Reklama

Reklama

Je rok 1814 a James Delaney, který je dávno považován za mrtvého, se náhle vrací z Afriky zpátky do Londýna. Nenávratně změněný, zlomený muž po svém návratu zjistí, že je jeho otec Horace Delaney mrtvý a země se zmítá ve válce s Francií a Spojenými státy. Příchod Jamese, který má zdědit to, co zbylo z otcova přepravního impéria, ohrozí nejen plány jeho nevlastní sestry Zilphy a jejího manžela Thornea, ale také politické ambice mocné Východoindické společnosti pod vedením Sira Stuarta Strangeho. (HBO Europe)

(více)

Recenze (56)

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

People who do not know me soon come to understand that I do not have any sense. Now, please do not misunderstand the situation. You send me 12 men, I will return you 12 sets of testicles in a bag, and we can watch your little whores devour them together, before I chop off your trotters and boil them.”  Úvodná epizóda naplnila všetky očakávania. Temný atmosferický výlet do Londýna na počiatku 19. storočia s brilantným audiovizuálom a mysterióznou hlavnou postavou v podaní excelujúceho Tom-a Hardy. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozbeh solídny - ujde prostredie, Gróf Monte Christo verzia Anglicko 1814. Najväčšie plusy zničené zuby postáv, tváre poznačené kiahňami a podobne, každý chlastá, vykrádači hrobov na lekárske účely...mínusom je asi Jamesova odpoveď pri návšteve nevlastného brata. Chlapíkovi dá peniaze, aby chlapec nemusel skúšať prežiť ako prostitút (to by neboli liberáli aby tam svoju najtajnejšiu túžbu nevopchali). Pri jeho otázke či sa chystá chlapca ešte navštíviť odpovie nie. Chlapík by, podľa obnosu ktorý zrejme dostal buď odišiel so ženou a chlapca nechal jeho osudu, prípadne predal. Ja na jeho mieste nechám doma aj ženu...je možné že v ďalších epizódach to bude dávať zmysel, zatiaľ to vyzerá ako zbytočná vsuvka. ()

Reklama

ER 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uvidíme, kam se mystika spojená se špínou Londýna pohnou. Prozatím mně to nechává chladným jak chladný je pohled Toma Hardyho. Scénárista Východních příslibů ví, jak "vykouzlit" zabijáckou atmosféru a pomalým tempem nás nechává nalokat se toho hnusu kolem, který si vzápětí "potřásá ruce" s načančanou obchodní společností. Kdo bude více špinavý(?),toť otázka hodna Hamleta. Uvidíme, vše teprve začíná. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V podstate výborný (90%?) a ukážkový prvý diel – vstupujeme do originálneho prostredia, spoznávame zaujímavé postavy, sú nastolené základné otázky, ku ktorým neskôr zrejme pribudnú ešte nejaké nové, prvé konflikty sú zručne načrtnuté, ale nikam sa neponáhľame, lebo nás čaká ešte – zdá sa fajnových – sedem dielov. Tom Hardy je tu vskutku démonický, proste diabol, s ktorým by si zahrával len šialenec alebo niekto, kto ho hrubo podcenil, niekto neskutočne, neopísateľne arogantný a presvedčený o svojej nadradenosti, ktorému ani len nenapadne, že by existovala možnosť, že je na svete niekto mocnejší, než je on sám. Plno silných scén, je tu dokonca náznak humoru (hlášky o „chcaní“) a citov (stretnutie s komorníkom), čo je dosť prekvapivé, ak uvážime, v akom nehostinnom svete sa pohybujeme a aký magor je Hardy. Plusom sú dozaista i dobré dialógy a množstvo – zatiaľ – zamlčaných, pôsobivých otázok. Teším sa na odpovede. A som rád, že je tam ten pes. V poslednom čase si na sebe všímam, že keď v nejakom filme/seriáli vidím psa, som s výsledným dielom hneď o čosi spokojnejší. Každopádne, prvá epizóda drsného Taboo by bola super aj bez neho. Drsné trio Tom Hardy, Stven Knight a Ridley Scott sa s tým nemaže. Mám taký pocit, že by z toho mohol byť nový Gróf Monte Christo. Zbožňujem Grófa Monte Christo – temného muža, mstiaceho sa za ešte temnejšie veci, ktoré na ňom boli spáchané. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Doufál jsem v dobrý začátek a on přišel úžasný začátek. Atmosféra je neskutečná, plná zásad a mystična. Ve finále z toho může vylézt prakticky cokoliv a to je super. Nedozvíte se na úvod téměř nic, ale budete hltat každou minutu, protože se vám vryje pod kůži. Už teď jasný kandidát do top 5 roku 2017. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama