Reklama

Reklama

Kvílení

(festivalový název)
  • Jižní Korea Gokseong (více)
Trailer 2

Sledujeme příběh mizerného policisty, který stejně jako jeho kolegové bezmocně sleduje množící se případy vražd. Vrahem je vždy člen rodiny, který zabije všechny ostatní. V jindy poklidném malém městě jde o bezprecendentní události, pro které nelze najít jednoduché vysvětlení. Díky některým indiciím začne policista podezřívat někoho, kdo možná není člověk. Podezření pak spustí sled událostí, které zapříčiní, že se vše stane mnohem osobnější. Povede se policistovi včas rozklíčovat, kdo nebo co stojí za vraždami? (Martrix)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (156)

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle snímek jsme si s Asií užili oba dva naplno. Každopádně oba dva jsme měli svůj názor jak film dopadne a kdo za tím vším vlastně je. Film samotný nemá chybu, i když má dvě a půl hodiny, tak nenudí ani na vteřinu, režisér nám servíruje jednu dobrou scénu za druhou a ve filmu je krásný mix několika žánrů hororu, vše pečlivě dávkované, perfektně zkombinované. Atmosféra je více než dusná, ponurá a neustále graduje až do závěrečného finále, které sem hltal, jelikož bylo jasné, že buď já, nebo Asie máme se svým tipem pravdu a nejsme tedy oba dva vedle. Po skončení filmu jsme chvilku jen tak zírali do tmy a hlavně já vstřebával, co jsem viděl, až mi to nedalo a zeptal jsem se Asie, jak to mohla takhle všechno trefit. Mrkla na mě a tiše odpověděla - ,,Jsem z Asie". Tři slova, co říkají vše. Můžu se snažit jak chci, ale jako evropan myšlení asiatů nejsem schopnej tak dobře pojmout a nevidím, co jim je jasné. Mám se hodně co učit. Naštěstí mám skvělou a trpělivou učitelku :-) Brilantní horor. ()

topi 

všechny recenze uživatele

I přes delší stopáž si tenhle snímek buduje solidní atmosféru a po druhé půli nabírá slušné obrátky. Vymítání, šamani a zlo v různých podobách je hlavní náplní této mysteriózní podívané, ve které nechybí i vtipné vsuvky. Škoda, že některé scény nepůsobí strašidelně, jak by měly a červené oči u chlápka, který pobíhá po lese a žere jeleny, nebo čertíka, který je hlavním představitelem zla nejsou zkrátka děsivé a filmu dle mého spíše ublížily. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Uz predosle filmy od tohto rezisera ma nenadchli, ale tentoraz ma to vôbec nebavilo. Ma to neskutocne prestrelenu stopaz, striedanie vaznych a komickych scen uplne znicilo pokusy o temnejsiu atmosferu a postavy policajtov su tu vykreslene natolko imbecilne az ma neskutocne srali. Od polovice som to uz len narychlo preklikal do konca. Dalsie filmy od tohto rezisera radsej vynecham. 4/10. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

V mestečku Gokseong prichádza k niekolkým záhadným úmrtiam. Všetky stopy smerujú k záhadnému mužovi v lese. Miestny policajt sa rozhodne zvláštny prípad riešiť s pomocou vlastných zdrojov, pretože v ohrození sa ocitla aj jeho dcéra. - Ja mám z týchto viac ako 2 hodiny dlhých hororov vždy pocit, že si tvorcovia myslia, že sú niečo viac a dokážu diváka udržať v nadšení tak dlho. To sa im však takmer nikdy nepodarí. The Wailing je mixom mnohých hororových subžánrov, ktorý však funguje len v niektorých častiach. Páčili sa mi hlavne scény s rituálmi, ktoré som v hororoch už dlhšie nezaznamenal. Masky posadnutých sú tiež prijatelné a záverečný zvrat to u mňa vytiahol na velmi slabučké štyri hviezdičky. + herec z Parasyte Part 1 a Parasyte Part 2 + herec z Monster + herec z Train to Busan ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Nepravidelná gradácia deja mi niekedy príde ako podvod na diváka. Konkrétne tu som mal totiž po dopozeraní 5-hviezdičkový dojem, no len preto, že na plný počet sa vyšplhalo posledných cca 20 zo 150tich minút filmu! Prvá hodina bola napríklad ledva priemerná. Policajti sa miesto budenia dojmu morálnych autorít chovali ako uvrieskané puberťáčky. Na koniec išlo o silného zástupcu hororového žánru, aj celkom originálne spracovaného, ale za cenu počiatočného rozčarovania. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (3)

  • Výběr hlavního hrdiny, pro film byl klíčový, režisér Hong-jin Na nechtěl mít ve filmu žádného akčního hrdinu. Na castingu prošel Do-won Kwak právě díky svému vřelému vzhledu a hned získal roli. (Yoshitsune)
  • Při natáčení nebylo ublíženo žádným zvířatům. Všechny scény se zvěří byly natočeny po konzultaci a pod dohledem s trenéry. Použily se také vizuální efekty. (Polgedney)
  • Dle režiséra Hong-jin Na byl film natočen na základě lidových náboženství v Koreji a Nepálu a katolické víry. Film přímo a nepřímo zmiňuje všechny biblické hříchy. (MarLin)

Reklama

Reklama