Reklama

Reklama

Epizody(6)

Zoo bez mříží a se šťastnými zvířecími obyvateli. Utopie nepoučitelného snílka, která se v roce 1930 změnila ve skutečnost... George Mottershead není příliš úspěšný muž. Bydlí v bytě nad obchodem svého otce Alberta s manželkou Lizzií a dvěma dcerami – dospívající Muriel a malou June. Po bojích první světové války, ve kterých zahynul jeho bratr, trpí George posttraumatickou stresovou poruchou. Válečná zkušenost ho naučila soucítit s každým živým tvorem a jeho rodina jen bezmocně přihlíží, když se do malého domku nastěhují papoušek, opice a později dokonce velbloud, které George zachránil před smrtí hladem či surovým zacházením cirkusáků. Cestou na sraz válečných veteránů narazí George náhodou na nádherné, leč zpustlé venkovské sídlo – Oakfield House. Dům a rozsáhlé pozemky by byly pro rodinu a rozrůstající se zvířenu ideální. Jak to však zaonačit, když Mottersheadovi nemají ani libru?

Šestidílný britský seriál je inspirován skutečnými událostmi a osobou George Mottersheada, jehož plán postavit „zoo bez mříží" byl ve své době revoluční a obtížně prosaditelný. Chesterská zoo, založená roku 1931, stále existuje. Je považována za nejkrásnější zoo Velké Británie a v mezinárodních žebříčcích se pravidelně umisťuje mezi deseti nejlepšími zoologickými zahradami světa. (Česká televize)

(více)

Videa (7)

Z natáčení 6 - Honor Kneafsey, Anne Reid, Jim Clubb, Jessica Ransom, Hugh Skinner, Amelia Clarkson, Ralf Little, Faye Brookes
Z natáčení 6 - Honor Kneafsey (herečka), Anne Reid (herečka), Jim Clubb , Jessica Ransom (herečka), Hugh Skinner (herec), Amelia Clarkson (herečka), Ralf Little (herec), Faye Brookes (herečka)
D: angličtina
03:00
Z natáčení 5 - Robert McKillop, Celia Imrie, Mike Gunn, Jim Clubb, Ralf Little, Amelia Clarkson, Faye Brookes, Alice Orr-Ewing, Sophia Myles
Z natáčení 5 - Robert McKillop (režisér), Celia Imrie (herečka), Mike Gunn , Jim Clubb , Ralf Little (herec), Amelia Clarkson (herečka), Faye Brookes (herečka), Alice Orr-Ewing (herečka), Sophia Myles (herečka)
D: angličtina
03:30
Z natáčení 4 - Ralf Little, Lee Ingleby, Jessica Ransom, Hugh Skinner
Z natáčení 4 - Ralf Little (herec), Lee Ingleby (herec), Jessica Ransom (herečka), Hugh Skinner (herec)
D: angličtina
03:13
Z natáčení 3 - Lee Ingleby, Andy De Emmony, Amelia Clarkson, Honor Kneafsey, Jim Clubb, Marcus Wilson, Ralf Little
Z natáčení 3 - Lee Ingleby (herec), Andy De Emmony (režisér), Amelia Clarkson (herečka), Honor Kneafsey (herečka), Jim Clubb , Marcus Wilson (producent), Ralf Little (herec)
D: angličtina
03:16
Z natáčení 2 - Lee Ingleby, Liz White, Peter Wight, Jason Done, Marcus Wilson
Z natáčení 2 - Lee Ingleby (herec), Liz White (herečka), Peter Wight (herec), Jason Done (herec), Marcus Wilson (producent)
D: angličtina
03:04
Z natáčení 1 - Ralf Little, Lee Ingleby, Anne Reid
Z natáčení 1 - Ralf Little (herec), Lee Ingleby (herec), Anne Reid (herečka)
D: angličtina
03:05

Reklama

Reklama