Reklama

Reklama

Když se bývalý příslušník námořní pěchoty Gabriel Drummer (Shia LaBeouf) vrátí domů z Afghánistánu, zjistí, že místo, které kdysi nazýval domovem, není o mnoho lepší než bitevní pole, na nichž bojoval v daleké cizině. Spolu se svým nejlepším přítelem se v zoufalství vydává hledat syna a manželku, kteří se mu dávno odcizili. Při pátrání dvojice mužů narazí na muže, který má důležité informace o Drummerově rodině... (mac000)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (32)

misterz 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku síce trocha chaotické, no čoskoro sa v tom spletitom deji utkanom z troch dejových línií dalo veľmi ľahko orientovať. Stačilo sledovať, kedy majú tí dvaja bradu a kedy nie. To je celé. A aby nebol niekto na pochybách, záver všetko krásne vysvetlí. Z tohto pohľadu teda oceňujem hlavne zaujímavo a nápadito konštruovaný dej. Príbeh ako taký ma však moc nebral - ide o klasickú šablónu účinku vojny na vojakov len s prímesou osobnej zrady, ktorá je však v tomto prípade aspoň melodramaticky vyhrotená do maximálne nepríjemných dôsledkov. Na slabší nadpriemer to preto stačí. 70/100 ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Film má hodně zmatený začátek, což nezkušenému divákovi může přinést menší šok, nicméně zhruba od poloviny už je celkem jasné jak se snímek bude odvíjet dále. Je velká škoda, že film nenasadil takovýto přístup hned od začátku, jelikož právě druhá polovina se zdrcující imaginární dějovou rovinou aspiruje na jednu z nejoriginálnějších, na čemž má lví podíl v mých očích již plně rehabilitovaný Shia LaBeouf. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Docela o ničem. Shia Labeouf nehraje vyloženě zle, ale film se neskutečně táhne a nemá čím strhnout pozornost. Jai Courtney i Gary Oldman zde příliš prostoru nemají, akce jen jedna a velmi krátká, napětí nula. Nesedlo mi to vůbec. Zaujme jen posledních 5 minut a poslední tři věty. Raději hloupé, ale zábavné filmy než pomalé, nudné a ještě k tomu depresivní.35% ()

Bartex 

všechny recenze uživatele

Dávám 4* asi jen proto, že jsem čekal něco trochu jiného... Že jsem chtěl něco jiného. (Teď, když to píšu mi dochází, že to změním na 5...) Pozvolné? Určitě ano! Nudné? Může to tak někdo vnímat. Mohlo to být údernější a být tam více akce? Určitě mohlo. Ale ptám se, působilo by to potom tak, jak to působilo a působit mělo? Určitě ne. Rozhodně to není film pro každého. A zpočátku jsem myslel, že ani pro mě. Opak je pravdou. A je ten film pro Vás? Na to musíte přijít sami. A Shia LaBeouf to zahrál, troufnu si říct, mistrně. Věřil jsem mu úplně všechno. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

„… DO YOU LIKE CARROTS, DICK? WELL, IT DEPENDS ON SIZE. SOMETIMES IT REALLY HURTS!“ Tohle mělo samozřejmě s filmem společného asi tolik jako pokles populace tapírů v jihovýchodní Asii s vulkanickou aktivitou na Islandu. Jen jsem se zatoužil vyrovnat všem těm hustým polyglokotským entitám, co na česko – maďarské homobázi do každého druhého výblitku perou s jakýmkoliv shrnutím nesouvisející a z kontextu vytržené bonbonmoty ve velké britštině jen proto, aby se veřejně pochlubili, že jsou v ultimativním rychlokurzu Speak English or die už u druhé lekce a hravě tak zvládají ustálená idiotmata jako například „IT IS ORANGE. ORANGE IS ORANGE. MR. PROKOP LIKES FRUITS AND COLORS TOO!“ No WOW jaxviňa! Ale přistupme konečně k rozboru díla. Takže 我吃了狗! Nebojte se, to byl jen takový vtípek pro úvodní odlehčení tak závažného tématu, já psy normálně nejím. Ve snímku Muž – Mentální retardér se toporný tranzistor Šejla La Blaf Transformoval do role vypatlané marinády, vracející se z jednoznačně spravedlivé obrany světového míru v Afgánistánu. (Kdy už jenom američtí soudruzi osvobodí tu Zeměplacku od Jemenu a Bangladéše, ať můžu konečně v klidu spát?!). Je jako vždy nesmírně přesvědčivý, avšak kdyby do hlavní role obsadili neholenou Šer, myslím, že by to na působivém výkonu hlavního hrdiny nikterak neubralo. Příběh to má velmi záživný až strhující, obzvláště pokud u toho ručně počítáte fraktály, řešíte kvantové rovnice nebo prostě jen tak fetujete. A jedna relativně originální pointa o premenstruačním syndromu ubohého dobrovolného žoldáka emoce a hvězdy rozhodně nedělá. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (5)

  • Na Britských ostrovoch film zarobil sedem libier za jeden predaný lístok. Bol pustený iba raz, v jednom kine Reel Cinema v Burnley. (kacer4)
  • Film se natáčel pouhých 28 dní v Louisianě a Californii. (Gary)

Reklama

Reklama