Reklama

Reklama

Devátý život Louise Draxe

  • Kanada The 9th Life of Louis Drax (více)
Trailer 3

Devítiletý Louis Drax jako zázrakem přežije téměř smrtelný pád. Psycholog Allan Pascal se snaží odkrýt podivné okolnosti chlapcovy nehody. Zároveň čelí zvláštním, temným náhodám, které sužují jeho život. Čím dál víc je vtahován do spleti záhad na hranici reality a fantazie... (Bioscop)

Videa (20)

Trailer 3

Recenze (93)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Možná do určité míry předvídatelný, leč především nadmíru křehký a intimní příběh, balancující na rozhraní snové fantazie a tvrdé reality. Introvertní a přece vstřícný ... plachý a upřímný jako zpověď dítěte - a jeho devíti životů ... proměnlivý jako stín, který je ve svých nekonečných podobách závislý na běhu času a náladě dní. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Dost mě štve, že se francouzský hororový řezník Alex Aja, na jehož filmy jsme se před deseti lety třásli jako nadržené stepní kozy, úchýlil k točení filmů, na jejichž samotnou existenci v době mezi kino premiérou a vydáním na BluRay zcela zapomenu. Louise Drax mě prostě nijak moc nelákal a nemastný, neslaný film to nakonec vskutku je. I když se zde Aja o něco zajímavého snaží, jde mu to o poznání hůř, než když nechával masakrovat americkou rodinku zdegenerovanými hornickými kanibaly. Největší průser je, že rozuzlení je jasné zhruba ve třicáté minutě, ale scénář jej jako překvapivý twist předkládá zhruba v minutě sté. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Na začátku mi řeknou, že doktor Pascal se něčím zabývá a je v tom fakt dobrej. A až na konci ho napadne, že by to něco mohl použít i na Louise...? Podobnou pitomost ve vyprávění příběhu jsem dlouho neviděl. Dál mě mrzí větší nevyužití Sáry (o to bych se býval rád postaral já) a Draxe. O zajímavost jeho postavy ležící v prázdným špitálu se zas měli postarat pánové s tužkou v ruce. Takhle totiž jakoby v kómatu nebyl ani tak ten malý kluk, jako spíš celý film. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Alexandre Aja je moc dobrý režisér na to, aby natočil úplnou ptákovinu. Technicky má filmy skvěle zvládnuté, ale nemůžu si pomoct, tady to bylo žánrově tak nějak překombinované. Jako kdyby chtěl napodobit filmy Guillerma del Tora, ale neměl jeho hravost. Hra s postavami ale dovede překvapit i díky výběru herců. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Poměrně zajímavá kombinace žánrů a atmosfér, se kterými v rámci jednoho filmu Alexandre Aja pracuje. Docela chápu, že ne všem tahle podívaná sedne, nicméně i přes značné nedostatky nemůžu říct, že bych byl z filmu zklamán. Devátý život Louise Draxe je totiž natolik podivný a zvláštní, že jsem si ho užil a ani na moment se nenudil. [65%] ()

Galerie (64)

Zajímavosti (2)

  • Když Jamie Dornan a Sarah Gadon měli natočit svůj první polibek, Jamie trpěl střevní chřipkou a Sarah měla zase angínu. Oba se nakonec rozhodli, že scénu natočí, a dokonce jeden druhého ještě víc nenakazili. (ČSFD)
  • Verzi filmu připravoval i režisér a scénárista Anthony Minghella, který ale zemřel v roce 2008, týden po odstranění nádoru v krku na mandlích. K jeho práci se vrátil syn Max a dokončil scénář pro film. (mrborn2lose)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno