Reklama

Reklama

Príbeh škandálu, ktorý vypukol, keď sa televízia CBS rozhodla dva mesiace pred americkými prezidentskými voľbami v roku 2004 odvysielať materiály, ktoré mali dokazovať, ako sa George W. Bush vďaka otcovým politickým kontaktom vyhol vojne vo Vietname. Následky pre všetkých zúčastnených na seba nenechali dlho čakať... (STV)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (82)

Ant 

všechny recenze uživatele

Film se rozjížděl pomalu, ale každou minutou zvyšoval tempo a dojel do emocemi nabitého finále, které zručně pospojovalo všechny témata a otázky filmu. Cate Blanchett je vynikající. Její Mary Maples je komplexní po všech stránkách. Silná i zranitelná zároveň a nechá vás pocítit vše, čím Mary v době téhle kauzy procházela. Abyste dnes pátrali po pravdě, potřebujete vskutku spoustu odvahy a nejlépe nebýt zaměstnaní u společnosti, které jde jen o peníze a vládní podporu. Maryin monolog ze závěru filmu bych tesala do kamene. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Smutné, ale v politike je pravda proste neprípustná! Tím investigatívnych žurnalistov sa pustili proti pánovi prezidentovi, a to bola chyba. Who cares about truth? Taká opovážlivosť ako pochybnosť o politikovi vo vysokej politickej funkcií, to sa veru neodpúšťa. Názor nech si spraví každý sám, ale 60 Minutes na CBS nemalo dôvod šíriť demagógiu. Mám pocit, že u nás by to dopadlo obdobne (viď Gorila, a všetky ostatné kauzy). Čo sa týka filmu, tak bodoval najmä skvelý námet, ktorý bol viacmenej zvládnutý veľmi dobre - dokonca mám taký pocit, že to bolo napokon lepšie ako oscarový film Spotlight, ktorý bol taktiež orientovaný na prostredie investigatívnej žurnalistiky (hoci s oveľa závežnejšou tematikou). ()

Reklama

NinonL 

všechny recenze uživatele

Práce novinářů se mi moc líbí (některých), proto jsem se na tento film velmi těšila. Ale jsem zklamaná, protože tohle bylo slabé. Cate Blanchett sice hrála skvěle, stejně tak stařičký Robert Redford, ale děj nebyl nic moc. Chybělo mu drama, trocha intrik nebo tajemna, něco, co by mě přibilo do křesla. Škoda. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Robert Redford je tak skvělý herec, že prostě jen hltáte každou vteřinu, kdy je na plátně. Není zde tolik, jak byste si přáli, ale Cate Blanchett mě překvapila neskutečně civilním a přesto procítěným výkonem, který mě bavil. Ona na sebe strhává pozornost a dává tak vyniknout příběhu jedné ženy, která se jen snažila odhalit něco, o čem si myslela, že je pravda. Svět se za to odmění, to je jasné. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Tohle není film o nějaké určité historické pravdě, ale spíše o (doufejme) nezničitelné vůli k jejímu hledání, což s sebou čas od času nese riziko pořádného kopance mezi nohy - ať už více či méně opravněného. Méně orientované na instrumentální stránku věci než striktně procedurální Spotlight, naopak více pracujicí s emocemi a charaktery. Blanchett úchvatná, Redford ve svém živlu. 9/10! ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Mary Mapes spočiatku nemala záujem o to, aby bol jej príbeh sfilmovaný. James Vanderbilt, jeho manželka a delegácia jeho producentov ju museli navštíviť v jej dome v Texase, aby ju presvedčili o opaku. (Arsenal83)
  • Během emotivní scény, kdy Mary Mapes (Cate Blanchett) telefonuje s Danem Ratherem (Robert Redford), je v knihovně za Mary vidět knižní autobiografie „Katharine Hepburn Me: Stories of My Life“. Za roli ve filmu Letec (2004), kde ztvárnila Katharine Hepburn, získala Cate Blanchett Oscara. (Bejdule)
  • Film bol označený ako "prepadák" v pokladniach po tom, čo nedokázal získať očakávané príjmy. Dokázal si zarobiť len zhruba na štvrtinu nákladov. (Arsenal83)

Reklama

Reklama