Reklama

Reklama

Vizionářský režisér snímků Dům tisíce mrtvol, Vyvrženci pekla a Halloween přichází s hrůzostrašným příběhem pěti zaměstnanců karnevalu, kteří jsou v noci před Halloweenem uneseni a drženi jako rukojmí v rozlehlém areálu. Vydáni napospas svým únoscům jsou nuceni hrát zvrácenou hru na život a na smrt zvanou 31. Během příštích dvanácti hodin budou muset bojovat o své životy s nekonečným zástupem vražedných maniaků. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (120)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Dle očekávání - Zombie je zpátky ve svý zóně (ofenzivní explo-dirty-buranov), ale nebeských výšin jeho prvotin to zdaleka nedosahuje. Celou dobu jsem se bavil, držel pozornost, hlavně díky povedený galerce cvoků vrahounů, má to vychytaný "murder rooms" dekorovaný ve stylu náckovskýho oltáře nebo vagíny, ale překvapivě je to slabší po stránce nápaditýho explicitního násilí a smrtí (vina MPAA?), a nějak mi tu chybělo to zásadní... aby mi cokoli z toho přirostlo fakt k srdci, urvalo mě nebo rozesmálo. Trošku to na mě působilo dojmem rychlovky. P.S. Sheri už okoukaná až to irituje, naopak Richard "Doom-head" Brake čaruje, on je na 31 s přehledem ta nejlepší věc. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Na tenhle kus jsem se dlouho těšil a je třeba říct, že Rob nezklamal... I v 31 se Zombie drží svých trademarků, vše vypadá hnusně, špinavě, stylizace je prakticky dokonalá, kamera patřičně zběsilá, stejně jako střih a partička šílených vrahů (musím vyzdvihnout úžasného Doom-heada) je mnohem sympatičtější než jejich oběti... A to včetně Sheri Moon, která se pomalu, ale jistě stává silně otravnou... Příběh nemá smysl moc řešit, ten je stejně ujetý, jako v prvních Zombieho filmech a tak zbývá zmínit jen gore... A tady se dostavilo, nechci říct zklamání, ale mírná rozpačitost nad krotkostí mnoha vražd... Je mi jasné, že Zombie musel film prostříhat kvůli ratingu, ale i tak to fanouška lehce zamrzí... I přesto se ale jedná o kvalitní práci (zde je třeba zmínit skvělou poslední scénu) a pokud budou na DVD či ještě lépe na BD slibované vystřižené scény, nebudu mít asi problém jít s hodnocením ještě nahoru... ()

Reklama

anderson odpad!

všechny recenze uživatele

Tunajšie komentáre sú k tejto Zombieho sebavykrádačke až podozrivo zhovievavé. Preto - aj napriek obľube "majstrovho" špinavého umenia - udeľujem nekompromisný odpad! Bolo to hlúpe, zbytočné a ešte aj nudné. A namiesto atmosféry na mňa znervózňujúco pôsobil iba smiešne lacný digikamerový vizuál. (26.12.2016) ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

V podstate je to taký klasický a poctivý mix južanských hixhorrorov, v ktorých je Rob Zombie najlepší, ako napríklad Texas chainsaw massacre (1974). Nemohol som si však pomôcť, no celý čas som cítil neskutočnú inšpiráciu filmom Running Man (1987) kde si hlavnú postavu zahral Arnold Schwarzenegger. Akurát béčkové sci-fi prvky tu boli pretavené do plnokrvného slashera. 31 má slušnú atmosféru, vizuálne je to tiež pekné. Hudba, ako je u Zombieho zvykom, tiež nezaostáva, koniec v podaní Aerosmith bol pre mňa nezabudnuteľný, herecké obsadenie tiež skvelé.. K dokonalosti mi chýbal už iba Sid Haig, no troška to postráda logiku. Má to neduhy dnešných bežných horrorov, herci po čase strácajú IQ, celá hra aj s postavenou fabrikou/arénou je tiež pomerne nereálna (doteraz nechápem ako ich sledovali) a tiež som čakal, že zo skupinky ľudí ktorý si stávkovali nad tým kto skoršie umrie, sa nakoniec vykĺbia nejaký milionári či niečo podobné.. No, a nič. Myslím si, že keby tento scenár nakrútili v roku 1976 (kedy sa dej odohráva) stal by sa z toho kult. Úplne to malo také tie prvky prvých protoslasherov. Takto je to iba ďalší horror. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Já se bavil, 31 je horor, který možná má klaďáky, kteří člověku k srdci nepřirostou ALE zato má záporáka, kterému nejde nefandit. Tedy záporáků klaunů je více - liliputánskej Hitler, psycho bráchové s motorovkama, šílenej páreček...ale kašlat na ně. Když se objeví Richard Brake a jeho psychoverze klauna, všichni ostatní se mohou jít klouzat včetně jinak creepy dvojice bráchů s motorovkama. Kdepak, zde není absolutně co řešit, Richard a jeho ztvárnění killera jménem Doom-head nemá nejmenší chybičku, působí neuvěřitelně slizce, zvrhle, nemilosrdně a své oběti porcuje opravdu zručně, plus jako bonus jim dá i nějaká ta moudra do posmrtného života. Jinak by mě zajímalo, jestli jsem jedinej, koho napadlo, že Richard Brake by byl dokonalej Joker. Má vše proto, aby tu postavu zahrál se vším co má mít a nějakej Jared Leto mi ve srovnání s ním přijde absolutně k smíchu. Film působí špinavě, má dobrou atmosféru a celkově je to velmi deprimující (pokud fandíte klaďasům). Závěrečná scéna mě potěsila, krve je také dost a co dodat. Richard to prostě vystřelil do nebes a já ho opravdu chci vidět jako Jokera, mít zelený vlasy a fialovej oblek, byl by přesnej. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (6)

  • Keď Rob Zombie pridal fotku z natáčania, jeden z jeho fanúšikov na Facebooku sa mu vysmieval a pýtal sa ho, ako môže niekto zabíjať motorovou pílou bez reťaze. Rob mu odpísal, že to možno nie je motorová píla a odkázal ho na slovo DICK, ktoré bolo na píle napísané. (Marceloo)
  • Tím kostymérov Roba Zombieho nebol schopný nájsť vyhovujúci kostým pre Malcolma McDowella (otec Murder). Tento problém vyriešil až obraz z filmu Barry Lyndon (1975), ktorý má režisér doma a vďaka ktorému ho napadlo, že by mohol vyzerať podobne, ako oblečenie hercov z filmu. So svojou ženou Sheri Moon Zombie tak objednali lacný kostým na internete a upravili ho do záverečnej podoby. Tá sa Malcolmovi McDowellovi nepáčila. (Marceloo)
  • Ide o prvý Zombieho crowdfundingový (fanúšikmi financovaný) film. (FromHell)

Reklama

Reklama