Reklama

Reklama

V tomto snímku se úspěšnému investičnímu bankéři Davisu Mitchellovi (Jake Gyllenhaal) nedaří překonat ztrátu své ženy, která zemřela při tragické autonehodě. Přestože na něj jeho tchán Phil (Chris Cooper) naléhá, aby se konečně vzpamatoval, Davis se nepřestává hroutit. To, co původně začalo jako stížnost zaslaná společnosti na výrobu prodejních automatů, se záhy promění v sérii dopisů obsahujících znepokojivá osobní doznání. Davisova korespondence zaujme zástupkyni oddělení služeb pro zákazníky Karen Marenovou (Naomi Watts), která je sužována vlastními emocionálními a finančními problémy, a oba cizí lidé navážou překvapivý vztah. S pomocí Karen a jejího syna (Judah Lewis) se Davis pokusí dát zase dohromady a začne tím, že srovná svůj předchozí život se zemí. (Cinemax)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (220)

fugazi 

všechny recenze uživatele

Každej člověk po dlouhym pracovnim týdnu občas prostě potřebuje něco zdemolovat, aby si odpočinul a trochu zašlapal ty zasraný stereotypy. My jsme s Jakem Gyllenhaalem bořili rovnou celý baráky a přestože to byla silně depresivní podívaná, vážně jsme si u toho odpočinuli a po skončení jsme byli lehký jak pozlátko ve větru. Scénář tohohle nerváku bere všechny starosti s obrovským nadhledem a deprese ovdovělého chlápka, kterému nějak nedochází, co se vlastně stalo, člověku přijdou až zábavný. Gyllenhaal se celej film točí na kolotoči zoufalství, občas rozseká záchod v práci, někdy rozebere ledničku, jindy zas do sebe nechá střílet z pistole. Do toho poslouchá punk a naučí vás správně používat slovo fucking tak, aby jste nezněli jak idiot, když ho vyslovíte. Po DiCapriovi je to další adept, kterej okamžitě musí dostat Oscara! Takže vemte palici a rozsekejte alespoň svojí kuchyňskou linku, pomáhá to. TOP 2016 … 9/10 ()

campix 

všechny recenze uživatele

Za Demolition stojí podle žebříčků nejlepší dosud nezrealizovaný scénář, tedy do té doby než se ho chopil Jean-Marc Vallée. Cesta do hlubin duše hlavního hrdiny ztvárněného klasicky výborným Jakem Gyllenhaalem mi tedy nepřijde tolik brilantní, aby si zasloužil výše zmíněný primát, ale jedná se o klasické drama s příjemným hereckým obsazením. Bohužel lehce zdlouhavé a neosobní. ()

Reklama

dom156 

všechny recenze uživatele

Šílenost, která se vymkla kontrole, takto bych tento snímek charakterizoval. První půlka se snažila být vtipná a celkem se jí to dařilo. Ale druhá půlka se snažila hrát spíše na vážnější strunu a ve světle celkového nesmyslného děje, to byl spíše nepovedený žert. Smysl natož poselství z tohoto filmu vyčíst nemůžeme. Pro mě to byl, je a bude spíše chumel scének, které na sebe nikterak nenavazovali a občasná vtipnost film udrží pouze nad odpadem. Nedoporučuji. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Kanadský režisér - Jean - Marc Vallée patrí v súčasnosti medzi nádejných adeptov na majstrovské spracovania látok, týkajúce sa prevzatia pomocou vynikajúcich hereckých výkonov, v poradí tretí film od neho, čo som videl, sa vyznačuje perfektnými vzťahovými situáciami, kedy sa privodí udalosť, ktorá hlavnej postave skomplikuje život, následne sa snaží, vyrovnať sa s niečím, cez čo sa nemôže preniesť, sám by na to nestačil, začína sa to zlepšovať v scéne s pokazeným automatom v nemocnici - hneď po skonštatovaní, čo sa stalo... , že kontaktuje zákaznícky servis, odtiaľ mu následne zavolá pracovníčka, aj kvôli tomu, že písal v listoch svoj celý príbeh aj s tragickou autonehodou, kde mu zomrela žena. Pomaličky sa s tou ženou zbližuje, najprv pomocou rozprávania sa cez mobil, neskôr sa spoznajú i osobne, kde zisťuje, že má syna, ktorého trápi sexuálna orientácia. Najlepšie na tom je, samozrejme názov filmu, ktorý odkazuje na - demoláciu, áno, hlavná postava, Jake Gyllenhaal, bude zažraný do likvidovania všelijakých vecí, napríklad, čo rozoberie, to už nedokáže spojiť do hromady, alebo bude K-L-A-D-I-V-O-M trieskať a ničiť steny, nábytok, spotrebiče, potrebuje sa vyventilovať, odreagovať, dať celý HNEV zo seba von. Okrem Jakea, vidím krásnu Naomi Watts, ktorej vďačím za spríjemnenie celkového dojmu. Gyllenhaal je atypický univerzálny herec, ktorý patrí medzi súčasnú špičku, a aj dokáže zahrať rôzne charaktery, ktoré sa z filmu na film - líšia, veľká budúcnosť... Teším sa najmä, čo prinesie Jean - Marc : nabudúce... ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Vzpomněl jsem si při tom na Volání o pomoc, ve kterém se Adam Sandler také ryze po svém vyrovnával se ztrátou svých bližních. Tohle je trošku odlehčenější verze, přesto stále působivá a i přes ten permanentně nahořklý úsměv ve tváři naprosto strhující. Jedna z nejsilnějších filmových psychoterapií posledních let. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (5)

  • Celosvětová premiéra proběhla 10. září 2015 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • V roce 2007 scénář k filmu figuroval na seznamu nejlepších nerealizovaných filmových scénářů. (oje)

Související novinky

Zemřel režisér Jean-Marc Vallée

Zemřel režisér Jean-Marc Vallée

27.12.2021

Velice nepříjemná zpráva nás zasáhla krátce před koncem roku – oceňovaný kanadský režisér Jean-Marc Vallée zemřel nečekaně v pouhých 58 letech. Filmař stojící za oscarovým Klubem poslední naděje,… (více)

Gyllenhaal si zahraje Bernsteina

Gyllenhaal si zahraje Bernsteina

02.05.2018

Jake Gyllenhaal má za sebou Patrolu, Zmizení, Slídila nebo Demolici a do každého svého projektu jde na sto procent. Naposledy se Jake objevil v dramatu Silnější, kde si zahrál jednu z obětí výbuchů u… (více)

Janis Joplin se dočká filmu

Janis Joplin se dočká filmu

23.11.2014

Kanaďan Jean-Marc Vallée není žádný režisérský nováček, ale do hvězdných výšin nakopnul svou kariéru až svou první americkou produkcí - biografickým filmem Klub poslední naděje, díky kterému dosáhl… (více)

Reklama

Reklama