Reklama

Reklama

Musím tě svést

všechny plakáty
TV spot

Obsahy(1)

Ve své komedii rozehrává scenáristka a režisérka Andrea Sedláčková příběh podivného manželského trojúhelníku. Autorka, která střídavě žije v Praze a v Paříži, nalezla inspiraci ve skutečném případu, který se odehrál na francouzské politické scéně. Události kolem pokusu o diskreditaci vrcholné političky přesadila do domácích reálií. Ministryně Martina žije v neuspokojivém vztahu s neúspěšným manželem Karlem, kvůli své politické kariéře však odmítá rozvod. Karel společně s cynickým kamarádem Otou nastrojí léčku, jejímž cílem je Martinu zkompromitovat. Jednotliví aktéři se ale do bezohledné hry o city zapletou více, než původně zamýšleli. Film stojí především na hereckých výkonech ústředního trojúhelníku – Ivany Chýlkové, Jana Krause a Ivana Trojana. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (164)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Musím tě svést je spíše televizní film. Zdánlivě jednoduchý scénář nabízí x-tvou variaci na téma manželských vztahů a případných nevěr. Ač zajímavě obsazený, u mě spíše propadl. Krause mám vcelku rád, ale na roli svůdce se nehodí ani omylem. Tentokrát mě nepřesvědčil ani Trojan, ani Chýlková. Bylo to takové neslané nemastné. Slabý scénář, režie, nezajímavé dialogy? Nevím, ale na víc jak dvě hvězdy to není. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Komorni drama da se rici o trojuhelniku hercu, kteri si (ne)chtene zkomplikuji zivot perverznim napadem jednoho z kamaradu, ktery chce opustit svoji zenu. V nekterych momentech mi bylo az lito protagonistu, jak se placaji ve svych polohach a filmu nedodavaji zadny impuls nebo naboj, ktery by kohokoli sledujici jejich pocinani prikoval k zidli ci jenemu mistu u obrazovek. A byl jsem tak zvedavy a nateseny. 45% ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem pochybný shit, dostal vlastně to, co jsem podvědomě čekal. Andrea Sedláčková nepatří k tomu "hlavnímu proudu" a tak bylo jasné, že více, než o sledování BISkou, chce vyprávět o vztahu tří lidí. A mohu říci, že se jí to povedlo a že to tak být mohlo. Závěrečný výmluvný pohled Ivany Chýlkové mě naprosto dostal. Jedinou výtku bych měl k Janu Krausovi, který je v dramatických pasážích těžce nepřesvědčivý. ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Po dvaceti letech to působí jako takovej obstojnej televizní film (ale vůbec ne komedie), kterej není ani tak špatnej jako spíš divnej (ty strojený dialogy Chýlkové s Krausem jsou fakt mimo realitu). Když akceptujete Krause jako svůdníka a hlavní zápletku o domluveném svádění kamarádovy ženy, zbyde podivný background story o paní ministryni, kterou sleduje BIS. Z čistě historickýho hlediska to ale má i tu hodnotu, že to ukazuje, jak před dvaceti lety vypadala Praha a prsa Ivany Chýlkové. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Kdyby toto měl být, byť jen zčásti, typický český filmový produkt, tak by u nás došlo k nanejvýš politováníhodné události, totiž k setření rozdílu mezi dílem filmovým a televizním. Scénář je tedy neuvěřitelně plytký a nestojí za starou bačkoru pouze díky jisté nedotaženosti, která jako by tady rezonovala pár příjemnějších nejednoznačností. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Jan Kraus, hrající roli programového svůdce Oty, je ve skutečnosti životním partnerem Ivany Chýlkové, která si s chutí zahrála citově frustrovanou političku. (Taninaca)

Reklama

Reklama