foto

Jose Pablo Cantillo

  • nar. 30.3.1979 (40 let)
    Marshfield, Wisconsin, USA

Biografie

Americký herec hispánského původu se narodil 30. března 1979. Vyrůstal v městečku Terre Haute (cca 50 tisíc obyvatel) ve státě Indiana. Tam také chodil na střední a později na vysokou školu. Během středoškolských studií hrál na velice slušné úrovni tenis a byl členem družstva, které skončilo až jako poražený finalista celostátní soutěže. V roce 2002 úspěšně dokončil vysokoškolská studia v oboru finance a marketing.

Poté se již plně začal věnovat hraní, nejprve v New Yorku (s hereckou průpravou v Atlantic Theater Company a Barrow Group Schools) a od roku 2003 v Kalifornii. Začínal malými rolemi v televizních seriálech, první byla i v u nás vysílané sérii ZÁKON A POŘÁDEK. Následovala KRIMINÁLKA MIAMI, PLASTICKÁ CHIRURGIE S.R.O. nebo SBĚRATELÉ KOSTÍ. Výrazněji na sebe upozornil až ve filmu ZASTAV A NEPŘEŽIJEŠ (2006) - "padouch" Verona a o rok později jako policejní důstojník Gutierrez ve snímku DISTURBIA.

S ženou Kristi a dcerkou žije v těsném sousedství Los Angeles ve městě Santa Clarita, které jim prý připomíná Cantillovo rodné Terre Haute.

Kamil "rawboy" Potok

Herecká filmografie

Filmy

2018 El Chicano
2017 Zygote
2015 Chappie
Man Down
Tales of Halloween
V mysli vraha
2014 Tom Holland's Twisted Tales
2013 Elysium
2012 VysokáSexyBlond (TV film)
2011 No Rest for the Wicked: A Basil & Moebius Adventure
2009 Krvavé ulice
Virtuality (TV film)
2008 Červený pás
2007 Disturbia
Po sexu
Zametač stop
2006 Bondage
Zastav a nepřežiješ
2004 Manchurianský kandidát

TV seriály

2019 Zelenáč (TV seriál)
Caught Stealing (S01E13)
2018 Poslední loď (TV seriál)
Čest (S05E08)
My jsme krev (S05E07)
Výsadek (S05E06)
další epizody (4)
2017 Posedlý pomstou (TV seriál)
I Surrender (S01E10)
Gone (S01E09)
Leah (S01E08)
další epizody (8)
2016 Satan přichází (TV seriál)
Sedm pohrom (E05)
2015 Constantine (TV seriál)
The Saint of Last Resorts: Part 2 (E09)
2014 Constantine (TV seriál)
The Saint of Last Resorts (E08)
Rush (TV seriál)
We Are Family (E04)
2013 Živí mrtví (TV seriál)
Přítěž (S04E07)
Živá návnada (S04E06)
Vítejte v katakombách (S03E16)
další epizody (9)
2012 Řeka (TV seriál)
Doctor Emmet Cole (E06)
Peaches (E05)
Šestej smysl (TV seriál)
Voodoo Undo (E12)
Živí mrtví (TV seriál)
Zrozeni k bolesti (S03E08)
Když mrtví klepou na dveře (S03E07)
Stačí jen říct (S03E05)
další epizody (4)
2010 Lone Star (TV seriál)
Dark Blue (TV seriál)
Shelter of the Beast (S02E03)
Sestra Hawthornová (TV seriál)
No Excuses (S02E01)
Zákon gangu (TV seriál)
Znovu doma (S03E12)
Mléko (S03E11)
Pravda (S03E10)
další epizody (9)
2009 Anatomie lži (TV seriál)
Dobrý odhad (S02E09)
2008 Můj přítel Monk (TV seriál)
Pan Monk je na útěku 2/2 (S06E16)
Policejní odznak (TV seriál)
Animal Control (S07E06)
Genocide (S07E04)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Teorie všeho (S08E15)
2006 Policejní vyjednavači (TV seriál)
Sběratelé kostí (TV seriál)
Žena v zahradě (S01E13)
2005 Plastická chirurgie s. r. o. (TV seriál)
Kiki (S03E02)
Kriminálka Miami (TV seriál)
Na jednu noc (S03E14)
2004 Lékařské záhady (TV seriál)
Pohotovost (TV seriál)
Ray ví, jak na to (S11E05)
2003 Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
Žena na obtíž (S02E11)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Rotten (S04E13)
2001 Drzá Jordan (TV seriál)

Dokumentární

2015 The Walkers Among Us

Host

TV pořady

2019 Technické vymoženosti (TV pořad)
2011 Talking Dead (TV pořad)

Producentská filmografie

TV pořady

2019 Technické vymoženosti (TV pořad)