Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý nemecký počítačový mág Benjamin (Tom Schilling) je tak trochu outsider. Vo virtuálnom svete sa zoznámi s charizmatickým Maxom (Elyas M'Barek) a jeho priateľmi Stephanom (Wotan Wilke Möhring) a paranoidným Paulom Makesom (Antoine Monot Jr.). Tí Benjamina pozvú, aby sa pripojil k  hackerskej skupine, ktorá sa chce zviditeľniť na svetovej scéne. Pôvodne malo ísť o neškodnú zábavu, ktorá im všetkým vylepší profily. Chvíľu to vyzerá, že všetko je v poriadku, dokonca sa Benjaminovi darí zoznamovať sa s atraktívnou Marie (Hannah Herzsprung). Potom sa však čosi pokazí, skupina sa dostane do hľadáčiku polície, na čele s detektívkou Hanne Lindberg (Trine Dyrholm). Z Benjamina sa z noci na deň stane jeden z najhľadanejších hackerov na svete... (Martyska)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (132)

Zaplo05 

všechny recenze uživatele

Asi poprvé jsem viděl film na hackerské téma, který mě neustále držel v napětí po celou dobu trvání! Úžasné a ještě německé - jako by tomu ona právě němčina dávala tvrdost a důležitost celé myšlenky filmu - No System Is Safe. Naprosto silný příběh, který Vás doslova přilepí k jedničkám a nulám počítačového světa. Ale tenhle film je jasná jednička! PS: počkejte si na konec :-) ()

TomStrom 

všechny recenze uživatele

To se zas jednou projevil německý cit pro film v plné kráse, jen co je pravda. Nevím, co je na tom horší, jestli celé to totálně umělé působení, účinkem se totálně míjející snaha být cool nebo snad překombinovaný scénář. Ale ne, už asi vím - vysoká míra realističnosti - jako například, že Berlín je taková jedna větší vesnice, kde hlavní hrdina tu samou holku potká kdekoli, kam vyrazí zachlastat, setkání dvou hackerských es na veřejně prospěšných pracích, nebo totální žánrová chuťovka, kdy první hackingová akce toho pablba v hlavní roli obnáší odpojit se u cílového počítače z jedné wifi sítě a připojit se manuálně na jinou - to jsem málem spadl z křesla. Zřejmě do Německa nedávno dorazili i nějací přičmoudlí scénáristé a odborníci na hacking. No, jen tak dál, soudruzi, příště bych poprosil třeba nějaké ambiciózní scifi. ()

Reklama

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Myslím, že u Who am I opravdu není vůbec co řešit. Jasných pět hvězdiček bez mrknutí oka. Jeden z nejlepších filmů, které jsem kdy viděla! Už od začátku je příběh dokonale napínavý, a čím víc se Benjaminův příběh odkrývá, tím nadšenější jsem z filmu byla. Málo kdy se mi stává, že bych se na film nechtěla dodívat jenom proto, že při dalším shlédnutí přijdu téměř o všechny "kouzla", které film nabízí ... Je sice pravda, že jsem přece jenom na pár mušek narazila, ale ani jedna z nich není natolik závažná, abych se jí musela zabývat. Znovu bych ráda vypíchla úchvatného Toma Schillinga, který byl ve své roli naprosto neskutečný, stejně jako Elyas M'Barek, který dokázal, že umí i hrát i vážnější role než slaďoušky v teenagerovských komediích a romantických filmech. Za závěr bych nejraději přidala ještě dalších pět hvězdiček a mám pocit, že nepotrvá dlouho, a Who am I se ocitne v mé top desítce nejlepších filmů. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Tyhle pokusy o rozbití obrazu na malé kousky, které zpřeházíte dějově, časově a dle linie lži, jsou velice působivé, ale je dobré, když to má přirozený běh, nikoliv dějovou křeč. Navíc atmosféra navozená němčinou je též nepříliš příznivá vůči počtu hvězdiček. Jako člověk, co dřív měl k hackování trochu blíže, se ještě musím pousmát nad "metodikou" hackování. Na druhou stranu pěkně zobrazily tunely / metro v systému. Tichý nadprůměr. 66 % ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Nádhera. Provázanost děje, příběh vyprávěný jakože jsem totálně v prdeli, kombinovaný s vizuálními úniky do PC worldu, dokonale prošpikovaný osvětlením pozadí, a zároveň to vše tak lehoulince zamotaný že to ani trošku nesere, v hlavních rolích sympaťáci a nakonec totální překvápko zakončený překvapivým vyvrcholením.. Fak, nečekaně dobrej nářez, top film vo hakerství a navíc mě to fak bavilo. Tzn Paráda. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (4)

  • Název filmu Who am I odkazuje také na UN*Xový program (whoami), který je ve filmu několikrát použit. Tento program slouží pro zjištění identifikace právě probíhající session (zjednodušeně: vypíše jméno uživatele). (maxXxic)
  • Písnička, která hraje v 11. minutě, je „Love Me Hate Kiss Me Kill Me“ od Fukkk Offf. Ve 40. minutě hraje „Rave Is King“ od Fukkk Offf. V 51. minutě pak hraje „XTC“ od Boys Noize. (Duoscop)
  • Filmovanie snímky prebiehalo vo viacerých miestach v Nemecku, predovšetkým v mestách Berlín a Rostock. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama