foto

Tom Schilling

  • nar. 10.2.1982 (38 let)
    Berlín, Německo

Biografie

Je jedním z nejvíce talentovaných mladých herců v Německu, ve věku 12 let byl oslovený režisérem Thomasem Heisem a zahrál si v divadelní hře "IM SCHLAGSCHATTEN DES MONDES" Berlínského spolku. V příštích čtyřech letech si Tom zahrál i jiné role. Werner Schroeter ho obsadil do "MONISEUR VERDOUX," Carmen Maja Antoni v "INGWERTOPF", Andrea Sarti v "ŽIVOT GALILEŮV" a Stephan Lose ve snímku "PRINZ VON HOMBURG".

V roce 1999, Toma Schillinga čekal nakonec jeho televizní debut jako chuligán Tucky v seriálu Bena Verbongse "TATORT - KINDER DER GEWALT". Film Friedemanna Frommse "ZEMĚ HOJNOSTI" (1999) znamenal pro Toma první fimovou roli, která zvrátila jeho kariéru, role Janosche Schwarze - za tu byl oceňen Bavorskou filmovou cenou pro nejlepšího mladého herce - ve snímku Hanse-Christiana Schmida, "CRAZY" (2000) zaznamenal úspěch po boku Roberta Stadlobera a Julie Hummer.

Roku 2000 byl Brigitte Muellerovou obsazen do dramatu "DER HIMMEL KANN WARTEN", po němž následuje "TATORT - TOT BIST DU!", "WEIL ICH GUT BIN" a "HERZ ÜBER KOPF" (všechno 2001), v němž si Schilling opět zahraje s Julií Hummer. "VERSCHWENDE DEINE JUGEND" (2003), poté následovala role v "AGNES A JEJÍ BRATŘI", "NAPOLA", a "EGOSHOOTER" (všechno 2004), "DVOJÍ NEPŘÍTEL" (2005) a "ELEMENTÁRNÍ ČÁSTICE "(2006).

Robert "Bobek27" Mrzena

Herecká filmografie

Filmy

2019 Brecht (TV film)
Die Goldfische
Lara
TKKG
2018 Nikdy neodvracej zrak
2016 Na rovinu (TV film)
Teroristé hákového kříže: Oběti - Nezapomeňte na mě (TV film)
2015 Dáma ve zlatém
Tod den Hippies!! Es lebe der Punk!
2014 Posthumous
Suite Française
Who am I - žádný systém není bezpečný
2013 Hai Alarm am Müggelsee
Válečná generace (TV film)
Woyzeck (TV film)
2012 Ludvík II. Bavorský
Sakra, kluku!
2011 Místo činu: Kolín - Křížení (TV film)
Polizeiruf 110 - Die verlorene Tochter (TV film)
2010 Ich, Ringo und das Tor zur Welt (TV film)
Sněhová bouře (TV film)
Tatort - Am Ende des Tages (TV film)
2009 Bloch - Tod eines Freundes (TV film)
Mein Kampf
Zarte Parasiten
2008 Baader Meinhof Komplex
Mordgeständnis (TV film)
Neben der Spur
Robert Zimmermann žasne nad láskou
Tatort - Der frühe Abschied (TV film)
2007 Einfache Leute (TV film)
Pornorama
Proč muži neposlouchají a ženy neumí číst v mapách
2006 Dvojí nepřítel
Elementární částice
Schwarze Schafe
Wigald
2005 Tatort - Wo ist Max Gravert? (TV film)
2004 Agnes a jeho bratři
Egoshooter
Kurz - Der Film (studentský film)
Napola: Hitlerova elita
2003 Ztrácej svoje mládí
2002 Fetisch
Mehmet
Schlüsselkinder
Weil ich gut bin! (TV film)
2001 Herz über Kopf
Tatort - Tot bist du! (TV film)
2000 Crazy
Der Himmel kann warten
1999 Tatort - Kinder der Gewalt (TV film)
Země hojnosti
1988 Stunde der Wahrheit (TV film)

TV seriály

2017 Pod jedním nebem (TV seriál)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
Epizoda 1 (E01)
2013 Hotel Adlon (TV seriál)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
2007 KDD - Kriminaldauerdienst (TV seriál)
2002 Bloch (TV seriál)
1994 Ahoj, strejdo doktore! (TV seriál)
1971 Volejte policii 110 (TV seriál)

Dokumentární

2019 Homs und ich - vyp.
2005 Die Letzte Schlacht (TV film)
Videotagbuch von Dennis Gansel

Host

TV pořady

2013 Deutscher Filmpreis 2013 (TV pořad)
2004 Zibb (TV pořad)
1999 TV total (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(41)