Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Počas bojovej operácie kdesi v Moldavsku zahynie elitný vojak Delta Force. No záznam z kamery, zobrazujúci jeho posledné chvíle, všetkým vyrazí dych. Čo sa stalo? Generál Orland (Bruce Greenwood) vidí akúsi spektrálnu anomáliu. Agentka Madisonová (Emily Mortimer) podozrieva nepriateľa z vývoja novej maskovacej technológie, ktorú chce získať za každú cenu. Jediný, kto môže do záhady vniesť trochu svetla, je vynálezca kamery - Dr. Clyne (James Badge Dale). Je to chyba kamery, alebo nová technológia? A ak ide o zbraň, ako sa pred ňou chrániť? (koba)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Vo vojne s nadprirodzeným nepriateľom vám taktika boja ako v Iraku či Afganistane nebude nič plátna. Obzvlášť, keď je šanca vidieť ho, takmer mizivá ... Nic Mathieu má moju pozornosť. Nech už si tento snímok zaslúži akúkoľvek kritiku z pohľadu diváka (laika či odborníka), jedna hviezda je z môjho pohľadu krivdou. Za tak málo peňazí, človek dostane toľko muziky, že ešte aj Rytmus s Desmodom by na pódiu vyzerali ako predskokani Gombitovej. Tu mi logika v ktorom štáte sa bojuje nijak nevadí. Ide o čisté sci-fi, ktoré sa na nič nehrá, je ilúziou, neberie sa nijak vážne, takže je to stále o level vyššie, ako nejaká akčná kokotina Americký sniper, v ktorej hlavný hrdina počas nabíjania odstrelovačky v priamej akcii telefonuje manželke. Ja osobne som milo prekvapený a spokojný. No a keďže nie je dôvod mimoriadne sa sťažovať - trošku prihodím. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

SPOILERY: Kvalitní akční scifi béčko, které připomíná to nejlepší a nejoblíbenější z akcí jako Call Of Duty, Fear, Stalkera, Ghost Recon a x dalších her, ve kterých má spousta hráčů své kořenové začátky v plenkách. Né moc známé herecké obsazení, což nevadí, protože i tak to jsou sympatický xichty, kteří vypadaj profesionálně, přirozeně - taktický postup, držení zbraní, komunikace, gestikulace - proto já a i další nadšenci máme slabost, pro tyhle detaily. Někteří zdejší vám potvrdí, že mi stačí detaily ve filmu, aby mě nasral - právě detaily mi však udělaj radost a dovolí si ty filmy užívat, "cítít jejich dotek", vnímat je a bejt ponořen do dění. Co nejvíce musim ocenit, tak že dialogy a celkověj děj plynou přirozeně, totéž výbava, taktické postupy a zbraňový arsenál jednotky. Tak jako ve hrách, kde se hráč učí a vylepšuje si svojí postavu; nové, neoptimalizované zbraně, moderní optiky, vytuněná výstroj s lepší helmou, nová naděje, motivace a smysl pro bandu těch borců a pro diváka sled novejch informací - krom sympatického a drsného Maxe Martiniho, James Badge Dale je součástí i když to není ostřílený mariňák, čte soupeře, učí se jejich slabiny a dle toho se odvijí právě taktika a optimalizace pro další boj. Tam, kde ze začátku jednotka byla vyhlazena téměř okamžitě, ke konci jsou ti kteří zbyli vyrovnaným soupeřem a scénaristé nejsou vypatlaný hlavy, takže děj plyne a vyvijí se logicky v rámci filmu a toho, co se tam děje. Film má jemné filozofické prvky a jistý přesah v momentech, kdy hlavní postava pronese "jsou věci, na které věda nestačí" nebo "jsou uvězněni mezi žitím a smrtím" a samotná myšlenka, že válka je svinstvo. Závěr, který sice značí vítězství a však smutné, strhané tváře vojáků, působí lidsky a "NEférově", protože vyhráli "pouze" boj, né samotnou válku a musí opět do terénu. Hudba nevýrazná, film by se bez ní obešel a chybí nějakej motiv, kterej bych si zapamatoval a asi nikdy střílení z plazmovejch zbraní nebude tak záživné, jako ostrá munice, která zde bohužel neměla šanci. Audiovizuální stránka úchvatná pro rejžu, kterej tenhle film je jako první v kariéře a akce je přehledná. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

V dobách, kedy už podobné žánrové filmy stredného rozpočtu prakticky úplne zmizli je takéto parádne poctivé béčko veľmi príjemným spestrením. Originality sa tu moc nenájde, ale s tým nemám ani najmenší problém, film si berie prakticky to najlepšie z viacerých mojich obľúbených filmov ako Čierny jastrab zostrelený, Votrelci alebo prvý filmový Final Fantasy a robí to veľmi dobre. A tak už od samotného začiatku mi bolo jasné, že to bude presne pre mňa, dejovo mi to nadmieru vyhovovalo, je to militaristické, napínavé a aj správne tajomné, takže som bol zvedavý, čo z toho bude a síce v druhej polovici už ide úroveň filmu o trochu nižšie, keďže napätie a tajomnosť ustúpia akcii, ale stále ma to dosť bavilo, takže si nemôžem výraznejšie sťažovať. Jedine ma trochu sklamalo zistenie pôvodu samotných duchov, toto malo radšej zostať v tej hororovejšej rovine. Akcia sa dá prakticky len chváliť, nájdu sa tu tri hlavné bojové sekvencie, ktoré sú perfektne natočené a špičkovo technicky zvládnuté, zaujímavé lokácie, správanie duchov, špeciálne jednotky a vysoká úmrtnosť ich členov, je na ne skutočne radosť pozerať. Len pri nich postupne klesá hororová stránka a film skôr prechádza k sci-fi, takže ma vlastne každá ďalšia bavila o trochu menej, než tá predchádzajúca, ale stále si udržuje vysokú úroveň. Obsadenie síce nie je výraznejšie známe, ale filmu to len prospieva, vojaci pôsobia ako skutoční členovia špeciálnych jednotiek, no vyhovoval mi aj hlavný hrdina, ale aj známejšia Emily Mortimer a Bruce Greenwood. Veľkým prekvapením je aj réžia, na to, že sa jedná o debutanta je film až nadmieru kvalitne zvládnutý po všetkých stránkach. A ani ten nižší rozpočet nie je ani najmenší problém, ušetril sa na hereckých hviezdach a lokáciách, ktoré tu vôbec neboli potrebné, ale využil sa presne tam, kde sa aj mal, teda na parádnej akcii a efektoch. Takže ja si až na ten jeden spomínaný nedostatok nemôžem sťažovať, na Spectral som sa tešil a dostal som prakticky presne to, čo som aj chcel, parádny militaristický akčný sci-fi film s výbornou zápletkou, slušnými postavami, skvelou akciou, zručnou réžiou a kvalitnou technickou stránkou. Určite som to nevidel naposledy. 79% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Votrelci + Vesmírna pechota + Krotitelia duchov. Duchovia Američanov nezlikvidujú, hoci ich majú ako na dlani, radšej im poskytnú prestávku na spamätanie, týpek tankistom povie, čo si majú namontovať na tanky, ale už im zamlčí, že na duchov platí železo, v jednej chvíli sú duchovia vidieť vďaka špeciálnemu svetlu a inokedy voľným okom, raz skáču meter dvadsať do vzduchu a pomaly až lietajú, inokedy nevedia preskočiť pol metra široký pás železných pilín a takto by som mohol pokračovať, ale nechce sa mi. K tomu nevýrazné postavy (a úplne zbytočná baba), priemerná akcia a triky a výprava podriadené nedostatočnému rozpočtu. Ku koncu sa to ale prekvapivo relatívne rozbehlo, vrátane „psíkov“, ktorí síce boli ako od MacGyvera, ale no a čo, aspoň bola sranda. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Utajené Pičí hnízdo v Moldávii. Toho hezkého a poklidného dne v moldavském přístavu lásky, víry a naděje zavedly ožralé hlavy vládních špiček EEG i EET. Následně v tom vznikl chaos, narychlo se ustanovil Program neviditelnosti, aby se zabránilo represáliím. Hrdinná americká armáda, co vypadla z nějaké konzolové videohry, se snaží potlačit nastalé občanské nepokoje, jenže už je pozdě. A tak dochází k několika pěkně technicky vyvedeným střetům s hlavouny, kteří brání svá koryta. Sympaticky u toho asistují James Badge Dale a Emily Mortimer, děti dodal moldavský dětský domov Šplíganěc. Netflix promarnil šanci na celkem neotřele vedený akčňák. Všechno bylo zprvu optimálně nastavené. Jenže režisér postupně podléhal slabě koncipovanému scénáři, který začal vršit stereotypní střet vojáků se zákeřným gavermentem, což na dvě hodiny nemůže vystačit. Ke všemu má film přístupný rating, tudíž film z větší části vypadá, jak když třináctiletý (ano, přesně takovým ročníkům je film určen) stěr z hajzlu přijde domů ze školy, a pustí si svoji oblíbenou gamesku, zde se dostaneme jen ke dvěma levelům. Tím chci napsat, že film není ideálně ukončený. A to tedy vadí. Když to shrnu, je to film použitelný, vypadá dobře, vizuálně i technicky, pořád je to sice béčkově orientované, nicméně je znát, že bylo zamýšleno nasadit jej do kin. A najednou zde chybí pořádné kulervoucí finále, vadilo i odbourané gore, a chyběla i nějaká silně zapamatovatelná scéna. Nic Mathieu toho moc nezrežíroval, určitě nemělo smysl chtít od něj přehnané režijní cíle. Kdyby film ale víc hrábl do strun, zůstal tak dobře posazený, jako jeho prostřední část, vymázl se na přístupnost, hodil gore, výsledek by atakoval horní příčky béčkových akčních spektáklů. Za pár dní nevím, o čem to bylo. 6/10 ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Časť scén sa natáčala aj na Slovensku, konkrétne v Komárňanskej pevnosti. (ambron)
  • Americké jednotky jezdí ve filmu v českých Tatrách vyrobených pro slovenskou armádu tzv. Tatrapan, ve filmu označených jako Mrap. (SsgtJira)
  • Film byl vyroben studiem Universal a původně měl jít do kin. Studio si s ním ale nevědělo příliš rady, a dokonce ho stáhlo z kinodistribuce. Nakonec byl snímek koupen a uveden internetovou televizí Netflix. (joker.george)

Reklama

Reklama