Reklama

Reklama

Den dobytí Bastily

  • Česko Dobytí Bastily: Francie v ohrožení (více)
Trailer 4

Americký kapsář Michael Mason (Richard Madden) ukradne Zoe (Charlotte Le Bonová) tašku, z níž si ponechá jen to, co by se mu mohlo hodit, a zbytek vyhodí do odpadkového koše u frekventované stanice pařížského metra. Netuší však, že se v kabelce nachází bomba. Na stanici CIA na opačném konci města si agent Sean Briar (Idris Elba), převelený z bojišť v Sýrii a Iráku, jen těžko zvyká na novou kancelářskou práci datového analytika. Po výbuchu bomby se Michael ocitne v hledáčku CIA jako jediný podezřelý. Briar je odhodlán Michaela najít a dostat ho do vazby dřív, než tak učiní francouzské úřady. Záhy však zjistí, že za bombovým útokem stojí někdo jiný. Aby dosáhli společného cíle, spojí Briar, Michael a Zoe své síly a vydají se na čtyřiadvacetihodinovou napínavou jízdu městem v horečném úsilí odhalit spiknutí, které mohou prokázat jedině oni. (HBO Europe)

(více)

Videa (7)

Trailer 4

Recenze (192)

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Tak to je ohromně zábavná věc! Přitom je to takový nenápadný film. Elba a Madden jsou moc zábavná dvojka. Celé to rychle běží, nestačíte se začít nudit. Jasně, nejde o žádné kinematografické zlato, ale vtipná akční krimoška. James Watkins prostě umí zrežírovat všechny možné žánry. Jen víc podobných blbůstek. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Poctivá žánrovka. Zároveň zajímavé varování divákům, že není vše navenek v politice jak to vypadá. Že vždycky jde jen o peníze a všechny ideály, fanatici, sektáři a další ujetiny jsou nakonec financované lidmi, jimž jde jenom o peníze a moc. Hrdinou je policajt jehož jazykem je rychlost, pěst a pistole. A to samozřejmě na padouchy vždycky nejlíp platí. Pěkně mu to běhá, střílí a i myslí. Takže pohodovka jak má být. 80% ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Lehkovážný akční krimi na který jsem díval ze dvou důvodů - Elba a kontroverze zapříčeněná aktuálním děním ve Francii v době (ne)uvedení do tamních kin. Upřímně nijak neurazí, ale ani nestojí moc za pozornost - krom hlavního představitele je film plný zapomenutelných ksichtů a v dění asi neupoutá víc než jedna dobrá honička po střechách Paříže. Čajíček. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Přechytřelí umaštění nešukové, nehezcí esoteričtí psychotici, přirostlí předkožkáři a sebestřední zbuznělí rozumbradové, vyhýbejte se tomu, prosím, jako jeptiška falickým útvarům! Klasická jednoduchá čistokrevná akční zábava s koulema, kde hustý charismatický dvoumetrový negr ve službách Síajej zachraňuje Roba Stárka před zkorumpovaným žabožroutským establišmentem, není rozhodně Trýr ani Yňáriju, mohlo by vám to ještě víc poškodit pleť, zdvojnásobit lupy či způsobit maligní bujení už tak přemnožených pozérských muněk a zbytečně tomu zase budete hystericky kurvit rejtyng. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Hodinu som sa sám seba pýtal „To je Robert Downey?“. Ale jasné, že nebol, na takéto blbosti slávny Iron Man nemá čas. Bastille Day vyzerá ambiciózne, ale je to rovnaká nudná, nezáživná a neinteligentne prekombinovaná chujovina, ako Criminal s Costnerom. Hrá sa to na neviem čo, ale je to obyčajné, tuctové béčko. Už seagalovky ma bavia viac, než takéto filmy, ktoré sa na niečo hrajú a pritom sú ešte nudnejšie, ako seagalovky, ktoré sa naozaj na nič nehrajú. Nesympatický Idris Elba sa s nezáživným poskokom potuluje po francúzskych uličkách a rieši teroristický útok, ktorý v skutočnosti nie je teroristický útok. Od ničoho k ničomu a ešte ďalej. Ach. Veľké problémy sa riešia náhodami ako zo Zvieratkova (poskok potrebuje vedieť, kde osoba X ukryla osobu Y, vojde do baru, kde je osoba X zamestnaná a tá práve v tej chvíli šéfovi povie „sory, že meškám, ale musel som u seba ubytovať kamošku“). Watkins nikdy nebol kvalitný hororový režisér (Jazero smrti je strašné, na Ženu v čiernom sa dá pozerať), ale i tak nechápem takýto rozsiahly žánrový úkrok. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (7)

  • Dodávka sa dostáva do kolízie s viacerými autami, čím si poškodí prednú karosériu. V striedavých záberoch medzi haváriami ju má ale v poriadku. (Tomy_TO)
  • Všichni mluví o USB disku jako o harddisku, což je evidentně špatně. (Hal_Moore)
  • Společnost StudioCanal hned v pátek, den po útocích v Nice, přestala svůj film s ohledem na oběti útoku inzerovat a o víkendu požádala provozovatele kin, aby jej přestali promítat úplně. Data premiéry se přitom posouvala už dříve, kvůli předešlým listopadovým útokům v Paříži. Distributor už hotový snímek pozdržel a do kin šel až v dubnu v Británii. (Gogen)

Související novinky

Robb Stark vs. teroristé v Paříži

Robb Stark vs. teroristé v Paříži

06.10.2014

Richarda Maddena (aka Robba Starka ze Hry o trůny) již brzy uvidíme jako prince v Branaghově Popelce. Ve svém dalším projektu se ale skotský herec vrátí k drsnější látce, objeví se totiž v akčním… (více)

Reklama

Reklama