Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý nemecký počítačový mág Benjamin (Tom Schilling) je tak trochu outsider. Vo virtuálnom svete sa zoznámi s charizmatickým Maxom (Elyas M'Barek) a jeho priateľmi Stephanom (Wotan Wilke Möhring) a paranoidným Paulom Makesom (Antoine Monot Jr.). Tí Benjamina pozvú, aby sa pripojil k  hackerskej skupine, ktorá sa chce zviditeľniť na svetovej scéne. Pôvodne malo ísť o neškodnú zábavu, ktorá im všetkým vylepší profily. Chvíľu to vyzerá, že všetko je v poriadku, dokonca sa Benjaminovi darí zoznamovať sa s atraktívnou Marie (Hannah Herzsprung). Potom sa však čosi pokazí, skupina sa dostane do hľadáčiku polície, na čele s detektívkou Hanne Lindberg (Trine Dyrholm). Z Benjamina sa z noci na deň stane jeden z najhľadanejších hackerov na svete... (Martyska)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (133)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo bohužel zklamání vzhledem k velmi vysokému hodnocení tady na čsfd. Hackerské filmy asi nejsou zrovna můj šálek čaje a po většinu času jsem čekala na nějaký vyložený boom. Věřím, že spoustě lidem se to asi líbí kvůli dynamičnosti, ale ač tohle téma hodně obdivuji, ve filmovém zrpacování mi nic moc neříká. Hýbat se to podle mě začalo až na samotném konci, kde jsem dostala hned několik twistů, které ale byly slušnou vykrádačkou starších nejmenovaných amerických filmů. Řemeslně je to na Německo opravdu obstojné, ale herecky spíš nesympatické. Bohužel nejsem člověk, kterého byste tímto tématem vystřelili z bot a tak moc ani nemůžu soudit. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nečekaná pecka a dost možná nejlepší film z Německa i nejlepší film týkající se Hackerství. Velmi zajímavé story podpořené inteligentními dialogy a solidními mladými herci nás uvádí do světa cyber kriminality velmi svižnou a poutavou formou. Znázornění internetové komunikace je podáno temně a vizuálně podmanivě, rivalita mezi hackery je velmi competentní a potěší i příjemné zvraty v průběhu děje, kde ten závěrečný je vrcholný mindfuck a jedna z největších vyjebávek s divákem, co jsem kdy viděl. Krásný výlet do zákoutí Dark netu. 85% ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Tvůrce mého vůbec nejoblíbenějšího seriálu zpracoval ještě pár let před ním výborný thriller o tématu, které se na poli filmu ani televize stále ještě příliš nevyskytuje a už jen proto si mě Odar zaháčkoval hned v prvních minutách. Nepotěšila mě jen přítomnost sympaťáka M’Bareka a několika herců z již zmíněného Darku, ale hlavně konec, u kterého do poslední chvíle netušíte, zda vše opravdu tak dopadne. [viděno na Netflixu 18.7.2021] ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

Tohle je kulervoucí hackerská jízda s profláklýma ksichtama od sousedů ze západu. Šlape to od začátku do konce, atmosféra parádní, super hudba a ten konec je prostě top. Je vidět že tyhle technologie prostě nikdy bezpečné nebudou a vždycky se najde nějaký individum, který přijde na to, jak obchcat zabezpečovací systémy a není to zas takovej problém. Musí na to být správně vychcaná hlavička a sociální vrstva co nejnižší. Možnosti jsou neomezené a drzost nesmí mít žádné hranice. Elyas s Wotanem a Tomem si pěkně zařádili a ukázali s noblesou všem, jak se to dělá. Jeden má strach po shlédnutí rozkliknout aji Seznam. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Slušne natočený film z Nemecka. Príbeh však neobsahuje dostatočný počet prekvapivých alebo nečakaných momentov. Hlavne som bol prekvapený, že ako jednoducho vyriešili chytenie pána „MrX“. PS.: E. M´Barek opäť hrá svoju obľúbenú postavu, alias Zeki Müllera z „F.J.G.“. Osobné hodnotenie: 75% (***) ()

Galerie (35)

Zajímavosti (4)

  • Název filmu Who am I odkazuje také na UN*Xový program (whoami), který je ve filmu několikrát použit. Tento program slouží pro zjištění identifikace právě probíhající session (zjednodušeně: vypíše jméno uživatele). (maxXxic)
  • Filmovanie snímky prebiehalo vo viacerých miestach v Nemecku, predovšetkým v mestách Berlín a Rostock. (MikaelSVK)
  • Písnička, která hraje v 11. minutě, je „Love Me Hate Kiss Me Kill Me“ od Fukkk Offf. Ve 40. minutě hraje „Rave Is King“ od Fukkk Offf. V 51. minutě pak hraje „XTC“ od Boys Noize. (Duoscop)

Reklama

Reklama