Reklama

Reklama

V novém filmu Pátá vlna nalézáme většinu Země zničenou čtyřmi vlnami stále se stupňujících smrtících útoků. Cassie (Chloe Grace Moretz) prchá světem, prostoupeným strachem a nedůvěrou, a zoufale se snaží zachránit svého mladšího bratra. A zatímco se připravuje na nevyhnutelnou vražednou pátou vlnu, spojí své síly s mladíkem, který by mohl představovat její poslední naději - jen kdyby mu dokázala důvěřovat. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (485)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Na to, že se jedná o film pro mládež, je příběh temný místy skoro až dospěle. Hned úvodní scéna (odprásknutí chlápka s krucifixem) mě příjemně překvapila, a zároveň i navnadila. A doufal jsem, že v podobném duchu bude příběh pokračovat až do konce. A ještě dlouho poté tomu tak i bylo a já si připravoval spokojené čyři. Ale v poslední půlhodině scénář zesenilní a atmoška jde nenávratně do kopru. Nejdřív se mimozemšťan Evan v mozkorvoucím proslovu přizná, že láska k husičce Cassie z něj udělala člověka, a vzápětí jsme svědky absurdní klauniády při likvidaci vojenské základny jedním mužem a osvobozování malého brášky z rukou nelidské armády. Takže výsledný dojem je hodně hodně vlažný a nebýt dobré výpravy, hudby a skvělé role pro Marii Bello, váhal bych i se třetí hvězdou. Jsem rozpačitě zvědavý na další díl (nebo možná na seriál?). ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TO BYLA PRVNÍ VLNA A TEHDY JSME SI MYSLELI, ŽE TO BYLO VŠECHNO…“ /// Chloe se školním batohem (na zádech) a bouchačkou (v ruce) vypráví vo příletu galaktickýho objektu, kterej jednoho (možná krásnýho) dne vypšoukl elektromagnetickej impuls. A za pár dní…Konec světa? Apocalyptický záběry sice 2012 nepřekonaj, ale účel plněj, takže to má šmrnc. Chloe se pomalu zbavuje lidskosti páč ji žene touha přežít a dodržet slib – napsáno dramatičtěji, než je filmově předvedeno. Týnejdři řešej píčoviny (což nás starší trochu sere, nemluvě vo těch zbytečnejch kydech…) a ti (mladší i starší) v hledišti zaslintaj při pohledu na děravý, ale vobnažený stehno hlavní hrdinky. Ovšem to není nic proti pasáži, ve který střídá jedno (skandální!) odhalení druhý, což mě vede k úvaze, proč se s teen katastrofickejma bijákama rozerval pytel. Snad ho někdo zašije dřív, než si každej hollywůdskej mlaďas sejme svýho (opravdovskýho) emzáka. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2011 napsal Rick Yancey neznám. 2.) Potřebuju zjistit, že lidstvo může sejmout emzáky tím co má (třeba vagínou? Nevím… ale dobrej námět na péčko…) /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Hollywood skríkol : ,,nazdar The Asylum,, : aj mi vieme robiť béčkové ( či skôr céčkové ) sračky, len nám nato treba ´´iba´´ 100krát väčší rozpočet. Tak čo? Hodíme si? Chloë Grace Moretz si vyberá veľmi zlú cestu pre svoju kariéru, je to pôvabná ( úprimne? oberšukézna ) baba, ktorá by mala väčší úspech vo svojej hereckej kariére, keby ostala pri ´´scream queen´´ kariére ( podarilo sa to Danielle Harris ) a vysral@ sa na nejaké dramatické otáčky a robila to, čo jej ide. Byť príťažlivá a hrôzostrašná zároveň ( LET ME IN, CARRIE, TEMNÉ TIENE ). Pravdepodobne sa to v budúcnosti zmení, ale na to bude potrebovať viac životaskúsenejších situácií. A film? Prečítajte si prvé vety mojej recenzie. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $38miliónovTržby USA $34,916,787Tržby Celosvetovo $109,906,372Tržby za predaj Blu-ray v USA $5,267,309Tržby za predaj DVD v USA $4,572,271║ Ničím moc zaujímavé tuctové béčko o invázii mimozemšťanov, postavené na banálnosti. /40%/ ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Kick asska s prostřeleným stehnem si to dává jako G.I.Jane a bez problémů si klestí cestu lesejkem bez jedinýho zvířete, ale zato plným emzáckých snajprů, kteří vlastně nejsou emzáci, ale....kurva to je složitý i vysvětlit. Seru na to. 30% P.s.: Ray Donovan byl snad jedinej, kterýmu jsem to věřil, zbytek kástu, včetně té bloncky s kolagenovýma rtama ,stál za kravskou... ()

Galerie (61)

Zajímavosti (10)

  • Při přípravách na odjezd z domova si Cassie (Chloë Grace Moretz) zabalí do batohu svůj telefon, když ji však vyruší bratr ve dveřích, můžete vidět telefon ležet opět na posteli. (hansel97)
  • Zbraně, které používá Cassie (Chloë Grace Moretz) jsou: M4A1 Carabine a Colt 1911. Přeživší, kterého zastřelí, drží v ruce Smith & Wesson Model 64. Lovci v lese mají lovecké pušky .308 Winchester. Armáda používá Digital Woodland uniformy a mají zbraně typu M4A1 a pistole M92FS. (UncleMorty)

Související novinky

Další adaptace knihy pro mládež na cestě

Další adaptace knihy pro mládež na cestě

03.08.2014

S adaptacemi knih s dospívajícími teenagery, především dívkami, se v poslední době v Hollywoodu roztrhl pytel. Máme tu ságu Hunger Games, nedávno se rozjela další velká a nákladná série začínající… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno