Reklama

Reklama

Kukačka

  • Česko Kukuška (více)
Trailer

Obsahy(1)

KUKUŠKA je nový film režiséra svérázných lovů Alexandra Rogožkina. Je září 1944, těsně před ukončením válečného stavu mezi Finskem a Sovětským svazem. Finský "nacista", odstřelovač Veiko, je připoután ke skále, zatímco Ivan, kapitán sovětské armády, je zatčen tajnou policií. Oba, odsouzeni k smrti svou vlastní armádou, na poslední chvíli unikají neblahému osudu a náhodně nalézají útočiště u mladé Laponky Anni. Ta v nich však nevidí vojáky znepřátelených armád, ale především muže. Každý z nich rozumí pouze svému rodnému jazyku: finštině, ruštině a laponštině. V pustině severní tajgy však musí všichni žít pohromadě po několik dní (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (176)

Filmpub.cz (Roman Gazdík)

"Poselství o škodlivosti války, úctě k domovu a nepodléhání nepřirozeným konvencím není nové. Rogožkinův film se ale vyhýbá didaktičnosti časté pro filmy a la these. Konvence Kukuščina světa jí nejsou na obtíž, ale jsou schopny plnit svůj zamýšlený účel: pomáhat strukturovat složitý a příliš…"

Filmweb.cz (Petr Trella)

"V poslední době mi většinu filmů zkazí nepovedený závěr a několikrát si i najdu okamžik, kdy si říkám, jak by bylo úžasné, kdyby film právě teď skončil. Taková dokonalá chvíle je zde zhruba čtvrt hodiny před závěrečnými titulky. Kdyby zde Kukuška skončila, bylo by to nádherné vyvrcholení a já bych…" více

Kinema.sk (Jano Hušták)

"Na výrobe snímky sa podľa IMDb podieľalo len 21 ľudí. Skutočný počet bol isto vyšší (napríklad v titulkoch nie sú uvedení piloti ruských stíhačiek), no aj tak je Kukuška otvorenou výzvou všetkým filmárom. Názorne totiž dokazuje, že s kvalitným scenárom môže vzniknúť aj bez mamutej výpravy hodnotný…" více

Tiscali.cz (Otto Bohuš)

"Obraz o filmařově tvorbě vytvořený na základě Rogožkinových děl přítomných v české distribuci je ale velmi zúžený; jeho režisérský záběr je poněkud širší, což mimo jiné dokázalo i drama Blockpost (Hraniční přechod), soutěžící před čtyřmi lety na karlovarském festivalu. Právě s ním má Kukačka…"

Reklama

Reklama