foto

Andrea Sedláčková

  • nar. 22.2.1967 (50 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Andrea Sedláčková studovala scenáristiku na pražské FAMU a režii a střih na FEMIS v Paříži. Jako scenáristka a režisérka debutovala v roce 2000 filmem Oběti a vrazi a natočila několik divácky úspěšných dokumentů a televizních filmů pro Českou televizi.

Ve Francii pracovala úspěšně jako střihačka celovečerních filmů, mj. dramatu Veselé Vánoce (Joyeux Noël, v ČR pod názvem Šťastné a veselé) nominovaného na Oscara pro nejlepší zahraniční film. Andrea Sedláčková získala jako jediná Češka nominaci na Césara, francouzského Oscara. Na nejvyšší francouzské ocenění byla nominována za střih filmu Welcome.

Falcon

Režijní filmografie

Filmy

2018 Backstage
Dívka za zrcadlem (TV film)
Zbabělci
2014 Fair Play
2009 Rytmus v patách (TV film)
2007 Opravdová láska (TV film)
2006 Krásný čas (TV film)
2003 Můj otec a ostatní muži (TV film)
2002 Musím tě svést
2000 Oběti a vrazi
1999 Ze života pubescentky (TV film)
1998 Intuice (TV film)
1997 Polobotky (TV film)

Dokumentární

2014 Život podle Václava Havla (TV film)
1994 Co jste dělali v listopadu? (TV film)

TV pořady

1997 Bakaláři 1997 (TV pořad)
1993 GEN - Galerie elity národa (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Filmy

2014 Fair Play
2007 Opravdová láska (TV film)
2006 Krásný čas (TV film)
2003 Můj otec a ostatní muži (TV film)
2002 Musím tě svést
2000 Oběti a vrazi
1999 Ze života pubescentky (TV film)
1997 Polobotky (TV film)

Dokumentární

2014 Život podle Václava Havla (TV film)

Herecká filmografie

Filmy

1988 Pražská 5
1987 Bony a klid
1981 Skleněný dům
1980 Jen si tak trochu písknout
Muž přes palubu

TV seriály

2005 Dobrá čtvrť (TV seriál)
1985 Třetí patro (TV seriál)

Dokumentární

2015 13. komnata Andrey Sedláčkové (TV film)
2000 Film o filmu: Oběti a vrazi (TV film)
1989 Sen o Pierotovi

TV pořady

2015 Ceny české filmové kritiky 2014 (TV pořad)
Český lev 2014 (TV pořad)
2014 Český lev 2013 (TV pořad)
2004 Uvolněte se, prosím (TV pořad)
1998 Dvaadvacítka (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace