Reklama

Reklama

Když Thomas a jeho kamarádi dokázali uniknout z vražedného labyrintu, doufali, že se dokážou vrátit ke svým starým životům. Nemohli se ale splést víc. Místo svobody je čekal pouhý postup do druhé fáze zkoušky připravené organizací Z.L.S.N. Pro Thomase a ostatní přeživší Placery z labyrintu tak běhání zdaleka nekončí. Jejich další útěk je zavede na Spáleniště, nejvíce sežehnutou část planety, krajinu plnou nepředstavitelných překážek. Sluneční erupce sežehly Zemi na popel a proměnily ji v pustinu. Světové vlády se zhroutily – a s nimi i řád a právo. Rozpadajícími se troskami měst teď bloudí takzvaní „raplové", lidé pokrytí hnisajícími ranami, které nakažlivý virus dohnal za hranu příčetnosti. Jejich jediným cílem je najít cokoliv živého, aby se nasytili. Thomas a jeho přátelé musí rychle najít bezpečné útočiště a organizace Z.L.S.N. se stará o hlavně to, aby jim šance na přežití nastavila v jejich neprospěch. Placeři se ale dokáží spojit s bojovníky odporu, zasáhnout vrchní velení Z.L.S.N. a odhalit tak další šokující plány, které si pro ně společnost přichystala. Thomase čeká tvrdá zkouška ohněm. Skutečně se někde uvnitř v jeho hlavě skrývá tajemství, které je zachrání? (Cinemart)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (648)

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Druhý Labyrint se malinko vine ve stínu stejnoročního béčkového blockbusteru San Andreas, ovšem Labyrint je na tom o malinko lépe, hlavně díky ucházející inteligenci hlavních postav. Samotný název filmu mě do kina lákal na další famózní jízdu v úplně novém smrtícím bludišti, plných nových nestvůr. Namísto toho tvůrci tohoto pokračování (na přání) připravili podprůměrnou a nekulminující dobrodružnou akci v otevřeném apokalyptickém světě. ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Jako kdyby si Cameron pomaličku vychovával nástupce. Vážně. Wes Ball už minule ukázal, že umí vést herce, budovat napětí i točit akci, a druhý Labyrint je ve všech směrech nadstavbou. Casting je bez výjimky výborný a každých 20 minut budete plesat nad tím, kdo urval další novou postavu. Příběh je patřičně mysteriózní, má pár fajnových zvratů a sem tam přihodí výborný hororový moment. No nejvíc potěší veškerá akce, která je skvěle rytmizovaná i ozvučená, dává důraz na cameronovské podhledy a servíruje přesně to, co chcete vidět. Druhý Labyrint je zkrátka jedna velká stylovka, která podává i ta největší klišé schůdně a drtí PG-13kový rating až na kost. Takže budete smutní jen z toho, že se Ball musí držet v pitomých mantinelech knižní předlohy a od půlky je film až příliš zatížený žánrovými úkroky a probrečenými dialogy. Pořád v něm ale je spousta pasáží, které působí jako kříženec The Last of Us a Vetřelců. Což je pro lacinou young adult sci-fi luxusní vizitka. (7/10) ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Skvělé pokračování Labyrintu, ve kterém už naši hrdinové zjišťují, co se odehrává za hradbami Labyrintu, jaký je ve skutečnosti svět a co za úmysly má Zlosyn. Celý film je velmi napínavý, postupně odhalujeme další a další střípky, zažijeme spoustu akce a film doplňuje povedený soundtrack od Johna Paesana. Těším se na další díl, který završí celou trilogii. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Originalita znovu dostala celkem slušně na prdel. Kdo se však vyrovná s teen variací na Walking dead, tak se i na podruhé bude dobře bavit. Tentokrát mají větší pole působnosti i starší herci v čele s Espositem a Gillenem, což je jedině dobře, protože puberťáci zase zběsile pobíhají sem tam. Změna prostředí však potěšila. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Wes Ball je génius, s takovým rozpočtem a podle nijak oslnivé předlohy vykouzlil doslova zázraky.Žádná filmová adaptace všech těch knižních hitů o mladých pro mladé, které jedou poslední roky jako na běžícím páse se na Labyrint ani zdaleka nechytá.Twilight, Divergence, Hunger Games....ani jedna verze se nemůže pochlubit tím, co mají oba díly Maze Runnera a to je talentovaný a hlavně evidentně nadšený režisér.Jednička mě hodně překvapila a skoro až fascinovala tím, jak mě děj zaujal.Bez mučení a nepokrytecky přiznám, že dvojka je místy neskutečně naivní a ty neuvěřitelné dějové a hlavně neustále náhody opravdu až příliš byly do očí.Na druhou stránku asi musím prostě sugestivně film lehce nadhodnotit, protože mě ta látka celkově chytla.Postavy jsou sympatické a hrají je hlavně výteční herci.Efekty a vizuální stránka jsou vzhledem k rozpočtu něco neskutečného a mám ten pocit, že po třetím díle bude Wes Ball v Hollywoodu velice žádaným zbožím.Od začátku do konce se něco děje a i když mě lehce nudila ta pasáž na tý párty a až moc se povídalo, pořád to nemá ve světě z filmovaných knižních brakových bestsellerů žádnou konkurenci a takový třetí díl Hunger Games je proti dvojce Labyrintu doslova tupá megasračka.Navíc miluju postapo filmy a tady jsem se dočkal naloženo úplně všeho, čeho jsem se dočkat chtěl a Paesano by si zasloužil za svojí hudbu potlesk ve stoje, něco tak úchvatného a strhujícího už jsem nějakej pátek neslyšel.Ve všech ohledech není tenhle film žádný art, ani žádný hluboce inteligentní skvost, ale je nadupaný výtečnou akcí, ubíhající stopáží, napínavým dějem, dobrými herci, vymazlenou vizuální stránkou a strhující hudbou.Jednoznačně nejlepší filmové zpracování knížek tohodle typu a že to někomu neleze do hlavy a hází tu dvojky a odpady....spláchnout vás do kanálu všechny.95%. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • Tržby ze severoamerických kin byly 81,6 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 312,3 mil. (NIRO)

Související novinky

Cameron a Rodriguez našli Alitu

Cameron a Rodriguez našli Alitu

30.05.2016

James Cameron chtěl mnoho let natočit dvě velké sci-fi - Avatara a Alita: Battle Angel. Modrásky už stihnul, jeho výlet na Pandoru ale měl takový úspěch, že se záhy vrhnul na čtyři pokračování a… (více)

Reklama

Reklama