Reklama

Reklama

Príbeh škandálu, ktorý vypukol, keď sa televízia CBS rozhodla dva mesiace pred americkými prezidentskými voľbami v roku 2004 odvysielať materiály, ktoré mali dokazovať, ako sa George W. Bush vďaka otcovým politickým kontaktom vyhol vojne vo Vietname. Následky pre všetkých zúčastnených na seba nenechali dlho čakať... (STV)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (82)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Film o poctivé novinařině, čelící politickému nátlaku a změnám mediálního průmyslu. Truth má všechno, co chybí loňské novinářské oscarovce Spotlightu - dobré herce, napětí, spád, výraznou hudbu a sympatizování s postavami. Přestože téma zdánlivě může zaujmout jen diváky sledující dění v americké politice v éře Bushe juniora, film snadno zprostředkuje celou kauzu i nezasvěceným divákům. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Wow. Až začne Redford moderovat večerní zprávy, nevynechám ani jednu relaci! Jestli je Spotlight kvalitami vážně ještě o třídu výš než tahle o život sprintující konverzačka z prostředí investigativní dokumentařiny, tak za pár týdnů, až jej uvidím, sním svůj klobouk. Hádám, že oscarové drama bude rozhodně méně učesané a ne tak přehnaně melodramatické, ale stejně: Blanchett a její tým mi vzali dech. Dvě napínavé hodiny o tom, zdali je George W. Bush posera anebo jen někdo neumí dělat seriózní zpravodajství. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ono jde z našeho pohledu zdánlivě o houby, ale Američané jsou na službu vlasti citliví a pokud se u politika prokáže, že to flákal, nebo že se vojně vyhýbal, znamená to pro dotyčného konec v politice. Jenže Mary Mapes a její tým si vyšlápli na toho nejvýše postaveného a to je téměř vždy boj proti větrným mlýnům. Nemůžu se vyhnout srovnání se Spotlight a řekl bych, že co chybělo oscarovému vítězi na melodramatičnosti, to tady přebývalo. Ale jinak je Truth precizním novinářským dramatem s neotřelým motivem, které ne že by přinášelo do podobně laděných filmů něco vyloženě nového, ale svým uchopením působí celkem neotřele. Plusem jsou samozřejmě herci, kdy celý novinářský tým pod taktovkou Cate Blanchett hraje jak o život a jsem přesvědčen o tom, že Redford by měl seknout s filmem a jít hlásit zprávy. Vanderbitt k několika výborným scenářům přidal i výbornou režii, tak snad v tom bude pokračovat. 85% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Že je bývalý prasident Spojených korporací amerických Jirka Dvojitévé Křoví zbabělá, pokřivená, mocichtivá, militantní a zkorumpovaná kunda, to dneska už ví každý školák. Ale tvrdit něco takového otevřeně ve sdělovacích prostředcích před pár lety, kdy ta mrdka ještě „hrdinně osvobozovala“ Dálný východ pod patriotistickým heslem „Ropa for all“ a pečlivě připravovala největší novodobou světovou hospodářskou krizi, mohlo vést i k tomu, že měl člověk náhle plnou prdel texaského čili, pěchovaného tam nemilosrdnou pěstí korporátní spravedlnosti. Zrovna tato Pravda sice nikdy nade vši pochybnost prokázána nebyla, nicméně spousta dalších Pravd ano. Je z toho ale naprosto fajnové přírodovědné drama o hyenách, lovících prase, o třídu záživnější a zábavnější než letošní osralový Spotlajt, kde hyeny lovily černoprdelnické pederasty. Ale kurva jako kurva, obojí je rozhodně informativním přínosem. Tohle je navíc vybaveno famózní a přirozenou Blanšetkou a úžasným Bobíkem, který sice ještě pamatuje časy, kdy začaly uhelnatět plavuně, avšak hraje mu to pořád jako zamlada. Moc příjemný a dokonale stravitelný film, nejste-li certifikovaný mongoloid. Jsem docela zvědav, kdo bude hrát jednou mě, až před dalšími volbami zveřejním inkriminující dokumenty na toho zkurveného maďarského tuneláře a majitele ČR - Andreu ZjakoZmrda Babitche. Norberte, pomalu se rozcvičuj! ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Nádhera, herecká i scénaristická. Nechápu, jak něco takového u nás ani nešlo do kin!!! S ohledem na to, že je 14 dní po amerických volbách a Trump je další ukázka toho, že vždy může být i hůř, tak mi tenhle film padnul opravdu do nálady. Doporučuju všem a koukám, že verbal tomu dal 5hvězd, takže kvalita zaručena. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Film se točil v Austrálii na žádost herečky Cate Blanchett (Mary Mapes), aby mohla být při natáčení nablízku své rodině. Natáčelo se po dobu 8 týdnů. (Dio_Padre)
  • Jeden herec (alebo herečka) môže byť v jednom roku nominovaný na Oscara za najlepší herecký výkon len raz. Cate Blanchett si v roku 2016 vybrala nomináciu za film Carol (2015), aj keď výkon v tomto filme bol tiež jednou z možností. (Astonko)
  • Mary Mapes spočiatku nemala záujem o to, aby bol jej príbeh sfilmovaný. James Vanderbilt, jeho manželka a delegácia jeho producentov ju museli navštíviť v jej dome v Texase, aby ju presvedčili o opaku. (Arsenal83)

Reklama

Reklama