Reklama

Reklama

U moře

  • USA By the Sea (více)
Trailer 1

Do malebného francouzského přímořského letoviska přijíždí americký manželský pár. Spisovatel Roland (Brad Pitt) tu chce nalézt sílu, klid a inspiraci k napsání své další knihy, naopak jeho žena Vanessa (Angelina Jolie) vlastně ani netuší, co tu dělá. Jejich manželství se během let proměnilo v poněkud toxický vztah, kdy jsou raději sami než s tím druhým, Vanessa na lehátku na terase jejich letního bytu, Roland v baru s místními štamgasty. Partnerské dusno rozčeří až příjezd mladých novomanželů (Mélanie Laurent a Melvil Poupaud), kteří se usadí v sousedním bytě a Rolandovi s Vanessou připomenou, jaké to mezi nimi bylo na začátku. Brzy se ukáže, že oba mladí lidé se mohou stát katalyzátorem, který vztah Rolanda a Vanessy buď definitivně zničí, nebo ho pomůže vyléčit. (CinemArt)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (117)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Pustil jsem si to s tim, že jsem od toho nic moc nečekal, ale začátek mě tou atmosférou francouzskýho venkova časů (ne)dávno minulých docela zaujal. Jenže ta atmosféra je asi všechno, co film nakonec dokázal nabídnout. Jak stárnu, tak už nepotřebuju koukat na filmy, který jsou našlapaný od první minuty až po závěrečný titulky. Občas se kouknu rád i na nějakej ten "pomalej" film. Jenže tohle je už extrém. V tom filmu se naprostou většinu času neděje vůbec nic. Prostě koukáte na to, jak někdo posedává, popijí nebo jen tak leží na lehátku, atd... Ke konci jsem fakt umíral nudou. Za zmínku snad stojí akorát věčně opilej spisovatel v podání Brada Pitta. A asi nepotěšim ani fanoušky Angeliny Jolie, protože ta tady vypadá jak mrtvola. ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Kdyby to byl nějaký no-name pár, asi bych to po půlhodině vypnul. Ale jelikož jde o Brangelinu, mělo to celé úplně jiný nádech a spíš jsem to vnímal jako sondu do jejich reálného vztahu. Jestli je pravda, že se filmem Angelina snažila zachránit vztah, tak se tomu vůbec nedivím, sám bych to tipoval na cíleně terapeutické natáčení. Mno na to, že romantickým filmům se vyhýbám téměř jako čert kříži, tak musím uznat, že jsem se nenudil a tudíž by jakékoli nižší hodnocení neodpovídalo zážitku. Vždycky říkám, že na filmy se koukám, abych viděl něco, co v běžném životě nezažiju - voyeurská zápletka tedy jistě spadá do něčeho, co se jen tak nevidí (no pun intended). ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem zdlouhavě nudný náhled do pokročilého a šedí prolezlého manželství, ovšem jsem tu odvahu našel. Škoda, že to má dvě hodiny. Ty dva jsem zkrátka vždycky uznával a nakonec mě zlákali, ale už to nikdy nechci vidět. Podobně jako Terrence Malick mě i Brangelinovci zklamali...4/10 ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Film mi připadal, že odráží zpověď jejich skutečného manželství, které čtenář pochytí z bulváru. Ve filmu se za celou dobu nic neděje, vztahy se nikam neposouvají a celá hodina a půl se nese ve stejně vymezených mantinelech. Zápletka má být okořeněná jakým si voyaerstvím a intimními scénami, které poodhalí maximálně bradavky Angeliny. Jako drama film selhává a pokusy o emoční scény nefungují, byť se hercům nedá co vyčítat. Pokus strhnout děj v poslední půl hodině se míjí naprosto účinkem a rozhodně nemá celý scénář šanci, utáhnout dvou hodinovou mdlou podívanou. Naprostá zbytečnost.......4/10 ()

aquiver 

všechny recenze uživatele

Artové drama o manželství po letech, které poznamenala jedna událost, o které se dovíme až v závěru snímku. Angelina mi sympatie nepřináší, a ani režii v sobě spíš nemá. Kamera je v pořádku, ale nezkušený divák se bude pravděpodobně nudit, ten zkušenější také nebude nadšen, o hloubku se snímek jen pokouší. Výborné Odnikud někam se zde nekoná. 60 % ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Režisérka filmu a zároveň i představitelka hlavní role Angelina Jolie se nechala slyšet, že prací na tomto filmu se snažila zachránit její vztah mezi ní a Bradem Pittem. To se však nepodařilo a po dokončení snímku se rozvedli. [Zdroj: iDnes.cz] (Ganka)
  • Režisérka, scenáristka aj predstaviteľka Vanessy, Angelina Jolie povedala k obdobiu, v akom sa dej filmu odohráva: "Pre 70-te roky som sa rozhodla nielen preto, že ide o farebnú a príťažlivú éru, ale aj preto, že táto doba dokáže vytrhnúť zo súčasného života a umožní zamerať sa na emócie, ktoré charaktery zažívajú na svojej ceste." K tomuto obdobiu sa viaže aj logo štúdia Universal Pictures, ktoré sa predstaví v úvode filmu. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama