Reklama

Reklama

Vzbudil jsi se, nic si nepamatuješ. Nejspíš proto, že tě právě oživili. Ta krásná žena říká, že tě miluje a že se jmenuješ Henry. Máš jakoby umělý ruce a nohy. Najednou někdo vtrhnul do místnosti, střílí na tebe a ženu, která tě miluje, unášejí pryč. Měl bys jí pomoct a dostat zpátky. Kdo ji ale unesl? Mocný vůdce s armádou žoldáků a plánem na ovládnutí světa. Jsi v neznámém městě, kde se tě neustále pokouší někdo zabít. Kromě tohohle chlápka, je z Británie, Jimmy. Prý je s tebou. Nejseš si tím úplně jistý, ale zatím na tebe alespoň nestřílí. Pokud celý tohle šílenství přežiješ, a zjistíš, co se vlastně děje, mohl by ses dozvědět, jaký je tvůj účel a kdo vlastně jsi. Vzhůru do akce! A ještě něco . . Hodně štěstí, Henry. S největší pravděpodobností ho budeš opravdu potřebovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 5

Recenze (907)

lamps 

všechny recenze uživatele

Myšlenku kvituji, technickou realizaci obdivuji, zbytek zkritizuji. Hardcore Henry je nepředstavitelně našlapaný a stylově ozvučený akční nářez, kde některé úvodní scény (především volný pád v záchranném modulu) šponují míru diváckého prožitku do nevídaných a dá se opravdu říci revolučních výšin, přičemž trefou do černého je také optimálně stanovená minutáž a spousta černého humoru, který brilantně obstarává nejlepší postava/y filmu, nehorázně hláškující Sharlto Copley. Tím ale pozitiva končí, neboť zběsilý sci-fi příběh, béčkovější nežli béčkový, nemá hlavu ani patu, o většině postav včetně zmateného Henryho nevíme absolutně nic a také velká většina motivů zůstává nevysvětlena a nedotažena. Je to zkrátka až moc velký chaos, který se ještě dá omluvit u adrenalinových akčních scén, ale i čirá filmová zábava by se měla snažit o nějakou tu smysluplnější nebo alespoň atmosféričtější zápletku - o Henryho se nemůžeme ani bát, protože je očividně křížencem všech nezranitelných hollywoodských hrdinů v historii. A poslední výtka směřuje k závěrečné dlouhatánské bitce, která namísto kulervoucího zakončení zastává v mých očích pozici nejslabší akční sekvence filmu.... Určitě jsem se bavil, nebýt takový odpůrce počítačových her, možná bych nenamítal nic. 65% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem byl velmi natěšen. Kdo z řad inteligentních ostatně ne. Spolupráce mezi USA a Ruskem se vidí zřídkavě. Dokonce ani ve filmovém světě to nebývá obvyklé. Tak trošku se zde píšou dějiny. Snad první film, který byl kompletně natočen z očí první osoby. Když to takhle člověk sleduje, tak je to přeci trošku napínavé. Jinak ten děj je samozřejmě těžce lobotomická záležitost, která má ovšem ďábelské tempo a ani malinko nezpomaluje. Pár desítek obdobných stříleček jsem si už za svůj život stihl zahrát a úplně každá měla dramaticky našlapanější děj. Z tohoto pohledu se tedy cítím tvůrci trošku podveden. Tento snímek je kompletně celý vybudován na efekt. Akce je hodně a velmi pěkně se na ni kouká. Opravdu těžce testosteronová nálož. Ženám se film zcela jistě nezavděčí, pokud nejsou totálně drbnuté. Na závěr je snad třeba zmínit velmi zajímavý výběr písní. Dohromady maximálně 3 *. Žádný zázrak se nekonal. Film na jedno použití. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Něco takového by asi chtěl točit Uwe Boll, ale nikdy to nedokáže. Koulervoucí videoherní akce, kde Henry postupně expí od tutorialu, přes první objectivy až po finální boss fight. Na plnohodnotný filmový zážitek to povyšuje hlavně GENIÁLNÍ Sharlto Copley, jehož každá šílená reinkarnace trumfuje tu předchozí. Britský plukovník a jeho hlášky á la "You can hear them, but you can't shoot them. You can probably grenade them. Drop an egg down there, laddie." jsou naprosto smrtící. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $2milióny║Tržby USA $9,252,038║Tržby Celosvetovo $16,810,562▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,383,178║ Tržby za predaj DVD v USA $2,027,778║ určite zaujímavý akčný úlet a dá sa povedať aj taký nový prírastok v danom štýle, má to šmrnc a primeranú odľahčenosť, podarený prírastok snímaný z pohľadu hlavnej postavy, nepočítam filmový Doom ten bol nezvládnutý /videl v kine: 60%/ ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Čistá palba zaníceného fanouška pokleslosti, který jde za ultimátními fyzickými zážitky s razancí sovětského buldozeru. Ta tvůrčí tvrdohlavost je obdivuhodná, ale dramaturgicky dost chabá, protože okolo šedesáté minuty to začne drhnout. Rozběsněný závěr ale herní koncept nakopává (doslova) do výšin (arkádové skoky included) a otáčky do červených. Progresivní žánrová odbočka, bohužel do slepé uličky. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (28)

  • Pre vytvorenie vizuálnych efektov vo filme bol použitý aj opensource software Blender. (ČSFD)
  • K zaplacení filmu využili tvůrci i crowdfundingový portál Indiegogo.com, pomocí kterého vybrali přes 250 000 dolarů, tedy více než 10 % z celého rozpočtu, který činil 2 000 000 dolarů. (Miro_CZ)

Související novinky

Bob Odenkirk vyrazí do akce

Bob Odenkirk vyrazí do akce

22.09.2019

Když si představíte herce Boba Odenkirka neboli Saula z Breaking Bad, akční hrdina je asi to poslední, co by vás napadlo. Nicméně hvězda seriálu Volejte Saulovi se teď rozhodla významně rozšířit svůj… (více)

Co chystá režisér Hardcore Henry?

Co chystá režisér Hardcore Henry?

03.09.2018

Režisér Ilja Najšuller, který si fanoušky poprvé získal drsným akčním klipem k písni Bad Motherfucker, rozhodně nepatří k tvůrcům, kteří by se rádi drželi zajetých postupů. Jeho filmový debut… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Producenti Hardcore Henryho zvedají laťku

Producenti Hardcore Henryho zvedají laťku

02.09.2016

Unikátní akčňák Hardcore Henry potěšil spoustu žánrových fanoušků, bohužel ale vydělal jen 14 milionů dolarů. Takže průšvih? Z globálního hlediska rozhodně, producenti ale za šílenou řežbu z pohledu… (více)

Reklama

Reklama