Reklama

Reklama

Válka proti všem

  • Česko Proti všem (festivalový název) (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Dva zkorumpovaní policajti se vydají vydírat a obvinit každého zločince, který jim zkříží cestu. Události však zkomplikuje příchod někoho, kdo se zdá být ještě nebezpečnější než oni. (AXN)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (48)

hroubek 

všechny recenze uživatele

To je tak, když se na film těšíte podle našlápnutých trailerů a výsledný film vás o to více překvapí. Bohužel ne vždy v dobrém. War on Everyone mohla být drsná nekompromisní černá komedie plná rasistických hlášek, mrtvol a absurdních situací. A to se povedlo, tak napůl. Režisér John M. McDonagh ví co točí a taky ví, jak by měl jeho film vypadat a jeho jedinou překážkou je příběh. Příběh, který se snaží tvářit zamotaně a taky, že v něm jde o něco více, než ve skutečnosti je. A tady film těžce naráží. Jelikož se o postavách nic moc nedozvíme a tak nějak nám budou unikat jisté věci a jejich logické opodstatnění. Alexander Skarsgård je zde dobrý, ale už jsem ho viděl hrát mnohem lépe. Totéž platí i pro Michael Peña, který si udržuje svůj standart a krom několika scén nepředvede nic co bychom neviděli v jeho jiných filmech. Naštěstí jsou ve filmu dost zábavné vedlejší postavy, takže krásně doplňují hlavní hereckou dvojici a rozšiřují absurditu některých scén a momentů. War on Everyone není úplně špatný film, jen jeho potenciál je někde jinde, než výsledek a je to celkem škoda, ale na zaplácnutí hodiny a půl to není nejhorší. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

McDonagh chtěl přivést zpět k životu kriminální thriller s nadsázkou, retro policejní komedii z dob, kdy policajti byli nad zákonem a v cestě za nemilosrdnou spravedlností jim stál jen byrokratický nadřízený, kterého v jeho kanclu znuděně poslali do prdele a on jen uznale pokýval hlavou a pronesl něco ve stylu: "Příště u toho zatčení nepozabíjejte polovinu města, krucinál! Jste ale nejlepší poldové, které jsem kdy měl, takže máte třicáté varování!" . Drsný Harry by zkrátka při čtení scénáře zaplesal, protože to bylo papírově cool a režisér to chtěl natočit fakt epicky, sarkasticky a zároveň drsně. Problém celého tvůrčího procesu nastal v momentě, kdy si zapomněl vzít prášky na svojí schizofrenii. Hlavní protagonisté tedy hráli jak kdyby se objevili v nové Smrtonosné zbrani a ona to byla jen vážně míněna Nabitá zbraň 1. 20 % ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pokus o buddy komediu s absurdnou ciernohumornou zapletkou v ktorej ale absolutne nic nefunguje. Neustale sa tam keca, ale hlasky vôbec nie su zabavne. Herci pôsobia strasne divne a otravne. Cele je to strasne nezazivne. Hudbu, ktora by scenam dodala nejaku atmosferu castokrat vôbec nepocut. Pôsobi to ako amatersky pokus a nie profesionalny film. Takze napriek drsnym scenam a castym fuckom to postrada akukolvek stavu. Vysledok je jedno z najväcsich sklamani ake som v poslednej dobe videl. Od McDonagha som tak nepodareny film necakal. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Dost podobný problém jako u The Guard – schizofrenní film, který neví, jestli chce být humornou kriminálkou, drsným thrillerem nebo dramatem a výsledkem je absurdní mišmaš s většinou špatně načasovanými gagy, divně uchopenými postavami (protagonisté jsou prostě kokoti a nemají pro to žádný důvod) a pomalým tempem. Řešení zápletky se v druhé polovině posune úplně jinam, snímek změní tón, Skarsgård už pak vypadá, že vlastně ani moc nechytá, co má sakra hrát, je to prostě chaos. Až je přitom s podivem, jak pěkně je to vlastně natočené, jak dobrou to má akci a že to občas vážně zvládne rozesmát (Peña delivers), ale na první dobrou je jasné, který z McDonaghovic bratrů je lepší scenárista. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Už jsem se lekl, že zmizely tyhle badass duo komedie s opravdu peprným humorem postaveným více na svižných a what the fuck dialozích nežli situacích (o které tam rozhodně není nouze). Lidé zase nepochopili, že toto není a nemá být Smrtonosná zbraň, ale prostě parodie na všechny ty filmy, co chtějí být Smrtonosná zbraň. A já MILUJI parodie. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Světová premiéra filmu se konala na berlínském filmovém festivalu Berlinale 2016. (glumka)

Reklama

Reklama