foto

Hannah Herzsprung

  • nar. 7.9.1981 (39 let)
    Hamburk, Hamburg, Západní Německo

Biografie

Dcera populárního herce Berndta Herzsprunga byla v roce 2007 vyhlášena na festivalu v Hamptonu jednou z vycházejících hereckých hvězd. Před kamerou se objevovala od dětských let, účinkovala v řadě TV seriálů. U nás jsme ji mohli vidět například v dramatu Čtyři minuty (2006) v režii Chrise Klause, nejnověji pak ve vysoce ceněném válečném romantickém dramatu Předčítač režiséra Stephena Daldryho a ve zcela novém filmu Baader Meinhof Komplex. Ve svém dalším filmu, německé komedii Lila, Lila, ztvárnila hlavní roli společně s populárním kolegou Danielem Brűhlem. Nedávno hrála hlavní roli v šestidílném televizním seriálu Weissensee (2010) a čeká ji hlavní role ve sci-fi 2016: Das Ende Nacht (2011).

Zdroj: Bontonfilm

Herecká filmografie

Filmy

2020 Der Boandlkramer und die ewige Liebe
2019 Zlatíčka
2018 Everything Is Wonderful
Mackie Messer - Žebrácký film Bertolda Brechta
Nevystupuj!
2017 Verräter - Tod am Meer (TV film)
2016 Die Blumen von gestern
2015 Rivalové navždy - bitva o tenisky (TV film)
Traumfrauen
2014 Milované sestry
Who am I - žádný systém není bezpečný
2013 Der Geschmack von Apfelkernen
2012 Ludvík II. Bavorský
Ochránce
Wie zwischen Himmel und Erde
2011 Výheň
2010 Habermannův mlýn
2009 Lila, Lila
Pink
Vize - Život Hildegardy z Bingenu
Wickie und die starken Männer
2008 1. Mai - Helden bei der Arbeit
10 Sekunden
Der Baader Meinhof Komplex
Liesl Karlstadt und Karl Valentin (TV film)
Předčítač
Werther (TV film)
2007 Minor Films - Kurzfilme der Münchner Filmwerkstatt aus den Jahren 2003 bis 2007
2006 Das wahre Leben
Čtyři minuty
2005 Emilia - Die zweite Chance (TV film)
In einem anderen Leben (TV film)
Solo
2004 Penelation Show, The
The Love I Stole
2003 Smrtelné vydírání (TV film)
1998 Ein Fleisch und Blut (TV film)

TV seriály

2018 Berlínští psi (TV seriál)
2017 Babylon Berlín (TV seriál)
Epizoda 7 (S02E07)
Epizoda 6 (S02E06)
Epizoda 4 (S02E04)
další epizody (7)
2013 Jezero Weissensee (TV seriál)
Liebe ist stärker als der Tod (S02E04)
Julia (S02E03)
Die Rückkehr (S02E02)
další epizody (4)
2011 H+ (TV seriál)
2010 Jezero Weissensee (TV seriál)
Am Ende des Tages (S01E06)
Das Konzert (S01E05)
Eine alte Leidenschaft (S01E04)
další epizody (6)
2008 Donna Leonová (TV seriál)
Temná hodinka Benátské republiky (E13)
2006 Das Duo (TV seriál)
Man lebt nur zweimal (E12)
2004 18 - Allein unter Mädchen (TV seriál)
V podezření (TV seriál)
Nejlepší přátelé (E04)
2003 Speciální tým Kolín (TV seriál)
2002 Zwei Profis (TV seriál)
Zvláštní jednotka, Lipsko (TV seriál)
Verliebt in einen Lehrer (S03E04)
1995 Aus heiterem Himmel (TV seriál)
1994 Ve jménu zákona (TV seriál)
1978 SOKO München (TV seriál)

Dokumentární

2010 Aghet - ein Völkermord (TV film)
2008 Anna Letenská: Komička a nacisté (TV film)

Host

TV pořady

2008 Evropské filmové ceny 2008 (TV pořad)
1999 Volle Kanne (TV pořad)
1979 NDR Talk Show (TV pořad)

Fanoušci tvůrce