foto

Max Minghella

  • nar. 16.9.1985 (32 let)
    Hampstead, Londýn, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Celým jménem Max Giorgio Choa Minghella je synem Oscarem oceněného režiséra Anthonyho Minghella a tanečnice Carolyn Choa. Jeho otec má italské předky, jeho matka narozená v Hong Kongu má čínský a skotský původ. Dostalo se mu vzdělání na dvou soukromých školách - University College School v Anglii a potom navštěvoval Kolumbijskou univerzitu, kterou považoval důležitější než hraní, proto na filmech pracoval jen během letních prázdnin. Říká, že prý ve škole si svůj původ nechával pro sebe, a většina lidí nevěděla, kdo je. Jeho přítelkyní je americká DJ a modelka Leigh Lezark.

Maxe k herectví inspirovalo zhlédnutí hry This is Our Youth v londýnském divadle West End. Následně opustil University College School, aby usiloval o svou hereckou kariéru, a přihlásil se do National Youth Theatre. Ačkoli se Max poprvé objevil v malé roli ve filmu svého otce COLD MOUNTAIN, jeho první profesionální role přišla s filmem BEE SEASON, kde ztvárnil syna dysfunkční židovské americké rodiny. Kritikové se o Maxovi zmínili jako o talentovaném mladém herci přinášejícím silný herecký výkon. Dále následoval politický thriller SYRIANA, kde si Max zahrál syna George Clooneyho. O rok později dostal hlavní roli v bizarní komedii ART SCHOOL CONFIDENTIAL za spoluúčasti herců Johna Malkoviche a Sophii Myles. Jeho nejnedávnějším filmem je Elvis and Annabelle, romantické drama, ve kterém se objevuje jako syn majitele pohřebního ústavu. V r. 2008 po boku herečky Rachel Weisz účinkuje ve filmu AGORA. Film je zasazen do Egypta ve 4. století.

ashqa.fi

Herecká filmografie

Filmy

2018 Hippie Hippie Shake
2016 Fluffy
2015 Into the Forest
2014 Not Safe for Work
Víkend s Alexem
2013 Rohy
Stážisti
2011 10 Years
Den zrady
Černá hodina
2010 The Social Network
2009 Agora
Něco na těch mužích je
2008 Jak se zbavit přátel a zůstat úplně sám
2007 Elvis a Anabelle
2006 Umění musí bolet
2005 Syriana
Tajná přání

TV seriály

2018 Příběh služebnice (TV seriál)
Postpartum (S02E12)
Holly (S02E11)
The Last Ceremony (S02E10)
další epizody (12)
2017 Příběh služebnice (TV seriál)
Night (S01E10)
The Bridge (S01E09)
Jezebels (S01E08)
další epizody (9)
The Mindy Project (TV seriál)
It Had to Be You (S06E10)
Danny in Real Life (S06E09)
2015 The Mindy Project (TV seriál)
The Lahiris and the Castellanos​ (S04E11)
2014 The Mindy Project (TV seriál)
Annette Castellano is My Nemesis (S03E02)
Girl Next Door (S02E21)
Indian BBW (S02E16)
další epizody (4)
2013 The Mindy Project (TV seriál)
Wedding Crushers (S02E10)

Hudební videoklipy

2013 The Killers - Shot at the Night (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

Producentská filmografie

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace