleko víc a lépe, nejen pro vtipné podtitulky u live rozhovoru v tv zprávách). A pak mi vadily nedotažené scény - jedete po okreskách z Nymburka do Nízkých Tater, a nevšimnete si za celou dobu, že za vámi jede vaše dodávka Hodinových manželů? Postava Lukáše Latináka se snaží o manželku jednoho z kamarádů, a její kamarádky ze stejného města ji nepoznají? A jak zapadá bohaté Čvančarové mezi ostatní dámy ve spolku, k nimž se společenským postavením nehodí? Inu, a nakonec mi vadily i ty sponzorské úlety - některé šlo překousnout, ale ostatní nedávají smysl - tak jen díky nutnému sponzorovi, který dodal auto, zjistíme, že jedna z postav má nečekaně bráchu. Proč za ním nikdy nešel, proč nepoprosil o půjčku zjevně zazobanějšího bráchu, když jsou spolu takoví kámoši, že mu půjčí výstavní auto? Nebo ta nutnost udělat reklamní upoutávku na jeden slovenský hotel v Nízkých Tatrách a jeho veškerou nabídku a služby - děj se zcela nelogicky přesune z Nymburka do Tater, a i když i zde je řada vtipných scén (oprava lanovky, setkání na lanovce apod.), působí to vzhledem k předešlému nekonzistentně. Ale jak říkám, nakonec to celkově pobaví, je to vedené příjemně uměřeně, sem tam dokonce s nějakými drobnými humanitními řekněme přesahy, v současném českém rybníku je to vážně mírný nadprůměr. Jo, a myslím, že pan režisér je také gay, protože tolik chlapských zadků jsem neviděl od dob Troškových Sluncí, sen. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Nebylo to uplně hloupé a chodit do kina podobných českých komedií každý rok 10, tak na ně občas s rodinkou zajdu. Moc sympatické ústřední obsazení a ve slabých chvílích to hodně tahal Novotný s Polívkou. Nevím proč všechny Kameňáky, Babovřesky nemohou mít tuto úroveň. Přitom to nebyla žádná extratřída, jenom mne uplně nebolely oči při sledování a neměl jsem chuť se okamžitě opít. Co bych tomu vytknul a co působilo neskutečně komicky a to ne v dobrém, je product placement. Já chápu, že ufinancovat u nás film není prdel a upřímně si cením víc člověka, co se snaží film zafinancovat ze soukromých zdrojů, ale šlo by to alespoň dělat nějak s grácií nebo trochu taktně. Jako internetovou prodejnu nářadí a Albert bych ještě bral, ale tričko CSFD? TO hádám vymysleli až na place a celou linku s Tatralandií tam pravděpodobně připrcli až po skončení natáčení formou dotáček. Ale smál jsem se tomu. :-D Vcelku fajn a pozitivních 6/10 ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nekonfliktní pohodová komedie s osvědčenými herci i osvědčeným vtipem, který tu bez problému funguje. Vedle vesměs povedených dialogů se tu sice objevují i laciné perly typu "Ty jsi pil." Ne, nepil. Já se ožral jako prase.", ale v podání Novotného a spol. to působí přesně tak, jak má. Svěží komediální vítr na to, že jde o debut, je to víc než dobré. Jen tak dál. 75% ()

evanka 

všechny recenze uživatele

Manželé, zjistěte, jaké to je, když se k vám opačné pohlaví chová jako k domácímu spotřebiči. David Novotný se dostane do finančních potíží a jeho parta kamarádů se mu rozhodne společně s dluhy pomoci zavedením služby Hodinový manžel. Ústřední postavou je David Novotný a hlavním příběhem je ,kromě snahy zachránit zadlužený bazén, krize Davidova manželství. Ostatní postavy jsou ve filmu jen okrajově a jejich charaktery nejsou moc propracované. Nenáročná česká komedie, která neurazí a místy pobaví. Příběh je sestaven jednoduše, žádné složité dialogy ani zápletky. Čekejte happy end ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Zavítala jsem na český film do českých kin pro trochu toho zdravého adrenalinu. Bohužel pro mě nebo spíše bohu dík, jsem narazila na vcelku příjemný humor prokládaný situacemi ze všedního života a dokonce příjemně ztvárněn. Vyskytlo se zde opravdu mnoho vtipných scén a také mě mile překvapilo kolik lidí ještě podporuje české filmy. Ovšem u ukázky na Babovřesky se mohli potrhat smíchy.. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (9)

  • Cedule označující číslo silnice 7 ve vzdálenosti 20 km od Brna je nesmysl, protože tato silnice vede z Prahy na hraniční přechod Hora Sv. Šebestiána / Reitzenhain. (petrsv)
  • Autobusová zastávka u restaurace UGregorů, kde se scházeli hlavní protagonisté filmu, byla pouze kulisa, ve skutečnosti zde autobusy nejezdí. (M.B)
  • Téměř celý film se natáčel v Nymburce. Natáčelo se také v Poděbradech a Nízkých Tatrách. (M.B)

Reklama

Reklama