Reklama

Reklama

Devátý život Louise Draxe

  • Kanada The 9th Life of Louis Drax (více)
Trailer 3

Devítiletý Louis Drax jako zázrakem přežije téměř smrtelný pád. Psycholog Allan Pascal se snaží odkrýt podivné okolnosti chlapcovy nehody. Zároveň čelí zvláštním, temným náhodám, které sužují jeho život. Čím dál víc je vtahován do spleti záhad na hranici reality a fantazie... (Bioscop)

Videa (20)

Trailer 3

Recenze (93)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Aja dal klasickému hororu podruhé vale a stejně jako v Horns se vydal prostřednictvím žánrového slepence do temných končin lidské duše. Skládat spolu s tou devítiletou noční můrou životních pojišťoven všechny střípky do mozaiky bylo docela poutavé, škoda jen některých naivních snah, jak to divákovi zkomplikovat (povahy rodičů), či naopak ulehčit (člen posádky Daveyho Jonese a jeho historka o netopýřátku) a taky poněkud pitomě podané lovestory mezi ošetřujícím lékařem a maminkou jeho pacienta. Povaha role Sarah Gadon, její vzhled, její nasvícení v některých scénách, San Francisco.. Nechtěls lidem, Alexandre, tak trochu způsobit závrať..? ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

S Louisom mám jeden zásadnejší problém. Keď na konci všetko vyjde na povrch a postavy dostávajú zo seba emócie, tak sa na mňa nijak obzvlášť nepreniesli. Napriek tomu, že réžia je v poriadku, scenár tiež a herci sa už viac ani snažiť nemohli. Možno film nemal prejsť do takej melodramatickej roviny, akou sa nakoniec vybral a mal ostať, respektíve byť ešte mystickejším. Na pointu som vopred neprišiel, scenár je napísaný chytro a informácie dávkuje v presne vypočítanom čase. Napriek tomu ma ale celý tento puzzle výmysel výraznejšie nešokoval a neprinútil ma svojou doslovnosťou nad ním dlhšie premýšľať, ako sa to napríklad podarilo podobne ladenému Stay. Nespoilerujem, ten má úplne odlišnú pointu, ale poetika je podobná. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Naozaj film bez šťavy, kde sa tej thrillerovej zložky odhalenej na konci možno publikum ani nedočká. Prestane to totiž dovtedy pozerať, dej sa dosť vlečie. Hlavnou myšlienkou je asi tvrdenie, že aj za krásou sa môže skrývať zlo. Sľubované prekvapenie na konci je však dosť predvídateľné. Na Sarah Gadon sa dobre pozerá, ale spolu s Dornanom jej to až tak nejde, nefunguje to. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Že je to předvídatelné? Tady mi to vůbec nevadilo, protože polovinu času se rozčilujete nad tím otravným nepodarkem, co ne a ne umřít, pak vklouznete do jeho komatozních představ, se kterými si tvůrci pěkně vyhráli, no a pak... pak si dáme Deli. Pistáciovou nebo čokoládovou? Jamie Dornan nebo Aaron Paul? V obchodě vám muka volby bryskně rozsekne francouzská hůl nějakého důchodce, ale v kině? Protože nechci vyzradit absolutně nic, tak jen napíšu, že závěrečné loučení dvou osob bylo to nejhezčí a nejdojemnější, co jsem za poslední dobu viděla. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

film který by chtěl být zajímavý a mohl by být zajímavý,jen by to musel dělat jiným způsobem.Minimálně takovým,který udrží divákovu pozornost a nebude ho uspávat 3/4 stopáže.Je asi jedno,jestli je to průhledné nebo ne,protože ani solidní pointa nedokáže zachránit fakt,že 95 minut z celkové stopáže je to prostě nuda.Aja má určitě na víc...40% ()

Galerie (64)

Zajímavosti (2)

  • Když Jamie Dornan a Sarah Gadon měli natočit svůj první polibek, Jamie trpěl střevní chřipkou a Sarah měla zase angínu. Oba se nakonec rozhodli, že scénu natočí, a dokonce jeden druhého ještě víc nenakazili. (ČSFD)
  • Verzi filmu připravoval i režisér a scénárista Anthony Minghella, který ale zemřel v roce 2008, týden po odstranění nádoru v krku na mandlích. K jeho práci se vrátil syn Max a dokončil scénář pro film. (mrborn2lose)

Reklama

Reklama