Reklama

Reklama

V novém filmu Pátá vlna nalézáme většinu Země zničenou čtyřmi vlnami stále se stupňujících smrtících útoků. Cassie (Chloe Grace Moretz) prchá světem, prostoupeným strachem a nedůvěrou, a zoufale se snaží zachránit svého mladšího bratra. A zatímco se připravuje na nevyhnutelnou vražednou pátou vlnu, spojí své síly s mladíkem, který by mohl představovat její poslední naději - jen kdyby mu dokázala důvěřovat. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (485)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Hvězdu za Chloë a dvě hvězdy za film, kterej je po dějově stránce nedotaženej a neambiciózní až to bolí. Navzdory tomu, že vetřelci tvoří ústřední motiv celého filmu, divák o nich prakticky vůbec nic nezjistí. Celé to působí jako filmová kopie Falling Skies, která veškerý rozpočet vyplácá v prvních dvaceti minutách a zbytek filmu obstará nějaký cenově nenáročný kanadský les. To že je film komornějšího rázu by vůbec nevadilo, ale vzhledem k relativně nadupanému úvodu je ten nepoměr znát. Zhruba od půlky, kde jsou pořád přítomny flashbacky a různé vysvětlovačky, je jasné, že než film stihne vygradovat, bude konec a skončí to otevřeně. Takže ani nepřekvapí, když se tak skutečně stane. Chloë samozřejmě celý film táhne a vůbec bych se nezlobil za případné pokračování, které by mohlo být i nějakého budgetového rázu. Jen kdyby scénář napsal někdo kompetentní. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TO BYLA PRVNÍ VLNA A TEHDY JSME SI MYSLELI, ŽE TO BYLO VŠECHNO…“ /// Chloe se školním batohem (na zádech) a bouchačkou (v ruce) vypráví vo příletu galaktickýho objektu, kterej jednoho (možná krásnýho) dne vypšoukl elektromagnetickej impuls. A za pár dní…Konec světa? Apocalyptický záběry sice 2012 nepřekonaj, ale účel plněj, takže to má šmrnc. Chloe se pomalu zbavuje lidskosti páč ji žene touha přežít a dodržet slib – napsáno dramatičtěji, než je filmově předvedeno. Týnejdři řešej píčoviny (což nás starší trochu sere, nemluvě vo těch zbytečnejch kydech…) a ti (mladší i starší) v hledišti zaslintaj při pohledu na děravý, ale vobnažený stehno hlavní hrdinky. Ovšem to není nic proti pasáži, ve který střídá jedno (skandální!) odhalení druhý, což mě vede k úvaze, proč se s teen katastrofickejma bijákama rozerval pytel. Snad ho někdo zašije dřív, než si každej hollywůdskej mlaďas sejme svýho (opravdovskýho) emzáka. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2011 napsal Rick Yancey neznám. 2.) Potřebuju zjistit, že lidstvo může sejmout emzáky tím co má (třeba vagínou? Nevím… ale dobrej námět na péčko…) /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Zvonek zvoní, škola končí, po schodech se běží. Novák leze po jabloni a je náhle svěží. Bláznivej den. A já smíchem umírám, kdosi mě kárá a páni, já nenabírám, neboť pátá, právě teď odbila. -Od prvního záběru, kdy vidíte bloncku s kvérem v ruce, pochopíte, že tady něco nehraje. A není to něco, ale někdo. Ale to není to hlavní. Už jak s tím máchá, jako kdyby to bylo z plastu, víte, že to bude celé špatné. Později jen pozorujete, jak se na sebe vrší jedna nelogičnost za druhou a korunuje to skutečnost, že tou pátou vlnou je parta fakanů, které emzáci "důmyslným" trikem přinutili k pozabíjení všech zbývajících přeživších. A víte proč právě dětí? Že prý dospělý by na ten tupý trik emzákům nenaletěl. A to je celé to kouzlo. Blbost, že? No, je, a velká! Nedoporučuju! ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se rozmýšlel, zda se na Pátou vlnu podívat. Pro: Hraje tam moje oblíbená Chloë. Proti: Už traileru to působilo na tuctový a nudný děj. Výsledek: Hraje tam moje oblíbená Chloë, ale děj mě vůbec nebavil. Herecky jistě potěší přítomnost Rona Livingstona a líbila se mi i Maika Monroe jako jedna z teenagerských rolí. Naopak ten co je na scéně skoro pořád, Nick. Tak ten mi přijde nesympatický už jen od pohledu. Pravda je, že ve mě trailer s Chloë trošku evokoval videohru The Last of Us. Ale scény kdy mladou holku doprovází mladík lesem s puškou je jako šafránu. Velký zvrat ke konci mě taky nečekal a většinu času jsem spíš fandil, ať už ten klučina dá Chloë pusu. I když mi nevadí teenagerský herecký tým, ba naopak bych chtěl nějakého nástupce HP, tak mi přesto přijde směšné, jak osmiletá holčička pobíhá s M4kou a helmou na hlavě. Evokuje to zas ve mě jinou videohru a to teenager Ghost Recon. Děj mě ale jednoduše nebavil. Některé dialogy vyzní do ztracena a následují roztahané a zbytečné dějové linky. Podle konce soudím, že bude pokračování, ale tentokrát už beze mě. (45 %) ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Začátek vypadal nadějně, ale první tři nejzajímavější vlny režisér sfoukne jak svíčku a místo pořádné řezničiny nám nabídne nablblou lovestory, jejíž pointa i průběh jsou předvídatelnější než postarší pán v béžovém baloňáku u dětského hřiště.Navíc scénář je opravdu jedna větší blbost než druhá a smírnější hodnocení tomu všemu dává pointa, která se asi dala čekat, ale můj mozek měl tolik starostí s náporem špatného herectví, scénáristických hoven a neskutečně píchatelné Chloë Grace Moretz, že mi nějak unikala.V podstatě další zabitý potenciál jako hrom.Asi jako kdyby se Zdeněk Troška pokoušel natočit čtvrté pokračování Insidous.Nerozumim tomu fenoménu neukončovat filmy i když jsou podle knižní série.Film vzhledem k rozpočtu sice úplně nepropadnul, ale pokračování se asi nedočkáme a knížky opravdu číst nehodlám, jako tohohle typu.45%. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (10)

  • Podle vyprávění tsunami zničila pobřežní města, když však na záběrech vidíme opravdový průběh tsunami, jsou ukázána města Londýn a Bangok. Ty ale nejsou považována za města pobřežní, pouze nízko položená. (hansel97)
  • Když vidíme Cassie (Chloë Grace Moretz) před benzínkou, má na nohou tenisky Converse, jakmile do ní však vstoupí, má nazutý jiný pár bot. (hansel97)
  • Zbraně, které používá Cassie (Chloë Grace Moretz) jsou: M4A1 Carabine a Colt 1911. Přeživší, kterého zastřelí, drží v ruce Smith & Wesson Model 64. Lovci v lese mají lovecké pušky .308 Winchester. Armáda používá Digital Woodland uniformy a mají zbraně typu M4A1 a pistole M92FS. (UncleMorty)

Související novinky

Další adaptace knihy pro mládež na cestě

Další adaptace knihy pro mládež na cestě

03.08.2014

S adaptacemi knih s dospívajícími teenagery, především dívkami, se v poslední době v Hollywoodu roztrhl pytel. Máme tu ságu Hunger Games, nedávno se rozjela další velká a nákladná série začínající… (více)

Reklama

Reklama