Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Filmový debut divadelního režiséra a scénáristy Tomáše Svobody vypráví příběh čtyř přátel, vášnivých hráčů vodního póla, kteří společně provozují bazén. Ten jim jednoho dne jako nevyhovující vypustí hygiena a čtveřice se tak rázem ocitá doslova na dně. Jeden z nich pak na dně bazénu začne dokonce i bydlet, když se pohádá s manželkou a uražen odejde z domova. Z nedostatku příležitostí začnou chlapi podnikat jako „hodinoví manželé" a zakrátko si najdou klientelu mezi místními dámami. Každý z nich má svou pravidelnou zákaznici, ale ty mají kromě oprav často i velmi specifická přání a potřeby. To se však pomalu přestává líbit partnerkám a manželkám našich hrdinů... Takto rozehraný příběh pak graduje nečekanou cestou do Tater, kde se vše pořádně zamotá, aby nakonec vše dospělo do zdárného konce, který slibuje nejedno překvapení. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (475)

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem váhal, jestli se mám vůbec odvážit, zajít se na tenhle film podívat do kina. Už dlouhodobě mi kvalita českých filmů vadí, tak jako mi vadí to, že se ve všech současných českých filmech točí zhruba 8 stále stejných herců. Není to o tom, že bych je považoval za špatné, jen je prostě nemusím vidět všude. To že u Hodinového manžela jejich přítomnost chybí, mne nakonec přesvědčilo dát filmu šanci a vydal jsem se na něj, podotýkám že jako na druhý film v kině v jeden den :o) Už to že bylo vyprodáno mě dobře naladilo a plný očekávání, jsem se po hlavě zabořil do příběhu. A světe div se, já se bavil a bavil jsem se převelice :o) Že by se český film pomalu probouzel z agónie, ve které už nějakou dobu je, nebo je to prostě jen absencí těch českých superhvězd, které jakoby měli předplatné na roli v každém novém českém filmu... Rozhodně ale Hodinový manžel je skvělá česká komedie, nacpaná decentním vtipem, který je divákovi podáváný v tom správném množství a pořadí a tak se člověku nestane, že by se nudil nebo dokonce nebavil. Sám za sebe mohu návštěvu tohoto filmu doporučit a dávám 4, jelikož bych byl nerad, aby tahle světlá holubička usnula na vavřínech a byla zase na dlouhou dobu poslední kvalitnější český film! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Příjemná pohodová záležitost, která hlavně díky vtipným dialogům nejednou rozšířila území mé huby ve tváři od ucha k uchu. Docela mě mrzí, že tvůrci do jedné z epizod obalili Davida Novotného do duklistickýho, Davídkovi by určitě víc slušela šála Baníku nebo Slavie. Pokud jde o největší smíchovskou vyvolávačku, tak určitě oprava lanovky, jízda na lanovce, bydlení v bazénu a většina vzájemných dialogů titulních hrdinů. Nevím co všechno umí hodinový manžel, ale jako opravář špatné nálady si poradit dokáže. Je to někde mezi 3 - 4, ale český film to nemá doma lehký a komedie už vůbec ne o řemž se tady brzy jistě přesvědčím, takže není co řešít a nahodím image hodnýho. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Hodinu po návratu z kina, ještě zatepla, dokud nevyprchala nasranost, posílám s rozmyslem namířený kopanec přímo do místa, odkud nejspíš TS vys(r)lal tak pitomý scénář, mezi nic netušící diváky. Přiznám se bez mučení, že chodím na české filmy do kina nerad. Dle mého mínění, jde totiž český film do kytek. Za poslední dekádu vzniklo žalostně málo opravdu dobrých filmů, které jsou laděny do hořkolaskavé komedie, do žánru, který českou kinematografii vždy zdobil. Místo toho se pořád točí hutná dramata, která se zabývají poválečnou historií, nebo opačný extrém...Troškomedie. Schválně si vyfiltrujte tady na CSFD v žebříčku, české komedie za posledních deset let a podivte se, jaká hodnocení mají. Přitom se rok co rok točí kolem 20-ti filmů! Hodinový manžel tento žebříček do červených barev nedostane. Vše dobré(herecké výkony), devalvuje předvídatelný scénář, který je vtipuprostý, zápletkou nedotčený, plný prvoplánovitých scén a tak nevkusně neoriginální, že mě to prostě štve. Ne těch vyhozených 320Kč, ale fakt, že jsem měl bohužel opět pravdu, když jsem se bránil jít na český film do kina. Nechal jsem se zlákat dobře sestříhanou upoutávkou a herci, se kterými je možné natočit skvělé filmy. TS nic takového, jako je aspoň průměrný film, ale neudělal. Jsem moc přísný, vím, ale tento film opět snížil laťku české kinematografie o další stupínek. Protože diváci připravení o soudnost, nejspíš díky stále se zhoršující kvalitě komedií, hodnotí jeho film tak vysoko, že by si jeden mohl pomyslet...těm čechům stačí málo...polský jídlo, čínský hadry, mizerný filmy...které si navíc natáčí sami... . ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie, kde herci překvapivě nepřehrávají, nejsou za idioty, a některé hlášky jsou vážně dobré („teď jsi skutečně na dně“). Dokonce to má i lidský rozměr. Problém je pro mne v nevyužitém potenciálu mnoha postav (ženy ve spolku, postava Babčákové, Stryková je zde výhradně jen do počtu jako známý xicht ze seriálu) nebo nedotažených liniích (dotažení gay roviny třeba s tím manželem Vlasákové, rovina Čvančarové a jejího manžela ministra v podání Šteindlera - ten se zde jen mihne, a přitom to šlo využít daleko víc a lépe, nejen pro vtipné podtitulky u live rozhovoru v tv zprávách). A pak mi vadily nedotažené scény - jedete po okreskách z Nymburka do Nízkých Tater, a nevšimnete si za celou dobu, že za vámi jede vaše dodávka Hodinových manželů? Postava Lukáše Latináka se snaží o manželku jednoho z kamarádů, a její kamarádky ze stejného města ji nepoznají? A jak zapadá bohaté Čvančarové mezi ostatní dámy ve spolku, k nimž se společenským postavením nehodí? Inu, a nakonec mi vadily i ty sponzorské úlety - některé šlo překousnout, ale ostatní nedávají smysl - tak jen díky nutnému sponzorovi, který dodal auto, zjistíme, že jedna z postav má nečekaně bráchu. Proč za ním nikdy nešel, proč nepoprosil o půjčku zjevně zazobanějšího bráchu, když jsou spolu takoví kámoši, že mu půjčí výstavní auto? Nebo ta nutnost udělat reklamní upoutávku na jeden slovenský hotel v Nízkých Tatrách a jeho veškerou nabídku a služby - děj se zcela nelogicky přesune z Nymburka do Tater, a i když i zde je řada vtipných scén (oprava lanovky, setkání na lanovce apod.), působí to vzhledem k předešlému nekonzistentně. Ale jak říkám, nakonec to celkově pobaví, je to vedené příjemně uměřeně, sem tam dokonce s nějakými drobnými humanitními řekněme přesahy, v současném českém rybníku je to vážně mírný nadprůměr. Jo, a myslím, že pan režisér je také gay, protože tolik chlapských zadků jsem neviděl od dob Troškových Sluncí, sen. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nebyl to takový ten „typický“ český kus, u kterého se ve většině scén divák za tvůrce stydí. Na tom, že na tuzemská filmová zastavení klademe vyšší nároky, nevidím nic špatného, protože většina českých filmů nesahá zahraničním bráškům ani po kolena, máme oprávněný důvod nedůvěřovat jim, navrch jim místy spíš nadržujeme. Hodinový manžel nabízí další bandu zoufalců, kteří potřebují rychle vydělat prachy a kteří tak rádi a často vyplňují česká sociální dramata. Jenže tady jsme na komediálním poli. Tedy se o to alespoň pokoušíme. Ukotvené v realitě ale dle mého není. Postavy se neubrání absurdním krokům, občas zbytečně tlačí na pilu a dialogy ne vždy padnou hercům do huby. Pointování situací si dokážu představit lépe, nicméně herecká kvalita tam je. Takže aspoň něco. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (9)

  • Filmaři pro film hledali nejhorší bazén. Nakonec byl vybrán bazén v Nymburce. (aporve)
  • Rok pred vydaním snímky vznikol v Česku podobný amatérsky film, s rovnakým názvom – Hodinový manžel (2013). (PATWIST)
  • Titulnú skladbu filmu "All those places" zložila a nahrala košická skupina Peter Bič Project. (De Large)

Reklama

Reklama