Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Počas bojovej operácie kdesi v Moldavsku zahynie elitný vojak Delta Force. No záznam z kamery, zobrazujúci jeho posledné chvíle, všetkým vyrazí dych. Čo sa stalo? Generál Orland (Bruce Greenwood) vidí akúsi spektrálnu anomáliu. Agentka Madisonová (Emily Mortimer) podozrieva nepriateľa z vývoja novej maskovacej technológie, ktorú chce získať za každú cenu. Jediný, kto môže do záhady vniesť trochu svetla, je vynálezca kamery - Dr. Clyne (James Badge Dale). Je to chyba kamery, alebo nová technológia? A ak ide o zbraň, ako sa pred ňou chrániť? (koba)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

Tosi 

všechny recenze uživatele

Boj s tajemnými silami, ve kterém mírně otřepaný děj nahrazovala úžasná vizuální stránka. První půlka takhle dokázala fungovat téměř dokonale, ale pak to začíná lítat nahoru dolů, z hlavního hrdiny je kutil Tim Taylor a věty jako "tak chlapi, jdeme na ně" působí úsměvně. Kdyby se druhá půlka nerozsypala, mohl tenhle scifi thriller s hororovými prvky mířit hodně vysoko, takle jsou to hodně silné tři pecky. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|52%| Béčková akční sci-fi jednohubka. Je škoda, že to takto nazývám, poněvadž potenciál byl hodně velký. V poslední třetině se ale vše jaksi pokazilo. Ne, že by se dostavila vlna nelogičnosti a tak, ale už mě to moc nezajímalo, i akce měla takový fantasy look. To je prostě to, co mi vadilo a utopilo to tenhle béčkový snímek do pouhého průměru. Přitom první 2/3 filmu byly hodně dobré. Akce dobře natočena, i solidní atmosféra, příjemní herci. PG-13 rating mi také nevadil. Říkal jsem si, že to bude velká nízkorozpočtová pecka. No, to se občas stává, že závěr tomu nasadí korunu. Někdy pozitivní a nebo naopak (bohužel v tomto případě) negativní. ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Je tam až priveľa vecí, ktoré majú logické diery. V jednom okamžiku anomália jednu vec dokáže, pretože to v konkrétnej scény fajn pôsobí. V ďalšej už to nedokáže, pretože by tým rozbíjala inú scénu. Hlavný mozog útokov/obrany Dr. Clyne je v jednom okamžiku technický génius (výroba zbraní v bunkri, ktoré vo výsledku vyzerali ako funglovky z fabriky) a zároveň nedokáže poskytnúť užitočné rady (nedal základni info o efekte železa a podobne). U filmu sú uvedení štyria scenáristi, čo sa podpísalo na výsledku. Zlepenec nápadov u ktorých nefunguje prepojenosť. Béčko, ktoré sa samo zrazilo do céčka. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Zápletka klasicky kopíruje známější žánrovky a v této sci-fi se nenachází nic, co by mohlo překvapit. Postavy jsou docela nevýrazné díky přímočarému ději, nemají prostor k nějakému rozvíjení a asi jsou tou nejslabší stránkou filmu. Zakopaný pes je v samotných přízracích, jejichž existence působí dosti pofidérně a do temné, špinavé atmosféry se příliš nehodí. Když se člověk přenese přes některé nesmysly, tak závěr akce vytuněné armády není špatný. Trikově až na pár momentů film překvapivě obstál, ale nenašel jsem žádný důvod, proč si jej pustit dvakrát.......5/10 ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Do kina bych na to nešel, ale na Netflixu je to skvělý pokoukání. Na Spectral jsem narazil nadvakrát úplnou náhodou a vyloženě mě překvapilo, jak pozvolna film šlape, od začátku nastiňuje určité mysteriózno, aby se následně překlenulo do testosteronové bitevní vřavy (kdo viděl Pacific Rim ví, čeho je Max Martini schopen :D) s líbivou kamerou a na béčko stylovým CGI. Uvažoval jsem, jestli plný počet přecijen není malinko přemrštěný, ale opravdu jsem se ani chvilku nenudil, několikrát mi v hlavě zaznělo ono otřepané "wow" a trošku mě to pustilo až v závěrečném aktu. James Badge Dale asi nikdy nebude velká hvězda, ale má neskutečné charisma a doufám, že ho budu třeba i v podobných filmech vídat pravidelně. BTW : Člověk by se až divil, jak má Spectral i na tuto rozhazovačnou VOD službu tak dobrý triky. Pravdou je, že to mělo jít do kin, ale Universal se toho zalekl a Netflix to koupil. Díky bohu za to. ...8,5/10 ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Film byl vyroben studiem Universal a původně měl jít do kin. Studio si s ním ale nevědělo příliš rady, a dokonce ho stáhlo z kinodistribuce. Nakonec byl snímek koupen a uveden internetovou televizí Netflix. (joker.george)
  • Časť scén sa natáčala aj na Slovensku, konkrétne v Komárňanskej pevnosti. (ambron)
  • Americké jednotky jezdí ve filmu v českých Tatrách vyrobených pro slovenskou armádu tzv. Tatrapan, ve filmu označených jako Mrap. (SsgtJira)

Reklama

Reklama